Jaycob 1 934 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Cytat Valor Mortis to pierwszoosobowa gra akcji soulslike twórców serii Ghostrunner. Powstań ze zmarłych jako były żołnierz armii napoleońskiej, korzystaj z nadprzyrodzonych mocy, walcz z przerażającymi monstrami i rozwikłaj tajemnicę spisku, który zagraża całej ludzkości. źródło Zwiastun: 27 min gameplay: 48 min gameplay: Ghostrunner kompletnie mnie nie wciągnął, tempo i poziom trudności to nie moja bajka. Za to nowy tytuł od twórców od razu przykuł uwagę - soulslike z perspektywy pierwszej osoby to coś rzadko spotykanego. Wygląda obiecująco (szczególnie jak na pre-alphę), premiera w 2026, a gra oczywiście jedzie na UE5. 3 3
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Zmęczony jestem tymi wszystkimi soulslajkami, ale ten - przez setting i perspektywę - budzi zainteresowanie. W pierwszej chwili myślałem, że to coś na kształt Dishonored (szabla i pistolet w łapie). 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia No tak, ma racje. Szczerze mówiąc, walka wręcz z perspektywy pierwszej osoby nigdy mnie nie przekonywała - głównie przez ograniczenia kamery i brak czytelności tego, co dzieje się dookoła. Ciekawi mnie, jak to ogarną, ale mam lekkie obawy. No ale hej, na szczęście to nie mój problem. Setting natomiast i cała reszta to duży plus - w końcu coś nowego! Sami devsi też przyznali, że łączenie FPP z walką wręcz to spore wyzwanie: Cytat We know that 'first-person' and 'melee combat' usually don't go together. We are aware of common problems like confusing camera, sense of space, limited movesets, motion sickness, and there’s a lot for us to work on. źródło: Na Steamie można zapisać się do playtestów: https://store.steampowered.com/app/2828710/Valor_Mortis/
j4z 942 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia W dniu 20.08.2025 o 13:17, Vulc napisał(a): Zmęczony jestem tymi wszystkimi soulslajkami, ale ten - przez setting i perspektywę - budzi zainteresowanie. Same here - czekam na premierę
dawidoxx 976 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Dostałem dostep do testów wiec bedzie sprawdzane 2 2
dawidoxx 976 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Alpha wypada mega dobrze pod wzgledem technicznym, jest jezyk polski - pierwsze wrażenia bardzo pozytywne Jest nawet zaimplementowany dlss/rt/mgf Pare screnów z gierki: 5 2
j4z 942 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Chyba nie, premiera dopiero w 2026, bez konkretnej daty
dawidoxx 976 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Nie wiem ale testy mają trwać od dziś do 13 bodajże
Jaycob 1 934 Opublikowano 6 Października Autor Opublikowano 6 Października Trudna? Widziałem, jak FightinCowboy kilka razy przepychał się z jednym mocniejszym mobkiem.
dawidoxx 976 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października 19 minut temu, Jaycob napisał(a): Trudna? Widziałem, jak FightinCowboy kilka razy przepychał się z jednym mocniejszym mobkiem. Nie gralem zbyt długo ale jest trudno, mobek z ostatniego screena co wrzuciłem zrobił mnie kilkukrotnie na 2 hity 😁 1
j4z 942 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Pewnie nie skończę, ale zagrać muszę. Walka wygląda dobrze.
Fenrir_14 825 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października Kurde, dobrze to wygląda. Jeśli jeszcze optymalizacja też ogarnięta i już na tym etapie dlss/rt/FG to zapowiada się solidna gierka. Wpisałem się do bety jakiś czas temu ale nic nie dostałem jeszcze - @dawidoxx dawno dostałeś maila czy coś?
dawidoxx 976 Opublikowano 6 Października Opublikowano 6 Października 2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): @dawidoxx dawno dostałeś maila czy coś? Dziś po 17, ale zapisałem się przez ich strone zaraz po ogłoszeniu możliwości zapisu do testów.. zapisałem się też z dwóch kont steam, ale tam dostepu nie otrzymałem.. Z tymi zapisami przez steam to jest lipa, bo nigdy nie dostałem w ten sposób zaproszenia 1 1
dawidoxx 976 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października (edytowane) Ukończyłem całe demo - jest klimat, mrocznie, przeciwncy są dosyć wymagający - fajnie się w to gra i jak ktoś lubi soulsy to na bank będzie zachwycony Na plus można pochwalić wersje techniczną w demie nie miałem praktycznie żadnych problemów. Dobrze się w to gra na k/m - nawet nie odpalałem pada Na pewno biorę na premieree Edytowane 7 Października przez dawidoxx 3
ODIN85 3 502 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października A w sumie co tu jest trudnego jak mamy giwerę i można grać na duży dystans? Ograniczone naboje?
dawidoxx 976 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Ty myslisz że masz tam jakiegoś kałasznikowa? powolny gnat z ograniczoną ilością ammo do 10 sztuk także nie mozesz sobie walić do wrogów ile chcesz, strzelanie przydaje się bardziej aby trafić w czułe punkty przeciwnika po jego odsłonięciu najtrudniejsze jest parowanie
caleb59 1 628 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października W dniu 7.10.2025 o 00:47, dawidoxx napisał(a): Z tymi zapisami przez steam to jest lipa, bo nigdy nie dostałem w ten sposób zaproszenia. No i się pan myliłeś... 1
DITMD 787 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października Też zapisałem się z klienta Steam, i dostałem przed chwilą zaproszenie 1
babayaga 136 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października Też dostałem. Chyba sporo zaakceptowali.
RaViV 137 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października Dokładnie, bo ja również dziś dostałem zaproszenie.
AUTO 29 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października Chyba każdy dostał kto poprosił o dostęp
Rekomendowane odpowiedzi