pepeKRK 4 Opublikowano 25 Września Autor Opublikowano 25 Września (edytowane) Godzinę temu, oldfashioned napisał(a): Powiem tak, 5090 nie wyrabia cyberpunk, dlss quality + fg 4x zeby dobic do 150 fpsow. Podlaczylem DP, ktory byl w paczce. Moj 1 oled, wiec nie za bardzo umiem sobie jeszcze hdr'y i inne bajery poustawiac, ale godziny potrzebowalem zeby dojsc do tego, ze: g-sync w cyberbunpku = flickering brak g-synca w indiana jones = low fps spada ogolnie wiecej zlego niz dobrego z tej funkcji To jeszcze tip ode mnie (a raczej z reddita ;)). Na komputerze na którym pracujesz z tekstem ustaw sobie tryb Gamer 2 z Sharpness=50. Po jego ustawieniu odpal Windowsowego ClearType i dostosuj tekst pod własne potrzeby. Robi to sporą różnice Edytowane 25 Września przez pepeKRK
oldfashioned 476 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września (edytowane) Siedze glownie na gamer 1 i przy 125% skalowaniu w win wszystko jest ok z tekstem, zero problemow na ten moment (troche excala, pdfy). Ogolnie, u mnie wszystkie problemy z fps low jak do tej pory wyeliminowalo wylaczenie adaptive sync w panelu monitora, przez nie jest tez widoczny w panelu nvidii. FPS low wrocil do +/- -30% od avg, bez spadkow ponizej 70 fpsow (cp 2077, wszystko full, dlss quality, fg 2x). Powiem tak, imersja pierwsza klasa, ale w fpsy jeszcze ciezko Edytowane 26 Września przez oldfashioned
tommiyacht 14 Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września AW3423DWF (choc w zasadzie mozna juz celowac w AW3425DW, zblizona cena) czy moze warto doplacic (niemalo) do 341CQPX ?
kamilos69 317 Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września AW3425DW i 341CQPX to są niemal identyczne monitory. Chociaż Dell ma lepiej skonfigurowane kolory po wyjęciu z pudełka. Bierz tego tańszego. 1
tommiyacht 14 Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września (edytowane) wziełem go. (della) Edytowane 30 Września przez tommiyacht
maveric7 0 Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września Mam od wczoraj LG UltraGear 39GX90SA-W i oprócz tego że generalnie robi świetne wrażenie pod kątem zarówno wyglądu zewnętrznego jak i samej matrycy to jest jeden istotny problem: monitor za każdym razem trzeba uruchamiać z pilota ponieważ sygnał z PC (karta graficzna RTX3070Ti) nie jest w stanie go wzbudzić (ani podczas uruchamiania kompa ani po wygaszeniu czy uśpieniu). Monitor podłączyłem za pomocą kabla DP z zestawu. Spotkał się ktoś z takim problemem?
oldfashioned 476 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Ktos na reddicie, co prawda z innym modelem LG, napisal ze po przeinstalowaniu sterow to sie naprawilo > ale watpie prawde mowiac.
