Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widziałem wątku na ten temat, a zapewne są tu inni fani poza mną, tej zacnej serii gier strategicznych. W tym roku w grudniu Creative Assembly ma przedstawić światu 3 nowe gry z serii, o jednej z nich krążą już od tamtego roku plotki, że jest w uniwersum Star Wars, w sumie czemu nie, ostateni III Warhammery były super do tego ostatnia czesc ma nadal mocne wsparcie ze strony devów, no i do tego prężna scena moderska z masą fajnych modów. Ale pozostałe dwie mogliby dać jakieś historyczne, bo ja osobiście głodny jestem właśnie jakiegoś dużego historycznego TW (Pharoh mimo słabej premiery nadrobił dużą aktualizacją Dynastis, ale pewnie plany były nieco inne, żeby pewnie zrobić ja jako płatne DLC do tego jeszcze pewnie aby działała to musiałaby być TW: Troy na koncie gracza). Osobiście bym chciał Medivala 3 ale nie żaden Remasterd jak Rome Total War tylko pełnoprawna 3 część, oraz żeby poruszyli nowy rozdział w historii TW, a którego nigdy dotąd nie było a mianowicie okres od upadku Cesarstwa Bizantyjskiego do roku 1699. Byłby piękny TW, gdzie jeszcze broń biała się liczyła na polu bitwy ale powoli wypierała ją broń palna, do tego duża mapa i bajka :E

https://www.creative-assembly.com/blog/celebrating-25-years-total-war

• Upvote 3
Opublikowano

A nie jest już wiadome prawie na pewno że kolejnym będzie Warhammer 40k ? W sumie Ani 40k ani Star Warsy mnie nie jarają bardzo, też wolał bym albo kolejną cześć Rome lub Medivala. A idealne, pewnie nie do spełenia marzenie to świat z Władca Pierścieni, jaka kolwiek era, przecież to by się sprzedało jak żaden inny Total War. 

• Like 1
Opublikowano

WP też byłby fajna sprawa albo GOT ale w tych przypadkach pewnie chodzi o cenę licencji, o Warhammerze 40k też słyszałem kiedyś jakieś ploteczki ale póki co to też nic pewnego ale szczerze powiedziawszy to wątpię aby narazie w to dalej szli bo 3 duże gry z tego n uniwersum zrobili i pchać się w 4, raczej pójdą w coś w zupełnie nowego.

Opublikowano (edytowane)

Czekam na medievala 3 albo empire 2. Empire to moja ulubiona odsłona, grałem większością państw po kilka razy na najwyższym poziomie trudności, a samą rzeczpospolitą, prusami, rosją to po 10 razy będzie:D Tysiące godzin mam chyba w tej jednej odsłonie. Warhammery, mimo, że są znacznie bardziej rozbudowane pod każdym względem, to jakoś tak do mnie nie przemawiają jak odsłony historyczne.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ostatnio ogrywam tylko w Warhammera 3, mam wszystkie dlcki. Z chęcią zobaczyłbym TW Medieval 3 na nowszym silniku, bo próbowałem wrócić do Medka 2 i pograć ale inne sterowanie i mechanika mnie odrzucały, nie mogłem się przyzwyczaić.
Wolę odpalić Rome 2 czy Attilę aniżeli męczyć się z tym dziwnym sterowaniem i "starością" w TW Medievalu 2.

Zobaczymy co wymyślą, oby to nie było nic na poczet Troyi czy Faraona, bo te mechaniki i te surowce to przegięcie. :E

Opublikowano

Tylko Medieval III mnie interesuje, ewentualnie Shogun III lub czasy antyczne na pełnym kozaku. 

Ale znając życie wydadzą jakieś gówniane fantasy albo kolejnego Warhammera. 

Szkoda no ale co zrobić :/

Medieval II Stainless Steel 6.3/6.4 nie wiem ile mi godzin pochłonął ale to byly tysiące 😀😀

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Mówisz o Medieval 1212? Nie grałem w niego. 

Tak dokładnie to, cały czas mod rozwijany ale chyba nadal w fazie beta.

2 godziny temu, Strilok napisał(a):

Mam prawie wszystkie TW na Steam. Przegrane w nie tysiące godzin. Cały czas czekam na Medieval III bo mógłby wyjść sztos, chyba każdy fan na tą część czeka.

obraz.png.18f423e6e26ae0ea3b975975e35a93d5.png

Zacna kolekcja, moja wygląda prawie tak samo ponad to do każdej wersji większość  DLC a do Warhammerow wszystkie co by się przyjemniej grało w kampanie Imortal Empires :E jedynie nie mam Thrones of Birtania ale za to TW Tory.

Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Tylko Medieval III mnie interesuje, ewentualnie Shogun III lub czasy antyczne na pełnym kozaku. 

Ale znając życie wydadzą jakieś gówniane fantasy albo kolejnego Warhammera. 

