Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy wyzszych poziomach ai trzeba tuningować auto, aby myśleć o wygranej.

Ale jeżdzą zdecydowanie lepiej niż w poprzednich częściach - potrafią się odgryźć itp.

Same trasy sa super, no mam mega fun i dziś chyba zdobede ostatnią opaske 🫠

Opublikowano

Ja staram się grac na Expert. Na Pro i Unbeatable nie jestem już w stanie wygrać większości wyścigów, tuning auta nie wiele tu zmienia bo dravatary i tak wtedy się dostosują chociaż czasem zdarzają się takie wyścigi gdzie w tuningu się odskoczy. Czasem nawet na Expert wygrywam o włos. Forza zawsze była nierówna z poziomem trudności.

Nie zauważyłem aby same dravatary były trudniejsze jak czytam na redicie ale może to kwestia poziomów trudności.

Za to online to nawet nie ma co podchodzić bez maksymalnego tuningu do danej klasy co jest trochę denerwujące.

Bierzesz Auto klasy powiedzmy A gdzie maks jest 700, no i twoje auto ma powiedzmy 650, przeciwnik ma 700 i w tym momencie już praktycznie przegrałeś zanim wyścig się rozpoczął... 

Chodzi tylko żeby walka była w miarę wyrównana a wszytko opierało się o umiejętności jazdy.

Powinno dać się ustawić customowy wyścig w którym wyłączamy tuning.

Moim zdaniem wyścigi sa o wiele bardziej ciekawe gdy auta są stockowe a nie zamieniają się w jakiś ponaddźwiękowe pociski albo driftuja jakby grawitacji nie było :E

Podoba mi się ze jest kara za uderzenie w bandę i można wyłączyć kolizje.

Edit

Zbugowało mi się zadanie "Big In Japan" w aktualnym sezonie... ile razy nie przejadę wyścigu nie zalicza mi go:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kilka razy zrywało mi połączenie dzisiaj, z zadaniem z Mazdą :sciana: Ale w końcu udało się zaliczyć :puchar:

2 godziny temu, Godlike napisał(a):

ja w FH5 zawsze brałem gotowe sety i jeździłem :E

Też tak robię, ale nie raz się zdarzy że dłubię sam ;) Z resztą, co to za dłubanie ... :E

Edytowane przez maras2574
  • Haha 1
Opublikowano

Wczoraj to się mocno wkurzyłem. Zdobyłem złotą opaskę i dodarłam do zablokowanej wcześniej wyspy. Pojawiły się m.in słynne wyścigi Goliat i Kolos. No właśnie...Kolos. Co tu się porobiło, to nie wiem. Wybrałem najszybsze auto z grupy S2, prędkość 440km/h i nie mogę nawet zbliżyć się do żadnego samochodu ze stawki. A AI prowadzi sporo wolniejsze auta. Na zakrętach to już w ogóle dramat. Przeciwnicy prowadzeni przez sztuczną inteligencję wchodzą w zakręty z prędkością 350km/h i odjeżdżają jeszcze bardziej. Próbowałem podchodzić do tego 5x i za każdym razem dojeżdżam ostatni. Gram na poziomie wybitnym i zaznaczę, że 95% innych wyścigów ukończyłem na pierwszym miejscu. Obniżyłem poziom trudności na ponadprzeciętny, ale zmieniło się tylko to, że dojechałem na przedostatnim miejscu a nie na ostatnim. Czy ten wyścig jest w ogóle do wygrania na wyższych poziomach i czy twórcy gry zrobili sobie żart ze wszystkich graczy tworząc coś takiego?

Opublikowano
Godzinę temu, ghost666 napisał(a):

Wczoraj to się mocno wkurzyłem. Zdobyłem złotą opaskę i dodarłam do zablokowanej wcześniej wyspy. Pojawiły się m.in słynne wyścigi Goliat i Kolos. No właśnie...Kolos. Co tu się porobiło, to nie wiem. Wybrałem najszybsze auto z grupy S2, prędkość 440km/h i nie mogę nawet zbliżyć się do żadnego samochodu ze stawki. A AI prowadzi sporo wolniejsze auta. Na zakrętach to już w ogóle dramat. Przeciwnicy prowadzeni przez sztuczną inteligencję wchodzą w zakręty z prędkością 350km/h i odjeżdżają jeszcze bardziej. Próbowałem podchodzić do tego 5x i za każdym razem dojeżdżam ostatni. Gram na poziomie wybitnym i zaznaczę, że 95% innych wyścigów ukończyłem na pierwszym miejscu. Obniżyłem poziom trudności na ponadprzeciętny, ale zmieniło się tylko to, że dojechałem na przedostatnim miejscu a nie na ostatnim. Czy ten wyścig jest w ogóle do wygrania na wyższych poziomach i czy twórcy gry zrobili sobie żart ze wszystkich graczy tworząc coś takiego?

