Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, caleb59 napisał(a):

No tak, uniwersalna odpowiedź na każdy problem w strzelance multiplayer. :E

Jak wbijesz 20 level to masz dostęp do wszystkich broni. Wybierz taka którą będziesz robił ogień na mapie i jazda.

Na wojnie się nie płacze na wojnie się zabija :D 

Musisz stosować odpowiednie taktyki, flankować, zajmować pozycje którą wykorzystasz na zniszczenie wroga :E

2 minuty temu, Strilok napisał(a):

Mam te same odczucia co caleb59. Ducha Battlefielda nie ma. Bezsensowny napływ graczy z Cod-a. Dice moim zdaniem niech się w końcu zdecyduje dla kogo jest ta gra. Jaki target wybierają. Bo jeśli coś pośrodku to ja wychodzę z tego pociągu.

Zdecydowanie BF lepiej naśladuje COD'a niż COD BF'a :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, raiders napisał(a):

To fakt nie ma współpracy prawie żadnej ,  byle fraga ubić    nie używają swoich klas zgodnie z przeznaczeniem , medyk nie podnosi   , technik nie naprawia ...  

Ale ten trend jest już  od kilku odsłon  gry 

To jak zawsze zależy od graczy, skończyłem przed chwilą rundę gdzie miałem swojego personalnego mechanika. :E Gość mega ogarnięty, robił za strzelca, naprawiał, nawet potrafił wyskoczyć do alejki i killim jakiegoś gościa z wyrzutnią. Czasem spawa cię kilka osób na raz. 

Co do leczenia, regularnie pojawiają się nadgorliwcy którzy 30 metrów lecą żeby cię podnieść, nie patrząc na nic. Chwilę później leżą obok i proszą o pomoc. :E Najpierw sprawdzasz czy jest bezpiecznie, dopiero później podnosisz. Chyba, że możesz kogoś wciągnąć za róg, sama mechanika jest genialna - mnóstwo scen rodem z filmów jak w ostrym zamieszaniu ktoś kogoś ciągnie po glebie.

• Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Czasem spawa cię kilka osób na raz. 

Teraz spawają bo są osiągnięcia do zdobycia. Zobaczysz po premierze gry jak to będzie wyglądało.

2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Co do leczenia, regularnie pojawiają się nadgorliwcy którzy 30 metrów lecą żeby cię podnieść

To samo co wyżej.

Opublikowano
5 minut temu, Strilok napisał(a):

Nie powiedział bym że to brak skilla. Bo:

GlacierEventsScreenshot2025_08_08-14_05_29_14.thumb.png.dbfea2876f7c51b826db1fda713d42e3.png

Mam te same odczucia co caleb59. Ducha Battlefielda nie ma. Bezsensowny napływ graczy z Cod-a. Dice moim zdaniem niech się w końcu zdecyduje dla kogo jest ta gra. Jaki target wybierają. Bo jeśli coś pośrodku to ja wychodzę z tego pociągu.

+1 

Targetują na niezadowolonych graczy coda, bo swoich potopili w 2042 😁

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jest na portalu i customach to może być też ogólna. 

Ciężki temat z przeglądarką poza Portalem. W podstawowej rozgrywce właściwie jako tako serwerów nie ma. One są tworzone w momencie doboru graczy gdy zbierze się określona liczba osób. Dynamiczne serwery powiązane z aktualną potrzebą. Więc w sumie ta przeglądarka jest bez sensu bo pokarze tylko rozgrywki, które już są/trwają. Po zakończeniu rozgrywki te pseudo serwery znikną bo znowu musi dobrać graczy by znowu utworzyć tymczasowy serwer z losową mapą. Więc nie będzie przeglądarki bo nie ma dedyków. Portal to tylko proteza na otarcie łez. 

Edit.

Jedynym rozwiązaniem tego problemu sztucznie stworzonego przez samo EA będzie zrobienie oficjalnych serwerów na Portalu. Coś mi w kościach mówi, że jeżeli kiedyś EA ogłosi dodanie przeglądarki serwerów to będzie to związane właśnie z Portalem. Standardowy system pozostanie i będzie traktowany jako - szybka rozgrywka.

Edytowane przez skypan
  • Upvote 1
Opublikowano

Co do BF 6 zwanym codem ciężko mi się wypowiedzieć, bo ostatni cod to grałem w MW2 na PS5, a na PC MW 2019 kupę czasu temu. BF6 mi się podoba do tego stopnia, ze zainstalowałem BF4 czy 2042 by sobie pograć przypomnieć i porównać względem najnowszej części, która na czas bety może dawać inne odczucia niż pełna wersja- bo zawsze te 5-10% całości mogą pozmieniać, a reszta zostanie z bety oby bez bugów i różnych problemów jakie zaobserwowaliśmy w becie.

