Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Dimazz napisał(a):

dzięki tylko widzę że z podatkiem gra wychodzi ponad 400zł. To już nie bardzo

Loaded w tym momencie 326 złotych. Tam nic nie doliczają, tam swoją kupiłem na premierę za 350. 

Opublikowano
16 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Jak masz rodzinę w Chinach  to wyrwiesz nawet taniej;)

Chce kupić tak, żeby normalnie dopisać do konta steam, które mam od nastu lat. Nie chce tworzyć oddzielnego konta itp. 

12 godzin temu, MrKetiw napisał(a):

U mnie kupiona na g2a premium, działa wszystko normalnie :)

No o to się nie obawia, to nie pierwszy zakup tam :D Mam kod -10%, ale nadal jest drogo obecnie niestety. 

Opublikowano
4 godziny temu, piwakk napisał(a):

Chce kupić tak, żeby normalnie dopisać do konta steam, które mam od nastu lat. Nie chce tworzyć oddzielnego konta itp. 

No o to się nie obawia, to nie pierwszy zakup tam :D Mam kod -10%, ale nadal jest drogo obecnie niestety. 

Pewnie się to w najbliższym czasie nie zmieni z tą ceną. Gra ma bardzo dobre opinie i grają w nią tysięce osób więc nie ma potrzeby obniżania ceny 🥹 

Opublikowano
2 minuty temu, MrKetiw napisał(a):

Pewnie się to w najbliższym czasie nie zmieni z tą ceną. Gra ma bardzo dobre opinie i grają w nią tysięce osób więc nie ma potrzeby obniżania ceny 🥹 

To czekam cierpliwie, alert na pepperze ustawiony :hihot:

Opublikowano

Wygrałem wszystkie wyścigi, no prawie wszystkie, dwa na drugim miejscu i żeby pójść dalej brakuje mi ponad 7k punktów horizon, jedyny sposób na ich zdobycie to robienie tych fotoradarów, skoków itp? Nie ma jakiegoś innego sposobu? W FH 5 prawie w ogóle tego nie robiłem tylko się ścigałem i bez problemu przeszedłem grę.

Opublikowano
12 minut temu, Godlike napisał(a):

Wygrałem wszystkie wyścigi, no prawie wszystkie, dwa na drugim miejscu i żeby pójść dalej brakuje mi ponad 7k punktów horizon, jedyny sposób na ich zdobycie to robienie tych fotoradarów, skoków itp? Nie ma jakiegoś innego sposobu? W FH 5 prawie w ogóle tego nie robiłem tylko się ścigałem i bez problemu przeszedłem grę.

Jest inny sposób. Po prostu startuj w już zakończonych wyścigach i będziesz dalej zdobywał punkty. Nie ma żadnych ograniczeń pod tym względem i nawet jeden wyścig możesz przechodzić nieskończoną ilość razy.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Oo to nawet nie wiedziałem, myślałem, że raz wygrany wyścig to tylko raz zdobyte punkty, w takim razie chętnie sobie innymi autami pojeżdżę na ulubionych trasach 😊 ale dobrze się rozumiemy? Mi chodzi o punkty horizon nie XP czy inne, potrzebuje 7k do odblokowania kolosa.

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

Albo po prostu przejedź trochę tych fotoradarów jakimś szybszym samochodem, nie musisz wszystkiego robić od razu na 3 gwiazdki.

Przy okazji, gość robi ciekawe porównania samochodów z FH5 i FH6. Niektóre stare modele 3D zostały wymienione na nowe dokładniejsze.

uyldspi9r8ch1.gif

Więcej tutaj:

https://www.reddit.com/user/MR80YT/submitted/

46 minut temu, Godlike napisał(a):

Oo to nawet nie wiedziałem, myślałem, że raz wygrany wyścig to tylko raz zdobyte punkty, w takim razie chętnie sobie innymi autami pojeżdżę na ulubionych trasach 😊 ale dobrze się rozumiemy? Mi chodzi o punkty horizon nie XP czy inne, potrzebuje 7k do odblokowania kolosa.

Zaliczanie tych samych wyścigów po raz drugi nie przyzna punktów do opaski, ale przejazd trasy w trybie Rivals liczy się osobno. Są też inne aktywności za które dostajesz punkty horizon (zdjęcia samochodów, drag races itd), lista jest w książce pod "Horizon Festival".

• Thanks 1
Opublikowano

Przeważnie pojawiają się ponownie na playliście po kilku miesiącach oraz pod koniec życia gry trafiają do backstage, przynajmniej tak było w 4 i 5. 

Na aukcjach nie zawsze da się kupić, unikaty większość zachowuje dla siebie.

Opublikowano (edytowane)

A to jeszcze co innego. Te samochody, które odblokowuje się drzewkiem innego samochodu raczej kupić będzie dość łatwo i z czasem powinny być co raz tańsze, bo ogólnie ich cały czas przybywa. 

Najrzadsze unikaty w Horizon to te samochody, które są do zgarnięcia z playlisty za 20 pkt co tydzień i za 80 co miesiąc. Jedyna opcja ich zdobycia po zakończeniu sezonu to aukcje, albo poczekać kilka miesięcy aż pojawią się ponownie na playliście (nic pewnego). Więc z czasem ofert sprzedaży będzie coraz mniej a ceny coraz wyższe. Aktualnie większość aut tego typu jest już  wystawiona po 20 mln, czyli max za ile można wystawić.

