j4z 1 286 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Według SI tak, ale nie chce mi się tego weryfikować. I to niby za "początkowy okres", co kolwiek to znaczy. 😀 Twierdzi, że jak na tak niszowy gatunek jest to bardzo dobry wynik.
galakty 4 186 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Ciężko mi w to uwierzyć, rally to nisza. W peaku było 8400 graczy, ta kwota o ile prawdziwa to musi zawierać coś więcej niż samą sprzedaż bo wychodzi 830$ na gracza
Kabor 516 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 13 minut temu, galakty napisał(a): Ciężko mi w to uwierzyć, rally to nisza. W peaku było 8400 graczy, ta kwota o ile prawdziwa to musi zawierać coś więcej niż samą sprzedaż bo wychodzi 830$ na gracza Nie wiem dlaczego utożsamiasz pik graczy z ilością sprzedanych kopii. CzatGPT przykładowo podaje takie dane dla batka 6: Battlefield 6 osiągnął rekordowy szczyt jednoczesnych graczy na Steamie na poziomie około 747 440 osób podczas premiery (czyli tyle osób maksymalnie grało w tym samym czasie). Przed premierą gra miała około 1,7–1,8 mln pre-zamówień na Steamie. I to tylko preordery więc pik "powinien" być większy niż 2 mln. Black Myth: Wukong maksymalny all-time peak sięgał nawet ~2,415,714 Najnowsze raporty branżowe szacują, że łącznie sprzedano ponad ~25 mln kopii gry na całym świecie (PC, PS5, konsolowe porty itp.). Wiadomo, że tu wszystkie platformy dlatego z batka podałem tylko reordery. Jednak spokojnie kopii mogło się sprzedać nawet 10 krotnie więcej niż maksymalny pik. 1
galakty 4 186 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Twierdzę tak bo Rally to nisza, tym bardziej sim. BF6 to wiadomo że inna liga. No ale nawet dajmy 10x razy więcej. Wychodzi 80$ na gracza.
Kabor 516 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Co ma do tego czy gra jest niszą czy nie. Jak sam wspomniałeś jest różnica czy 80 czy 830. A może się sprzedało 20 razy więcej niż pik. Nie można precyzyjnie określić sprzedaży ilości kopi po piku. Im dalej od sprzedaży tym jest trudniej. A ty założyłeś, że pik = ilość sprzedanych kopi. Podobnie jak ktoś pisał o batku że się skończył bo na stemie był spadek 80%. Odpowiedź ale przecież dużo graczy gra na EA app. Tak tam zapewne rozkład graczy jest inny i tam na 100% był spadek nie o 80 a o 5%. Dalej z chata bo nie chce mi się szukać dokładniejszych informacji: Assetto Corsa Rally (wczesny dostęp na PC) zadebiutowało 13 listopada 2025 roku i według danych z platform analizujących sprzedaż, takich jak Raijin i Video Game Insights, tytuł sprzedał się w liczbie około 340 000 - 350 000 egzemplarzy. Sensor Tower +1 350 000 x 30 dolców = 10,5 miliona. To by się się zgadzało z informacją podaną wyżej. Edytowane 18 Lutego przez Kabor
galakty 4 186 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 10 minut temu, Kabor napisał(a): 350 000 egzemplarzy Byłbym mega zaskoczony, ale jeśli to prawda to sukces ogromny. Tylko 350k, a w peaku 8k na Steam... Sam nie wiem, ogromna różnica.
Dominix 506 Opublikowano 18 Lutego Autor Opublikowano 18 Lutego Może część kupiła i czeka jak będzie już 1.0 a teraz mają taniej. Może odpalili na chwilę i czekają. Czasami ludzie kupują i grają dopiero kilka miesięcy później 2
huudyy 3 285 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 20 godzin temu, j4z napisał(a): Wielu kupuje a nie gra xd 1
raul_ole 169 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego https://store.steampowered.com/news/app/3917090/view/521990850610201477?fbclid=IwdGRjcAQEI9NjbGNrBAQZMGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHj3PyWSKyNEbX_tNnhMtVqlzHPOO0NJjgpPI6FqkZ4_sSAXdweKVrdhlxHmk_aem_xBKofZAEwuwtk-b70Dv0Rw 1 1
JohnyWol 124 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego No to czekamy. Trochę szkoda, bo myślałem, że jako drugie auto będzie coś ciekawszego. No ale w sumie Jakby tak chcieć wszystkie fajne rajdowiec wsadzić to ze 40 samochodów jak nie wiecej byłoby potrzebnych
raul_ole 169 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Ja też nie lubię tych starych... Chciałbym auta z lat 90
JohnyWol 124 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Nie no, stare też są bardzo fajne. Peugeot 205, Lancia Delta, Stratos, Audi Quattro itp. To też były kapitalne auta i okres w rajdach
galakty 4 186 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Bez Quattro to nie będzie gra rajdowa, ale takie perełki pewnie zostawią na później jak już będzie wszystko dopracowane. Ja znowu nie lubię tych nowych, rajdy mi się zawsze kojarzyły ze starszymi autami, te nowe jakieś takie bezpłciowe są
huudyy 3 285 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 16 godzin temu, raul_ole napisał(a): https://store.steampowered.com/news/app/3917090/view/521990850610201477?fbclid=IwdGRjcAQEI9NjbGNrBAQZMGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHj3PyWSKyNEbX_tNnhMtVqlzHPOO0NJjgpPI6FqkZ4_sSAXdweKVrdhlxHmk_aem_xBKofZAEwuwtk-b70Dv0Rw bardzo fajnie zapowiada się ten update, ogólnie rozwój ACR chyba wygląda najlepiej ze wszystkich gier z serii AC
j4z 1 286 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Serio? Ja się czuję, jakby pół roku minęło, a oni dwa odcinki dodadzą. 😀 Tę ostatnią lodową trasę traktuję jako ciekawostkę.
raul_ole 169 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Następna kenya i Subaru byłoby pięknie, albo Grecja 1
JohnyWol 124 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Myślę, że w kolejnym update dadzą Szwecję. Wprowadzili już fizykę śniegu. Teraz przy Monte jeszcze rozszerzają fizykę śniegu i lodu więc obstawiam, że właśnie taki będzie kierunek kolejnego update 1
Zas 383 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) W dniu 20.02.2026 o 11:01, j4z napisał(a): Serio? Ja się czuję, jakby pół roku minęło, a oni dwa odcinki dodadzą. Ale oni chyba ogólnie nie celują w dużo OS-ów. Zbyt kosztowne i zbyt pracochłonne przy takim poziomie szczegółów i odwzorowania... Edytowane 21 Lutego przez Zas
zozolek 340 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Dać moderom dostęp i gra bedzie zyć 15 lat. Na ue porobią tyle os, że bedzie zawrót głowy
JohnyWol 124 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego 59 minut temu, Zas napisał(a): Ale oni chyba ogólnie nie celują w dużo OS-ów. Zbyt kosztowne i zbyt pracochłonne przy takim poziomie szczegółów i odwzorowania... Z drugiej strony, jesli myślą o jakimś konkretnym trybie mistrzostw to pasowałoby by gra miała więcej niż 2 odcinki robione z prądem i pod prąd do przejechania w pojedynczym rajdzie. Nawet jeśli nie teraz to powinno to być uzupełnione po wydaniu wersji 1.0
Rekomendowane odpowiedzi