Szkoda no ale co zrobić :/

Medieval II Stainless Steel 6.3/6.4 nie wiem ile mi godzin pochłonął ale to byly tysiące 😀😀

No jakiś antyczny kozak byłby fajny Rome 3 ale mapa dużo wieksza przynajmniej do Indii, no i koniecznie narzędzia niezbedene do tego aby moderzy mogli modowac mapę, bo od czasów Medka 2 to w temacie posucha jest, coś tam dopiero w Shogunie 2 się udało i do tej pory chyba są jakieś dwa mody gdzie całkowicie mapę przebudowano i WH3 a reszta TW niestety dupa 😢

W SS też kupę czasu grałem ale szczerze powiedziawszy wolałem Deus lo Vult! tylko niestety to byl tak potężny mod, że w późniejszych etapach kampanii tury już trwały za długo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

DIV też zajebisty mod, pograłem trochę. Udzielałem się wtedy na TWCenter, nawet jakieś małe mody i skrypty wrzucałem czasem. Fajne to były czasy :) ale z upływem lat odpłynęło wielu świetnych modderów niestety. 

Chociaż jakiś czas temu widziałem nawet zrobili usprawnienie do SS w postaci HD reworka. 

No nic, trzeba czekać do grudnia to się dowiemy co i kiedy dostaniemy od CA.

Kurde właśnie sobie przeglądałem TW i widzę że Rome 2 dostał update graficzny jakiś, chyba zainstaluję i sprawdzę :D Może jakąś kampanie bym odpalił od razu na DEI heh. Kurde, że oni nie mogli od razu zrobić adaptacji tytułu pod 64-bit żeby wykorzystać najnowszy sprzęt, nie rozumiem tego.

Na steam'ie najwięcej mam naciupane w Attilę. W Medieval II jak łupałem to jeszcze Steam'a nie miałem lol

tw_attila.jpg

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

DIV też zajebisty mod, pograłem trochę. Udzielałem się wtedy na TWCenter, nawet jakieś małe mody i skrypty wrzucałem czasem. Fajne to były czasy :) ale z upływem lat odpłynęło wielu świetnych modderów niestety. 

Chociaż jakiś czas temu widziałem nawet zrobili usprawnienie do SS w postaci HD reworka. 

No nic, trzeba czekać do grudnia to się dowiemy co i kiedy dostaniemy od CA.

Kurde właśnie sobie przeglądałem TW i widzę że Rome 2 dostał update graficzny jakiś, chyba zainstaluję i sprawdzę :D Może jakąś kampanie bym odpalił od razu na DEI heh. Kurde, że oni nie mogli od razu zrobić adaptacji tytułu pod 64-bit żeby wykorzystać najnowszy sprzęt, nie rozumiem tego.

Na steam'ie najwięcej mam naciupane w Attilę. W Medieval II jak łupałem to jeszcze Steam'a nie miałem lol

tw_attila.jpg

To ja się mocno udzielalem na totalwar.org.pl ale teraz widzę, że totalnie padło, na twceneter też mam stare konto ale tam bardziej jako obserwator i po mody, mało się tam udzielalem ale teraz widzę,że też juz słabo ciągną, ale to już tak.od czasow premiery pierwszego WH po woli coraz mniej się tam działo, pozatym większość modów do WH wpadała na workshopie i tak już zostało, a szkoda bo fajne forum było kiedyś.

Dzięki za przypomnienie odnośnie tego update graficznego do RTW 2 bo całkowicie o tym zapomniałem, też muszę odpalić z DEI, pamiętam, że był zarąbisty mod na AI właśnie do tej części w połączeniu z modem Radiousa to kampania była zarąbista co prawda mega trudna ale bitwy epicki i w pytę agresywne AI, była nadzieja ze ktoś godnie zastąpi Dartha jeśli chodzi o AI w TW ale niestety gościu chyba tylko do wersji 1.7 działał, a potem przestał bo chyba studia zaczął czy coś w tym stylu. Ze starej ekipy moderskiej to został chyba już tylko Radious i ludzie od Rome Total Realism, ale oni klepią moda do Rome Remastered tylko 😞

Opublikowano

Mi się wydaje ze kolega miał na myśli wersję 2.0 Emparor edition, która dostała chyba jakieś graficzne ulepszenia ale nie wiem bo ja RTW2 skończyłem na patchu 1.7 i później już nie wracałem, potem wyszły jeszcze jakieś performance patche które.dostosowywaly grę do nowszych sprzętów, chyba nawet nie dawno wyszedł jakiś mały, baa nawet Empire dostało jakiegos patcha po.latach który dodał.obsluge wielu rdzeni, ale nie wiem czy jakieś mody to rozwaliło. No i jeszcze coś takiego jest, więc może to.mial na myśli:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=734310078

• Upvote 1
Opublikowano

Medieval 3 i empire 2 najbardziej chciałbym zobaczyć. 
Grywam nadal w medka 2, Rome, Shoguna a i też w części nowożytne od czasu do czasu. Warhammery nie dla mnie, nie mogę się w to wczuć. 
Także głód nowej części historycznej jest spory. Ale też i starwars, Lotr chętnie.