Autka dostępne za 40 pkt co tydzień i 160 co miesiąc to powtórki z poprzednich playlist albo takie, które można też zgarnąć w inny sposób, np. wheelspin. Te będą tańsze.

Przynajmniej tak było w poprzednich grach i widzę, że tutaj jest podobnie. Ale rynek w auction house wygląda tym razem trochę inaczej, w FH6 jest mniej wheelspinów i rzadziej dają wysokie nagrody, więc drogie fury bardziej trzymają ceny, często drożej niż można je kupić w Autoshow :lol2:

Przy okazji, wczoraj wjechał patch, który ograniczył niektóre exploity na łatwą kasę i dodał nowe fury dla posiadaczy premium:

https://forza.net/news/forza-horizon-6-series-3

Edytowane przez some1
Opublikowano
12 minut temu, some1 napisał(a):

Przy okazji, wczoraj wjechał patch, który ograniczył niektóre exploity na łatwą kasę

Pamiętam jak w którejś Forzie odpalało się bodajże Goliata czy jakoś tak, fura sama jeździła i nabijała kasę oraz expa. Potrafiłem to zapuścić, jechałem gdzieś do sklepu, wracałem za godzinę czy półtorej, a tam na koncie znacznie więcej kasy było :faja:

Opublikowano

To w tej FH z Kolosem się tak chyba dało, ale chyba już nie będzie mi dane spraedzic bo dopiero dzisiaj go odblokowałem, swoją drogą nabijanie punktów horizon poprzez fotoradary, skoki czy robinie zdjęć zamiast ścigania się (bo o to przecież chodzi w grze tego typu), było dla mnie naprawdę męczące, ja rozumiem takie aktywności dla ludzi, którzy chcą mieć wszystkie osiągnięcia itp. ale ja niestety do nich nie należę, powinni dać więcej wyscigow 😉

Opublikowano
48 minut temu, Godlike napisał(a):

To w tej FH z Kolosem się tak chyba dało, ale chyba już nie będzie mi dane spraedzic bo dopiero dzisiaj go odblokowałem, swoją drogą nabijanie punktów horizon poprzez fotoradary, skoki czy robinie zdjęć zamiast ścigania się (bo o to przecież chodzi w grze tego typu), było dla mnie naprawdę męczące, ja rozumiem takie aktywności dla ludzi, którzy chcą mieć wszystkie osiągnięcia itp. ale ja niestety do nich nie należę, powinni dać więcej wyscigow 😉

To widzisz, ja właśnie zawsze meeeega to lubiłem i starałem się wszystko przejść + mieć najlepszy wynik wśród znajomych w każdej możliwej próbie :D

Jedynie co było katorgą to nieszczęsny drift, którego nienawidzę robić... 

Wyścigi są spoko, ale no są schematyczne dla mnie. Zawsze prędzej czy później i tak go wygrasz. 

Opublikowano
2 godziny temu, piwakk napisał(a):

To widzisz, ja właśnie zawsze meeeega to lubiłem i starałem się wszystko przejść + mieć najlepszy wynik wśród znajomych w każdej możliwej próbie :D

Jedynie co było katorgą to nieszczęsny drift, którego nienawidzę robić... 

Wyścigi są spoko, ale no są schematyczne dla mnie. Zawsze prędzej czy później i tak go wygrasz. 

Ja też nie cierpię driftu :E w FH6 gra, a raczej grał mój jeden znajomy i dość łatwo było pobić jego rekordy więc niestety pod tym względem parcia nie mam, jedynie co to trochę online się muszę pościgac bo w 5 fajnie mi się grało online mimo że raczej byłem lamus na szarym końcu, w 6 lepiej się wkręciłem aczkolwiek jeszcze rzadko mam bezbłędne przejazdy żeby nie musiec używać replay 😅🤣

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie jak odblokować Mazde 787B? Bo sprzeczne informacje mam, jedni mówią że trzeba mieć złota opaskę, inni że pieczątke Discover Japan w kolorze złotym i już nie wiem 😅 i ona faktycznie jest taki kozak? Szukam auta na Goliatha bo wszystkie finałowe wyścigi ograłem z paluszkiem w nosie na poziomie trudności Pro, ale Goliatha za uj nie mogę 😅 może jakieś propozycje zamiast tej mazdy? Problwalem jakieś tam Porsche, Ferarri i Ultimo aa i Lambo chyba też, ale no nie ma bata na ekspert i pro nie potrafię nawet do top 3 wejść 😢

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
W dniu 15.06.2026 o 18:55, Kadajo napisał(a):

Ja się najbardziej na razie chyba rozczarowałem tym ze za odkrycie wszystkich dróg nie dostajemy żadnego prezentu ... o.o

Grę zacząłem właśnie od odkrycia wszystkich dróg (jeździłem sobie na kierownicy), licząc właśnie na jakiś fajny bonus.....

• Confused 1
  • Sad 1