Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ale jakis konkretny argument bo wiedzac, ze pad jest slabszy od myszki w tej grze to co ci wadzi, ze grasz z padami ?? Rozumiem, jakby byla jakas przewaga tak jak w cod to owszem ale tutaj jest sprawiedliwie z naciskiem na myszke :D 

Argument jest taki, że jeśli jakikolwiek aim assist ma zastosowanie, sprawa robi się dość mętna. Co niekoniecznie powinno mieć miejsce w shooterze online. Jest jak jest, sam zawsze byłem zdania, że cross-play powinien być w takich grach wyłączony. 

• Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ale jakis konkretny argument bo wiedzac, ze pad jest slabszy od myszki w tej grze to co ci wadzi, ze grasz z padami ?? Rozumiem, jakby byla jakas przewaga tak jak w cod to owszem ale tutaj jest sprawiedliwie z naciskiem na myszke :D 

Ehh... No nic. Wrócimy jak się okaże ze nie jest. A stanie się to prędzej czy później bo BS/EA już pokazują ze gówno będzie z tej gierki.

Nie minął nawet miesiąc a już są gównoburze. Wystarczy ze większość krzyknie za COD aimassit na padzie, proszę bardzo. Chcemy więcej super skinów, nie ma sprawy juz dodajemy.

Wcale się nie zdziwię jak i kill streaki się pojawia. Rozwala ta gra jak tylko kasa będzie za tym stała.

W sumie nie wiem czemu ja się łudziłem ze tutaj będzie się dało normalnie grać.

Chcecie normalnego BF'a ? BF 3 i 4 nadal działa.

5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Spojrzalem sobie na filmiki promujace portal.
Tam bylo info, ze beda 'verified experiences' na ktorym bedzie 'full progression'

Slowo klucz, "verified".

Zamykanie sie na wlasnym serverku i farmienie na tych smiesznych botach nie jest 'verified experience'. 

Backfill bot można tez było zrobić na V Ex ;) I wyłączyli to. Kłamali i jest to potwierdzone.

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Ehh... No nic. Wrócimy jak się okaże ze nie jest.

No dobrze ale skad to pesymistyczne nastawienie, co bedzie to bedzie i jak sie pojawi cos co sie nie spoodba to napewno bedzie bojkot spolecznosci a poki co nie ma sensu o tym pisac czy martwic sie o cos czego nie ma ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Backfill bot można tez było zrobić na V Ex ;) I wyłączyli to. Kłamali i jest to potwierdzone.

Moze niedokladnie podeszli do weryfikowania?
Moze nie spodziewali sie ze bedzie tyle frajerow? 

Nie wiem, robienie 300killi per game to nie jest gra, to farma i nie ma nic wspolnego z verified experience.
300 killi powinno byc w stanie zrobic pare osob na swiecie, a nie co 2gi amator bez rak.

• Upvote 1
Opublikowano

W sumie to podam wam prosty przykład ze PvE to było fajna zabawa.

Mój kuzyn który slaby jest w PvP dal się namówić na 2042 właśnie przez to ze można w boty sobie poszcelac i spodobalo mu sie.

Graliśmy sobie reglanie coopa i chłopak był happy. Czasem wbilismy na PvP ale zdecydowanie PvE bardziej mu lezalo.

Jak się dowiedział ze BF6 tez będzie miał boty się podjarał i kupił żeby tez sobie giercowac? I co ?

Nie dość ze zagraliśmy może tylko ze dwa razy w pierwsze dni bo serwery się zesrały w portalu (bo okazało się ze nie ma coopa jak w 2042 a był tylko trening do 25 levelu) i nie można było uruchamiać nowych, to jeszcze teraz wyłączyli mu całkowicie progress wiec nie widzi sensu grania w to, i cyk 300zl poszło się jebać.

9 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Moze niedokladnie podeszli do weryfikowania?
Moze nie spodziewali sie ze bedzie tyle frajerow? 

Nie wiem, robienie 300killi per game to nie jest gra, to farma i nie ma nic wspolnego z verified experience.
300 killi powinno byc w stanie zrobic pare osob na swiecie, a nie co 2gi amator bez rak.

Masz racje, ja powtarzam absolutnie nie bronie tych farm i to była patola... ale rozwiązali to w najgorszy możliwy sposób jaki mogli.

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z odblokowaniem  gadzetów na klasie Inżynier  ,a dokładnie chodzi o  gdzet  zestaw CSS  .

Opisa zadania ,   napraw pojazdy  i pasek postępu zatrzymał mi się na  292/2000  i nic się nie rusza ,a gram 90%   tą klasą  ,naprawiam pojazdy jak leci na polu walki  .

O co tu chodzi  ,zbugowało się coś czy trzeba  to w konkretnym trybie zrobić czy jak ?

