Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ale co mają ratować jak produkcja dopiero co raczkuje? Inwestycje są zapowiedziane i jak znacząco zwiększą produkcję to będzie można oceniać. Ja to się cieszę, że to w ogóle działa.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano

Cytat

Czarne chmury nad rynkiem pamięci. Kryzys może potrwać do 2030 r.

Kryzys pamięci staje się coraz poważniejszy – to nie chwilowe zawirowanie, a długotrwały problem. Według szefa firmy Phison, niedobory mogą ciągnąć się nawet do 2030 r., grożąc opóźnieniami, wzrostem cen i bankructwami producentów elektroniki.

Ciekawe czy jeżeli ta wizja się potwierdzi to takie PS6 lub karty z serii 6000 wyjdą przed 2030 rokiem a jak tak to w jakich cenach. 

Opublikowano (edytowane)

Interesujące...

Tymczasem Amazon nadal mi nie anulował 1x 32GB DDR5 "WYSYŁKA: CZERWIEC 2026" za ~470zł zakupione w grudniu. Jak do tego czasu ceny będą powoli spadać, to może nawet mi ją wyślą :D

RTXy raczej do końca miesiąca się nie ruszą z cenami.  Ceny radków zostały prawie gdzie były, a produkcja 5070 jeszcze jakaś tam jest, więc jak ludzie mają 2600 za 5070 vs 4100 za 5070ti to wybiorą po prostu 5070, co oznacza, że chętnych na 5070ti nagle jest sporo mniej. To jest 58% dopłaty, ale jak ktoś liczy jako upgrade czyli minus cena starej karty, to może to być różnica za upgrade typu 1600zł vs. 3200zł.

No i te Radki.

Edytowane przez VRman