Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spójrzcie, na co dzisiaj wpadłem.

https://naszaklasa.app/

Jak myślicie, jest jakaś szansa na powrót w dobie Facebooka? Nie sądzę. Nie tęsknię, ale śmiesznie by było :E

Właściciel to Marian Stanisław Knop z Danii :Ehttps://dk.kompass.com/c/ourclass-v-marian-stanislaw-knop/dkk620428/

https://www.google.com/maps/place/Tofteparken+116,+9600+Aars,+Denmark/@56.7946646,9.5228635,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x46494444d6f566e7:0x471c2c764003dca9!8m2!3d56.7946617!4d9.5254384!16s%2Fg%2F11c1_8_gvk?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDgzMC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Edytowane przez Filip454
Opublikowano
41 minut temu, galakty napisał(a):

Ja tylko FB ale ze względu na grupy, ciężko to zastąpić (osiedlowe chociażby). 

Czy ja wiem...nie mam i żyję. Większośc grup mam na Whatsapp. Da się bez tego żyć. Ja mam w sumie tylko LinkedIn ale ze względu na pracę. Gdy nie to to nigdzie by mnie nie było :E 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Zastanawiająca jest ta sytuacja z naszą klasą... Jak dobrze pamiętam to właścicielem był polak, który sprzedał udziały a firma zamknęła serwis bo większość ludzi zaczęła korzystać z fb. Ciekawe czy to za jego zgodą czy ktoś próbuje nabrać ludzi a aplikacja będzie nastawiona tylko na zysk i większość rzeczy będzie dostępnych po uiszczeniu odpowiedniej opłaty. Myślę, że nawet jeśli to prawdziwe to nie stanie się hitem i szybko upadnie. 

Edytowane przez Bunsen
  • Upvote 1
Opublikowano

Nikt nie będzie chcieć płacić. M.in. przez różne płatne głupoty przyśpieszyli upadek, ale i tak z FB czy Instagramem szans NK nie miała:) 
Sens jakiś by miała pierwotna wersja gdzie się ludzie ze szkoły jednej jakoś przypominali ale to se nie wrati

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To nie oszustwo. Dostałem już wiadomość. Wszystko wygląda bardzo realnie.

To jest jakiś duński start-up w domowym zaciszu.

Dam znać, jeśli coś się zmieni w temacie.

Ja jestem ciekawy tego projektu, ze względu na to, że jest po prostu czymkolwiek "nowym" na horyzoncie.

Edytowane przez Filip454
Opublikowano

NK miała jeden plus, łatwo było znaleźć znajomych z danych lat. Człowiek nie pamiętał nazwisk ale szkołę to już tak. Dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, raczej to już nie wypali. Nie wiem czy młode pokolenie jest zainteresowane takim specyficznym medium społecznościowym.

• Upvote 1
Opublikowano
21 godzin temu, galakty napisał(a):

Ja tylko FB ale ze względu na grupy, ciężko to zastąpić (osiedlowe chociażby). 

Ja znów głównie przez grupy dotyczące mojej branży, tam najszybciej pojawiają się nowości i są zawsze przedyskutowane gruntownie. Do komunikacji ze znajomymi bardziej whatsapp, już niewielu na msg zostało.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 5.09.2025 o 18:54, ghostdog napisał(a):

Człowiek nie pamiętał nazwisk ale szkołę to już tak.

U mnie (mam 40 lat) jest inaczej, dziwnie jakoś, pamiętam wszystkie imiona i nazwiska ludzi z podstawówki i szkoły średniej. A nie pamiętam co było wczoraj na obiad :D 

Co do pomysłu, to uważam, że to nie wypali, nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki :D

• Upvote 1