Panie, bo to trzeba usiąść na spokojnie.
Kolos jak dla mnie to jeden z najtrudniejszych wyścigów w całej grze.
W porównaniu do goliata na kolosie się tymi samochodami porządnie zasuwa.
Jeśli wybierzesz to samo auto co komputer, to on je prowadzi jak przyklejone do drogi, a my już tak łatwo nie mamy, trzeba przed zakrętem zwolnić, bo ładnie znosi, co skutkuje utratą pierwszego miejsca.
Polecam kupić Jesko lub tak jak ja: Koenigsegg Gemera oraz odpowiedni tuning z spojlerem dociskającym do asfaltu auto.
Fajnie to jedzie, ale kurcze na zakrętach się nie trzyma i tak u mnie sterowność po tuningu ma 7.6, szybkość 10, przyśpieszenie 10, start 10.
Poziom trudności polecam zmienić na przeciętny oraz mniej więcej pojechać jak ten jutuber, po wyprzedzeniu wszystkich na ostrym zakręcie, blokować drogę nie dając się wyprzedzić.

Jeśli ci się nie uda na którymś zakręcie, to możesz cofnąć czas i spróbować ponownie pokonać zakręt.

Trochę przegieli z poziomem trudność w tym wyścigu, ale przynajmniej wyzwanie jakieś jest, a nie kolejny generyczny powtarzalny wyścig, który nie stanowi problemu.

Opublikowano
16 godzin temu, Pawcio napisał(a):

Panie, bo to trzeba usiąść na spokojnie.
Kolos jak dla mnie to jeden z najtrudniejszych wyścigów w całej grze.
W porównaniu do goliata na kolosie się tymi samochodami porządnie zasuwa.
Jeśli wybierzesz to samo auto co komputer, to on je prowadzi jak przyklejone do drogi, a my już tak łatwo nie mamy, trzeba przed zakrętem zwolnić, bo ładnie znosi, co skutkuje utratą pierwszego miejsca.
Polecam kupić Jesko lub tak jak ja: Koenigsegg Gemera oraz odpowiedni tuning z spojlerem dociskającym do asfaltu auto.
Fajnie to jedzie, ale kurcze na zakrętach się nie trzyma i tak u mnie sterowność po tuningu ma 7.6, szybkość 10, przyśpieszenie 10, start 10.
Poziom trudności polecam zmienić na przeciętny oraz mniej więcej pojechać jak ten jutuber, po wyprzedzeniu wszystkich na ostrym zakręcie, blokować drogę nie dając się wyprzedzić.

Jeśli ci się nie uda na którymś zakręcie, to możesz cofnąć czas i spróbować ponownie pokonać zakręt.

Trochę przegieli z poziomem trudność w tym wyścigu, ale przynajmniej wyzwanie jakieś jest, a nie kolejny generyczny powtarzalny wyścig, który nie stanowi problemu.

Kurde, no ale ile by tam nie znosiło tym autem, to na zakrętach gościu np w 8:50 jedzie zupełnie złą linią i za późno puszcza gaz :E Czasami wystarczy tylko puścić gaz albo delikatnie muskać hamulec np bez odpuszczania gazu w takim zakręcie. W wielu zakrętach jedzie kompletnie źle. Czasami nawet z tej kamery zza samochodu nie da się dobrze pojechać, tylko trzeba włączyć widok zza kierownicy (ten pomiędzy kierownicą i szybą) żeby widzieć wyjśćie zakrętu wcześniej i przejechać optymalnie.

Opublikowano

Jakie macie odczucia po zimie? Jak dla mnie póki co najsłabsza pora roku. 

Zima w 4 części to było coś pięknego, ten śnieg aż było czuć pod kołami i jeszcze tyle go było na drogach wszędzie. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, MrKetiw napisał(a):

Jakie macie odczucia po zimie? Jak dla mnie póki co najsłabsza pora roku. 

Zima w 4 części to było coś pięknego, ten śnieg aż było czuć pod kołami i jeszcze tyle go było na drogach wszędzie. 

Dla mnie FH6 to rozczarowanie większe niż FH5. Po pierwszych zachwytach przychodzi refleksja że FH3 oraz 4 to były najlepsze części

• Upvote 4
Opublikowano

Wykupiłem GP, żeby ograć indyki, ale Forza Horizon mnie pochłonęła :E

Po przeciętnej piątce i Meksyku w końcu dostaliśmy Japonię. Po kilku godzinach FH6 jest dla mnie na równi z ulubioną FH4.

Opublikowano
12 godzin temu, azgan napisał(a):

Dla mnie FH6 to rozczarowanie większe niż FH5. Po pierwszych zachwytach przychodzi refleksja że FH3 oraz 4 to były najlepsze części

Czym się rozczarowałeś? Przecież to ta sama gra tylko mapa inna:E