Dikson 122 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca W dniu 28.07.2026 o 18:10, Lameismyname napisał(a): Współczuję zwykłym ludziom co trafiają na takich gagatków. Trzeba zgłaszać i uświadamiać. Do trzech razy sztuka https://m.olx.pl/d/oferta/nowa-pamiec-ram-lexar-ares-32gb-ddr5-6000mhz-cl30-CID99-ID1bEyPi.html A tu drugie konta jegomościa https://m.olx.pl/d/oferta/nowa-pamiec-ram-kingston-fury-32-gb-ddr5-5600-2x-16-gb-CID99-ID1bEz8Z.html 1
Lameismyname 4 304 Opublikowano 30 Lipca Autor Opublikowano 30 Lipca Teraz, Dikson napisał(a): Do trzech razy sztuka https://m.olx.pl/d/oferta/nowa-pamiec-ram-lexar-ares-32gb-ddr5-6000mhz-cl30-CID99-ID1bEyPi.html I to jeszcze z mojego województwa. No menda wszawa takie wały kręcić.
Dikson 122 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca @Lameismyname znowu on https://m.olx.pl/d/oferta/nowy-ram-crucial-pro-ddr5-ram-32gb-2x16gb-6400-mt-s-CID99-ID1bEJBW.html 1
AudRob 514 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca (edytowane) @Lameismyname Przyszły ramy 2X32gb CL28 poszły na XMP od strzała , potem wrzucę fotki . Na razie potestuję. Edytowane 30 Lipca przez AudRob 1
Lameismyname 4 304 Opublikowano 30 Lipca Autor Opublikowano 30 Lipca 3 godziny temu, AudRob napisał(a): @Lameismyname Przyszły ramy 2X32gb CL28 poszły na XMP od strzała , potem wrzucę fotki . Na razie potestuję. O, kultura Niech służą. Wyglądają zacnie 1
areczek1987 1 149 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 5 godzin temu, AudRob napisał(a): @Lameismyname Przyszły ramy 2X32gb CL28 poszły na XMP od strzała , potem wrzucę fotki . Na razie potestuję. Bez tego low latency expo?
NoviAMG 453 Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca 5 godzin temu, AudRob napisał(a): @Lameismyname Przyszły ramy 2X32gb CL28 poszły na XMP od strzała , potem wrzucę fotki . Na razie potestuję. Jak ktoś lubi oc, to te radiatory to są wydmuszki . Mam tridentz 6000mhz cl26, z custom radiatorami z ocz, i jest przepaść w temp. Ale może, chociaż bin dobry
Lameismyname 4 304 Opublikowano 30 Lipca Autor Opublikowano 30 Lipca Godzinę temu, NoviAMG napisał(a): Jak ktoś lubi oc, to te radiatory to są wydmuszki Wizualnie nie wydają się "ostatnie". Największy papier wydawał mi się w aegisach ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy to było amelinion czy już po bandzie zwykła naklejka.
AudRob 514 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) 13 godzin temu, areczek1987 napisał(a): Bez tego low latency expo? EXPO nie ma, płyty AM5 i tak obsługują XMP i EXPO. U mnie z automatu płyta ustawiła na XMP . Nawet jak Mhz chcesz zmienić na szybsze płyta sama CL i timingi dopasuje, łącznie z napięciem żeby było stabilnie. 12 godzin temu, NoviAMG napisał(a): Jak ktoś lubi oc, to te radiatory to są wydmuszki . Mam tridentz 6000mhz cl26, z custom radiatorami z ocz, i jest przepaść w temp. Ale może, chociaż bin dobry To nie pierwsze moje Tridenty , więc te chłodzenia znam , nie są złe . Lepsze niż mają Kingston Beast, czy GoodRam. Z5 są na kościach SK Hynix więc zniosą sporo jak ktoś kręci. 12 godzin temu, NoviAMG napisał(a): Jak ktoś lubi oc, to te radiatory to są wydmuszki Jak ktoś lubi mocne OC każdy oryginalny radiator będzie się grzał. Co do mocnego oc to masz rację mogą się grzać , w końcu czipy są po obu stronach płytki .Dlatego zostały kupione CL28 żeby oc nie robić. No i dobrze miały się komponować z resztą podzespołów. Edytowane 31 Lipca przez AudRob
Dikson 122 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Edek wrócił https://m.olx.pl/1088925755/ Tym razem podaje link w wiadomości do fake allegrolokalnie
ChudyXp 69 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Godzinę temu, Dikson napisał(a): Edek wrócił https://m.olx.pl/1088925755/ Tym razem podaje link w wiadomości do fake allegrolokalnie Przecież to z daleka widać że coś jest nie tak nawet nie użył prostego narzędzia do skracania linków