pepeKRK 4 Opublikowano 1 Października Autor Opublikowano 1 Października 9 godzin temu, oldfashioned napisał(a): Ktos na reddicie, co prawda z innym modelem LG, napisal ze po przeinstalowaniu sterow to sie naprawilo > ale watpie prawde mowiac. To i ja mam problem - potrzebuje porady Dzisiaj wyskoczyl mi na samym srodku bad pixel (tzn. tak pierwotnie myślalem). Świecil caly czas na bialo, image cleaner i inne tego typu aplikacje nic nie dawaly. Po okolo godzinie zacząl znowu dzialac...czytalem o pixelach popsutych, zawieszonych etc. i zdaje sobie sprawe ze problem moze juz nigdy nie wystąpić...albo jednak wystąpić ponownie. Jako że minąl dopiero tydzien od zakupu przez internet - co zrobić? Zwracać i zamawiać kolejny model w tym samym sklepie...? Ogólnie z monitora jestem jak najbardziej zadowolony
Pan Mateoo 459 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października mozesz zwrocic i zamowic ponownie albo zwrocic i zglosic potrzebe wymiany albo poszperac na necie czy to nie jest jakis problem tego montora, jesli jest to wymien montor na inny polecany 1
pepeKRK 4 Opublikowano 1 Października Autor Opublikowano 1 Października 1 godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): mozesz zwrocic i zamowic ponownie albo zwrocic i zglosic potrzebe wymiany albo poszperac na necie czy to nie jest jakis problem tego montora, jesli jest to wymien montor na inny polecany W sklepie LG online jest znowu niedostępny, więc zostaje chyba zwrot. Piksel sie naprawił....po czym godzine później znowu zawiesił, obecnie działa prawidłowo. Tak czy inaczej - nie wrózy to dobrze Szukałem informacji odnośnie tego modelu i wadliwych pikseli, ale nie wygląda to na typowy problem
oldfashioned 476 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października (edytowane) Nie mam pojecia ile dokladnie dales za ten monitor, ja w AT placilem 1600e z jakimis tam rabatami. Nie ma szans zebym podarowal bad pixela w okresie w ktorym mozna to zwrocic/wymienic. Troche poczytalem sobie reddita, i prawde mowiac nie wpadl mi zaden post z podobna historia. Wiem ze ciezko orzech do zgryzienia... moze alza wysyla do polski? Albo jak mieszkasz blisko granicy z czechami... Ewentualnie amazon? Edytowane 2 Października przez oldfashioned 1
Aruuus77 10 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października W dniu 30.09.2025 o 16:15, maveric7 napisał(a): Mam od wczoraj LG UltraGear 39GX90SA-W i oprócz tego że generalnie robi świetne wrażenie pod kątem zarówno wyglądu zewnętrznego jak i samej matrycy to jest jeden istotny problem: monitor za każdym razem trzeba uruchamiać z pilota ponieważ sygnał z PC (karta graficzna RTX3070Ti) nie jest w stanie go wzbudzić (ani podczas uruchamiania kompa ani po wygaszeniu czy uśpieniu). Monitor podłączyłem za pomocą kabla DP z zestawu. Spotkał się ktoś z takim problemem? Względem serii GS różnica jest w tym, że tutaj jest system WebOS?
kendo999 99 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Witam mam taki problem ze lg45gx950a po przełączeniu monitora na dual format 2k 330hz na pulpicie windows 11 wyswietla mi tylko na dole pasek zadań brak ikon na pulpicie , co jest nie tak ustawieniami miał ktoś taki problem .
oldfashioned 476 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada To nie dlatego, ze po prostu zmiana rozdzialki = przesuniecie ikon i sie przesuwaja 'poza' ekran? U mnie taki problem nie wystepuje na W11 pro.
Karister 162 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada U mnie nie ma żadnych problemów z przełączeniem się na Dual Mode w moim LG 45GX950A. Nie wiem tylko, czemu ktoś chciałby tego używać. To jest taka pikseloza, że oczy wypadają.
kendo999 99 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada a dlaczego i klikam obojetnie na jaką ikone na pasku zadan to nie otwiera mi sie na pulpicie nic nie widzę , a jedynie mam na miniaturke na pasku zadan
oldfashioned 476 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Przelacz na 330hz, zrestartuj pc jak nie pomoze: Win + ctrl + shift + B resetuje rozdzialke, wiec powinno wskoczyc wtedy na 2560x1080. Edytowane 5 Listopada przez oldfashioned
kendo999 99 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada nic to nie pomaga windowsie system wyswietlacz rozdzielczosc, nie mam w zakładce rozdziałki 2560 i dlatego może mam problem skalowanie nie standartowe mam ustawione na 130
Pan Mateoo 459 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada dodaj recznie niestandardowąrozdzielczosc dla PC i moze problme zniknie? sterowniki masz? moze masz jakies apki typu fences ktore ci zarządzają tym?
oldfashioned 476 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Masz LG switch sciagniety? Sciagnij to oprogramowanie i sprobuj przelaczyc dual mode przez apke, nie fizycznie przez przyciski. Zobacz tez czy apka nie dociagnie nowego OSa do monitora. Ciezki przypadek, ale mimo wszystko mi to wyglada bardziej na problem po stronie windy a nie monitora.
kendo999 99 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada tak cos jest z windą , a tę apke LG SWITCH zainstolawalem jest na pasku zadan i nie urochamia sie ku.... a cos z tym windowsem jest grane
Rekomendowane odpowiedzi