Edytowane przez raiders
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nie grasz przypadkiem na serwerze gdzie częściowo są boty ? :E

Moze i jakis bug.

Nie  tylko oficjalne   rozgrywki /serwery  

Lobby->  gra wieloosobowa ->  podbój i jazda ... 

Opublikowano

Ja , gdy zobaczę podczas gry kolesia  co leci po całości  70/3 nonstop na pierwszym miejscu tabeli ,  to od razu z uśmiechem na twarzy dodaje go do blokowanych ,

i Wam też polecam tak robić .

Nie ważne czy do cudowne dziecko , mistrz świata  czy  normalny  cheater , niech sobie Ci ''mistrzowie''   grają  w  BF6 w swoim towarzystwie .

Opublikowano (edytowane)

Jakbym miał blokować wszystkich graczy, którzy są tak daleko od mojego skilla, że nie ma szans na fair play i psują zabawę "normalnym" graczom (czyt: takim jak ja) to bym musiał dodawać do blokowanych ze 20% graczy w każdym meczu. Nawet kilku ludzi z tego wątka pewnie też. :D

Fakt. Też bym chciał jakieś tryby do gier które odsieją "wymiataczy". To nie ma żadnego sensu. Giniesz zanim w ogóle coś zobaczysz. Możesz trenować i po 10h dziennie przez rok, a i tak guzik to zmieni. W CS2 w najgorszej randze trafiają się goście grający na poziomie semi-pro i gra też nic z tym nie robi, a przecież skrypt do detekcji czegoś takiego jest prosty i developer mógłby to w 5 minut ogarnąć. No ale nie. Bo przecież słuchają społeczności, a społeczność to wymiatacze. W Trackmanii 2020 tak posłuchali społeczności, że zwykły gracz może zapomnieć teraz o wbiciu najwyższego medalu na każdej trasie w nowych sezonach. :boink:

No ale odpalam filmik na YT a tam jakiś pro-gracz streamer Trackmanii ocenia nowy sezon w filmiku z roku 2022 i mówi, że jest za łatwo. :boink:

PS.

Spoiler

Napiszcie co Wasz najbardziej wkurza w BF6 tak ogólnie. Rzeczy które mogę też wkurzać innych i najlepiej takie, które da się opisać kilkoma słowami a nie stroną A4. Może być na priv i nie róbcie tego jeśli macie jakiekolwiek oczekiwania, bo pewnie będzie rozczarowanie.

Złapałem jeden wpis tutaj i chcę coś popełnić z Suno, ale mam tekstu tylko na 5 sekund. :pomocy:

Zresztą każdy sam może napisać prompta forumowemu botowi.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, BEM.22 napisał(a):

Ja , gdy zobaczę podczas gry kolesia  co leci po całości  70/3 nonstop na pierwszym miejscu tabeli ,  to od razu z uśmiechem na twarzy dodaje go do blokowanych ,

i Wam też polecam tak robić .

Nie ważne czy do cudowne dziecko , mistrz świata  czy  normalny  cheater , niech sobie Ci ''mistrzowie''   grają  w  BF6 w swoim towarzystwie .

Zaraz, zaraz, jak to do blokowanych ? W sensie jak go zblokujesz już nigdy nie trafisz do serwera na którym on gra ? :o

2 minuty temu, VRman napisał(a):

Jakbym miał blokować wszystkich graczy, którzy są tak daleko od mojego skilla, że nie ma szans na fair play i psują zabawę "normalnym" graczom (czyt: takim jak ja) to bym musiał dodawać do blokowanych ze 20% graczy w każdym meczu. Nawet ludzi z tego wątka kilku pewnie też. 

PS.

Pokaż ukrytą zawartość

Napiszcie co Wasz najbardziej wkurza w BF6 tak ogólnie. Rzeczy które mogę też wkurzać innych i najlepiej takie, które da się opisać kilkoma słowami a nie stroną A4. Może być na priv i nie róbcie tego jeśli macie jakiekolwiek oczekiwania, bo pewnie będzie rozczarowanie.

Złapałem jeden wpis tutaj i chcę coś popełnić z Suno, ale mam tekstu tylko na 5 sekund. :pomocy:

Czyli byś chętnie pograł... z botami ? :E

Tak dla chillu :hihot:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zaraz, zaraz, jak to do blokowanych ? W sensie jak go zblokujesz już nigdy nie trafisz do serwera na którym on gra ? :o

Czyli byś chętnie pograł... z botami ? :E

Tak dla chillu :hihot:

Tak , po to  EA wymyśliło taką opcję, żeby mniej skillowym  graczom dać szansę , TAB  pokazuje sie tabela  double click na  wybitnym graczu i masz  opcje  Block   Player  albo  Report , Ja w ten sposób  od dnia premiery  zablokowałem jakieś  11-12  osób  , nigdy już ich więcej nie widziałem  :)

System ich potem grupuje  razem , będą się spuszczać nad tym, który  jest najlepszy z najlepszych .