AudRob 514 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia @Lameismyname zobacz te radiatory w Z5 nie są takie cieniutkie. Na marginesie sprzedałem swoje Kingstony dzisiaj 😉 Niezła przebitka wyszła. Tridenty chodzą lux. Testy robiłem , zero błędów. Gierki też chodzą jak powinny. Temp w grach też są ok. 1 godzinę temu, Dikson napisał(a): Edek wrócił https://m.olx.pl/1088925755/ Tym razem podaje link w wiadomości do fake allegrolokalnie Na OLX też dobrze jadą
Lameismyname 4 304 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia Godzinę temu, AudRob napisał(a): @Lameismyname zobacz te radiatory w Z5 nie są takie cieniutkie. Na marginesie sprzedałem swoje Kingstony dzisiaj 😉 Niezła przebitka wyszła. Tridenty chodzą lux. Testy robiłem , zero błędów. Gierki też chodzą jak powinny. Temp w grach też są ok. No widziałem po zdjęciu, że nie są takie cienkie jak niektóre (prawie papier) więc nie wiem skąd się ten zarzut pojawił. Dobrze, że udało Ci się zrobić sensowną przesiadkę. Niech służą 1
AudRob 514 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Dobrze, że udało Ci się zrobić sensowną przesiadkę. Niech służą Dzięki. Bardzo sensowną , nie wiedziałem że Kingstony tak szybko pójdą wczoraj wystawiłem. I jeszcze sporo zostało.
Lameismyname 4 304 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia Teraz, AudRob napisał(a): Dzięki. Bardzo sensowną , nie wiedziałem że Kingstony tak szybko pójdą wczoraj wystawiłem. I jeszcze sporo zostało. Kingston od wielu lat jest bardzo popularną marką pamięci w kraju. Jak powiesz komukolwiek "RAM" to jedno z pierwszych skojarzeń będzie "Kingston". Tak samo z pendrive. Miałeś po prostu chodliwą markę. 1
AudRob 514 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Teraz za pamięci ram , kupisz niezłe GPU .
Lameismyname 4 304 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia 48 minut temu, AudRob napisał(a): Teraz za pamięci ram , kupisz niezłe GPU . No tak. Pamiętam jak były fale krypto i GPU z cenami dużymi. Wydawało się - najgorsze co może być. A teraz RAM potrafi kosztować tyle co GPU, a SSD ścigają te komponenty. Święta trójca dziury w portfelu. 1
AudRob 514 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Taka prawda , sporo się zmieniło , nie trzeba żonglować ciężkimi GPU. Wystarczy portfel i parę kompletów ram W przeliczeniu wagi ramu , bez chłodzenia średnio 18 gram. Jeszcze trochę i będzie, na równi albo więcej warte niż złoto. 1
musichunter1x 1 699 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia (edytowane) Kostki 48GB pewnie już przebiły złoto Edytowane 2 Sierpnia przez musichunter1x
Lameismyname 4 304 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia Godzinę temu, musichunter1x napisał(a): Kostki 48GB pewnie już przebiły złoto Jaja by były gdyby ludzie deponowali RAM w bankowych skrytkach zamiast złota, bo mniej miejsca zajmuje i ma większą wartość
ChudyXp 69 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 16 minut temu, Lameismyname napisał(a): Jaja by były gdyby ludzie deponowali RAM w bankowych skrytkach zamiast złota, bo mniej miejsca zajmuje i ma większą wartość A żeby się kolega nie zdziwił co ludzie oddają do lombardu np RAM w Lombardzie skoro jest to ktoś to musiał zastawić za gotówkę i nie wykupił wątpię żeby lombard sam sobie kupował pamięci żeby drożej sprzedać
bourne2008 1 891 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia https://www.techpowerup.com/351307/lexar-lists-32-gb-ddr5-7200-memory-with-chinese-dram-at-usd-592 To tyle jeśli chodzi o "tani chiński" RAM
blabla123 998 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia W dniu 30.07.2026 o 23:17, Lameismyname napisał(a): Wizualnie nie wydają się "ostatnie". Największy papier wydawał mi się w aegisach ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy to było amelinion czy już po bandzie zwykła naklejka. To była taka "metaliczna" naklejka XD Plus jedynie taki, że łatwo ściągniesz. 1
Rekomendowane odpowiedzi