Skocz do zawartości

BF6  

139 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Pentium D napisał(a):

17 lutego to już raczej decyzja, że serwery będą aktywne do końca roku a nie premiera nowego sezonu. Gra leci na pysk. Ludzi tak mało że wyszukiwanie trwa nie 5 sekund a kilkanaście/dziesiąt a później trzeba jeszcze czekać aż się te 80% uzbiera z 64 osób.

mi szuka graczy max 1min serwery wyszukuje pare sec dzisiaj nawet miałem kolejke do gry. Wiec ja kompletnie nie widze tego spadku graczy  

Opublikowano
11 godzin temu, zlotnik napisał(a):

mi szuka graczy max 1min serwery wyszukuje pare sec dzisiaj nawet miałem kolejke do gry. Wiec ja kompletnie nie widze tego spadku graczy 

Statystyki stem nie kłamią. Na EA App pewnie jest identycznie. Kolejka w grze to nie wyznacznik bo w BF6 nie ma stałych serwerów prócz Portal. Z moich znajomych co grało w BF6 na premierę (5 osób) nikt w to nie gra. Na innym kanale DISCORD gdzie populacja graczy jest zdecydowanie większa w porywach gra 1 lub 2 osoby. 

Zrzut ekranu 2026-01-15 113505.png

Opublikowano (edytowane)

Aż zatęskniłem za 2042, kto by pomyślał. Ostatecznie BF umrze bo świnie z EA chcą mieć swoją dojną krowę na styl CoD. :hihot: 

I cyk 150zł utopione w sraczu na klucz do BF 6...

pepocry-pepe.gif

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Podczas dalszych prac nad grą oraz licznych analiz opinii społeczności postanowiliśmy, że aby dotrzymać obietnicy, najlepszym rozwiązaniem będzie przedłużenie sezonu 1. i danie sobie dodatkowego czasu na dopracowanie i udoskonalenie sezonu 2.

Sezon 1 zostanie przedłużony poza wyznaczoną w grze datę zakończenia 20 stycznia, a sezon 2 rozpocznie się 17 lutego. Aktualizacja przedłużająca sezon 1 w Battlefield 6 i Redsec zostanie wydana 20 stycznia i będzie zawierała nowe cotygodniowe wyzwania, dodatkową ścieżkę oraz przedłużenie przepustki bojowej sezonu 1 do daty rozpoczęcia sezonu 2.

Z tego komunikatu wynika jedno. Nadal nie wiemy jak naprawić BF6 :) Nie wiedzieli przed startem "turnieju" w RedSec więc nie sądzę, że nastąpią jakieś wielkie zmiany przy starcie drugiego sezonu dla plebsu :E Wszystkie szumne zapowiedzi emejzingu w BF6 w postaci Portal i tego wspomnianego turnieju zdechły zanim wystartowały. BF V i BF 2042 słaby start ale wyszli na prostą bo był tam Battlefield. BF6 dobry start ale czy wyjdzie na prostą gdy mało tu Battlefielda ? Zobaczymy.

Edit.

Tak mógł by dzisiaj wyglądać BF6 gdyby było DICE z czasów BF2/2142. Kto grał pamięta pewnie mod AIX pod BF2. No ale tam nie było sklepu i płatnego "szitu". To co tu jest to mały wycinek co można mieć. Oczywiście mechanika mocno przegięta ale nic nie stoi na przeszkodzie by była bardzie casualowo.

Edytowane przez skypan
  • Upvote 2
Opublikowano

Przekroczyłem 200h i dziwię się dlaczego tyle graczy odpuszcza sobie ten tytuł. Przecież widzieli jak wyglądała beta (już było widać jaki kierunek został obrany). Są oczywiście minusy ale jak sobie przypominam to najwięcej godzin spędziłem w BC2 i tam też nie było gigantycznych map, a ich liczba też nie była za duża. Nie wiem jak będą wyglądały kolejne mapy. Jak nie mają pomysłu, to niech przerobią po 2 mapy z BC2, BF3 i BF4. W pierwszej kolejności powinni poprawić naliczanie strzałów we wroga oraz niech przestaną grzebać w rozgrywce (dodawanie lub zabieranie pojazdów, dziwne naliczanie punktów np. w eskalacji - jak chcą pomóc przegrywającej drużynie, to niech przywrócą behemoty z BF1).

Opublikowano

BC2 na PC wyszedł po sporej przerwie od BF2/2142. Premiera BF 2 2005 r a BC2 2010. Ludzie po prostu byli już znudzeni 2-ką. Dlatego zrobił taki szał. Jako Battlefield też dupy nie urywała bo podbój w tej części właściwie nie istniał. Jednak szturm był świetny

Opublikowano

mam problem po ostatniej aktualizacji nie mogę usunąć wyboru menu (to samo co pod Q) pod przyciskiem scrolla myszki, mimo że na odznaczone w dwóch miejscach dla piechoty i w ogólnych to nadal po przyciśnieciu scrolla pojawia się menu wyboru, cholenie wkurzające jak podczas akcji, przypadkiem przycisnę scroll