Edytowane przez BEM.22
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, VRman napisał(a):

Jakbym miał blokować wszystkich graczy, którzy są tak daleko od mojego skilla, że nie ma szans na fair play i psują zabawę "normalnym" graczom (czyt: takim jak ja) to bym musiał dodawać do blokowanych ze 20% graczy w każdym meczu. Nawet kilku ludzi z tego wątka pewnie też. :D

Fakt. Też bym chciał jakieś tryby do gier które odsieją "wymiataczy". To nie ma żadnego sensu. Giniesz zanim w ogóle coś zobaczysz. Możesz trenować i po 10h dziennie przez rok, a i tak guzik to zmieni. W CS2 w najgorszej randze trafiają się goście grający na poziomie semi-pro i gra też nic z tym nie robi, a przecież skrypt do detekcji czegoś takiego jest prosty i developer mógłby to w 5 minut ogarnąć. No ale nie. Bo przecież słuchają społeczności, a społeczność to wymiatacze. W Trackmanii 2020 tak posłuchali społeczności, że zwykły gracz może zapomnieć teraz o wbiciu najwyższego medalu na każdej trasie w nowych sezonach. :boink:

No ale odpalam filmik na YT a tam jakiś pro-gracz streamer Trackmanii ocenia nowy sezon w filmiku z roku 2022 i mówi, że jest za łatwo. :boink:

PS.

Pokaż ukrytą zawartość

Dlatego, ja prawie nie gram w multi. Robię wyjatek dla BFy, zwłascza BF6, bo mi się spodobał. A co do częstotliwości umierania, to jak na mój "poziom" (0.9 K/D) to nieodbiegam od innych cześci BF. Takż na lajcie biegam. Innym wyjątkiem od czasu do czasu jest WoT. W FIFA przestałem lata temu grać przeciwko ludziom bo połamałem ze złości 3 klawiatury :hihot: 

Generalnie wiekszość multi jest za dynamiczna dla mnie. W BF siedzę w II lini jako inżynier z tłumikiem ma pistolecie maszynowym z lunetą i czeszę. Na froncie mnie leją :P

Edit: @VRman dzięki, podbudowałeś mi ego :hihot:

Snajperów nienawidzę. Mam pistolet maszynowy dedykowany inżynierowi, z lunetą 4,5x i tłumikiem. Podążam tuż za frontem, dużo skradania się, czołgania. Front się ściera a ja staram się zbierać to co przebija się. 

Edytowane przez MarcoSimone
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Dlatego, ja prawie nie gram w multi. Robię wyjatek dla BFy, zwłascza BF6, bo mi się spodobał. A co do częstotliwości umierania, to jak na mój "poziom" (0.9 K/D) to nieodbiegam od innych cześci BF. Takż na lajcie biegam. Innym wyjątkiem od czasu do czasu jest WoT. W FIFA przestałem lata temu grać przeciwko ludziom bo połamałem ze złości 3 klawiatury :hihot: 

Generalnie wiekszość multi jest za dynamiczna dla mnie. W BF siedzę w II lini jako inżynier z tłumikiem ma pistolecie maszynowym z lunetą i czeszę. Na froncie mnie leją :P

:piwko: choć za granie jako sniper to :punch:.

Chociaż jak nie sniper-wymiatacz to nie jesteś moim wrogiem :lol2:

Do 0.9 to ja dobrnąłem dopiero po paru miechach grania w BF4.

Teraz to wątpię czy 0,5 bym nakręcił :lol2:

Choć ja uwielbiam akcje "Rambo" to raz, a z drugiej strony wolę latać heli. To potrafi zarówno nienaturalnie podbić statsy jak i je obniżyć, bo po tysiącach godzin w helkach w różnych batlach, jak mnie młócą wymiatacze i mam KD 0.01 na meczu, to i tak po zgonie wsiadam w heli znowu i próbuję. Podobnie gdy wiem, że zaraz zginę ale drużyna bardzo potrzebuje heli a nikt nie wsiada albo mimo słabego skilla i tak jestem najlepszym pilotem spośród naszych.

Sorry za śmiecenie w wątku, ale może komuś poprawi to humor, jeśli się dowie, że są gorsi. ;)

Mi ten wpis wyżej, że ktoś się wkurza na wymiataczy poprawił :)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

@BEM.22 Haha, u mnie w ekipie jest kolega, który wykręca bardzo poważne liczby, nierzadko po 100 fragów ale gramy przełamania i szturmy z powiększonym limitem ticket'ów. 

No i ma mnie w drużynie (prawie 2.5K podniesień) więc regularnie ma K/D na mecz powyżej 7-8. 

Kurde, fajny aczik mi wczoraj wpadł przy okazji lol

BF6_Happy_Nurse.jpg

Edytowane przez Fenrir_14