Wy jesteście wyjadaczami i macie inne odczucia i mogę poza swoimi bazować na waszych doświadczeniach z serią BF/CoD. 

Ze spokojem czekam na premierę, nie celuję w preordera ale jest 5% szansy, że kupię w okolicy premiery szczególnie, że ponownie będę u siostry w Niemczech by pilnować jej kota, gdy ona wyjedzie na urlop, a jej chłop to fan BF'a- już złożył preorder i może załapię się na jakąś "nagrodę" w postaci gry, bo nie raz się przyfarciło :wariat:

Mi ciężko się wypowiadać w tak trudnych sprawach jak technikalia w grze multi fps nie mając takiej praktyki jak większość z was. W ten sposób do tego nie podchodzę ale z dystansem, bo pamiętam co było z BF5 i szczególnie BF 2042. Za BF 2042 sam bym powiesił za jaja za takie decyzje.

Opublikowano

Może nie jest to Battlefield na jakiego fani czekali ale za to CODziarzom się podoba a jest ich więcej.

Akcjonariusze EA

• Haha 6
  • Sad 1
Opublikowano
30 minut temu, Strilok napisał(a):

Teraz spawają bo są osiągnięcia do zdobycia. Zobaczysz po premierze gry jak to będzie wyglądało.

To samo co wyżej.

Mam grube setki godzin w każdym Battlefieldzie poczynając o dwójki, więc wiem jak to będzie. ;) Nie zmienia to faktu, że miałem mnóstwo rund, gdzie to naprawdę działało jak należy. To zawsze jest loteria kogo ci dobierze do drużyny, jeśli nie grasz ze sprawdzonym teamem.  Siłą rzeczy w przewadze są potyczki, gdzie ludzie faktycznie latają za fragami bez ładu i składu, ale to już "wina" popularności gry. A i tak dzieje się to głównie na początku okresu życiowego danej odsłony. Z czasem sytuacja się nieco stabilizuje. Zostają osoby, które coś tam ogarniają oraz te które w tzw. międzyczasie ogarnęły. Niedzielnianków jest coraz mniej. Przykładowo 2 dni temu zrobiłem kilka rund w BF4 i fajnie to wyglądało.

Opublikowano (edytowane)

Mi się ta beta podoba, pomimo drobnych błędów technicznych i map, które są odrobinę zbyt małe, cała reszta jest wykonana bardzo dobrze. Gram przez parę godzin i już mam dość, ale po 2-3h  przerwy znów chce się postrzelać. 

Co do otwartych broni dla wszystkich klas, to byłem jak większość sceptycznie nastawiony, ale widzę potencjał jaki daje taka opcja. Gram jako technik z lkm'em, dla mnie idealne połączenie. 

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się, jaki jest sens obecności apteczek w tej grze, skoro zdrowie regeneruje się w tak szybkim tempie...

Doświadczyłem już wielu takich sytuacji: gdy obijałem gościa na średnim dystansie do 5-10 hp, on się chował, a ja natychmiast skracałem dystans, ale zanim dobiegłem, miał już znowu 100 xd 

Wymiana ognia między snajperami to dopiero komedia,  jeśli nie trafisz w głowę, można strzelać do siebie przez pół godziny.. trafisz, a przeciwnik się chowa na chwile i wychyla z pełnym zdrowiem.

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Dominix napisał(a):

Czasami zdarzało się ginąć za ścianą

Tylko same hz nic nie znacza, mozesz miec i 128 i ginac za sciana. 60hz do multi dzis  w zupelnosci wystarczy, a jak sa rozwalone inne rzeczy to i 500hz nie podola ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W kazdej nowej grze multi chwile to trwa zanim ogarna serwery, jeszcze nie spotkalem nowej gry zeby dzialalo od premiery, przeciez nawet taki cs 2 mial spore problemy wiec albo grasz w fpsy od wcoraj albo nie wiem :cool:

Po to sa beta testy zeby ogarnac serwery i infrastrukture  sieciowa wiec nie wiem czego ty oczekujesz po becie z rekordowym zainteresowaniem.

Ty serio chyba od wczoraj grasz w fpsy :hihot:

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A w grze nie ma crossplay off z poziomu gry ??

Tak, na konsoli.

zas na pc nie da sie.

gowniana decyzja bo dlaczego padziarze mogą decydowac czy chca grac z myszkami a myszki nie moga decydowac czy chca grac z autoaimowymi botami?

Opublikowano (edytowane)

O ile pamietam z filmow to mowili, ze pc tez bedzie moglo wylaczyc ale kto go  tam wie :D  Tylko bf to nie cod i tu nie ma tak silnego AA rotacyjnego wiec dobra myszka i tak bedzie miala przewage. Tzeba byc naprawde dobrym na padzie i miec wysokie umiejetnosci, zeby grac dobrze.

Edytowane przez Phoenix.