AudRob 136 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): Jestem w dokładnie odwrotnej sytuacji. Elektro anulacja, Avans jeszcze nie. Natomiast domyślam się, że ogarniają anulacje chronologicznie. Bo na tym polega cały interes od uja ludzi kupiło oni zanim zwrócą kasę będą sobie nią obracać 😊
miro 711 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): Natomiast domyślam się, że ogarniają anulacje chronologicznie. dokładnie i robią to ci sami ludzie
bleidd 485 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, AudRob napisał(a): Za 5800X3D to żadna rewelacja 1200zł trzy miechy temu 5800X3D sprzedałem za 1400 bez problemu kolega na dniach 5700X3D pogonił za 1250😊 Bez gwarancji? Z resztą tak jak pisałem, chciałem szybko upłynnić i nie zależało mi aby wydusić każdy grosz ze sprzedaży. 3 minuty temu, AudRob napisał(a): Bo na tym polega cały interes od uja ludzi kupiło oni zanim zwrócą kasę będą sobie nią obracać 😊 I co oni z tą kasą zrobią przez te 30 minut? Chodzi tylko o zwrócenie uwagi na swój sklep, zaindeksowanie przez wyszukiwarki.
AudRob 136 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, bleidd napisał(a): Bez gwarancji? Z resztą tak jak pisałem, chciałem szybko upłynnić i nie zależało mi aby wydusić każdy grosz ze sprzedaży. Tak za 1400zł bez gwarancji gość do mnie dzwonił po kupnie i mówił że uczciwa cena więc każdy zadowolony😊
Doamdor 1 796 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Jestem w dokładnie odwrotnej sytuacji. Elektro anulacja, Avans jeszcze nie. Natomiast domyślam się, że ogarniają anulacje chronologicznie. Status oczekuje na nadanie i mam nr przesyłki inpost.
AudRob 136 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Poszedł na drugi dzień po wystawieniu na OLX.
bleidd 485 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, AudRob napisał(a): Tak za 1400zł bez gwarancji gość do mnie dzwonił po kupnie i mówił że uczciwa cena więc każdy zadowolony😊 Tak jak niemiec, który płakał jak sprzedawał i dzwoni posłuchać silnika? Teraz, Doamdor napisał(a): Status oczekuje na nadanie i mam nr przesyłki inpost. Nie chcę cię martwić ale na pepperze pisali, że też tak mieli i poszło anulowanie tak czy siak
Radio Tirana 1 052 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, miro napisał(a): ale wiecie że to te same magazyny, TERG Wiemy, ale przy takiej liczbie zamówień to jednak obsługa musi się naklikać.
lokiju 532 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 21 minut temu, Wu70 napisał(a): A jak mam 12600K i 16GB DDR4 to nie mogę? Realnie nie mam żadnego powodu do zmiany poza ...AI Tu faktycznie 24GB na 3090 to tylko przystanek i mogę dorzucać w nieskończoność Możesz jak najbardziej, przykład z AM4 po prostu wydaje mi się najlepszy bo sam mam te platformę. 26 minut temu, bleidd napisał(a): 2 tygodnie temu sprzedałem 5800X3D bez gwarancji za 1200 na OLX. Możliwe, że jakbym był bardziej cierpliwy to poszedłby i za 1300 ale nie zależało mi na wyciągnięciu każdego grosza a szybkiej sprzedaży, wisiał jakieś 3 dni. Myślę, że tak bo przeglądałem właśnie OLX'a i tam 5700X3D chodzi za więcej niż 1200 zł a ja dałem za swojego 530 zł. Szczerze to zacząłem się zastanawiać czy nie kombinować ze zmianą tylko nie siedzę kompletnie w AM5 więc musiałbym zgłębić temat jeżeli chodzi o procka i płytę główną. Szczególnie to drugie by kupić coś co później by pozwoliło na włożenie tam lepszego procesora w przyszłości. 41 minut temu, AudRob napisał(a): Jeszcze mi się udało w tamtym tygodniu kupić fakt że używki GOODRAM 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 IRDM BLACK V SILVER ale za 400. Wczoraj opchnąłem za 800. No a w Awansie nie udało się😊 Kto się spodziewał że awans tak w uja tnie🤔 Sprzedający jak się dowiedział po ile teraz chodzą to pewnie sobie pluje w brodę. Edytowane 3 godziny temu przez lokiju 1
AudRob 136 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, lokiju napisał(a): Sprzedający jak się dowiedział po ile teraz chodzą to pewnie sobie pluje w brodę. On chyba się nie interesował cenami ponieważ kupił w marcu całego kompa złożonego w X-kom i po prostu zmienił na 2X32 te mu leżały niepotrzebne a że traf chciał i zobaczyłem ogłoszenie 10 minut po wystawieniu udało się kupić😊 Teraz, AudRob napisał(a): Sprzedający jak się dowiedział po ile teraz chodzą to pewnie sobie pluje w brodę. Kupiłem je sobie ale że się gryzły z moim prockiem to sprzedałem.
Doamdor 1 796 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, bleidd napisał(a): Tak jak niemiec, który płakał jak sprzedawał i dzwoni posłuchać silnika? Nie chcę cię martwić ale na pepperze pisali, że też tak mieli i poszło anulowanie tak czy siak To jest właśnie cykl życia pepperowicza.
bleidd 485 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 12 minut temu, lokiju napisał(a): Myślę, że tak bo przeglądałem właśnie OLX'a i tam 5700X3D chodzi za więcej niż 1200 zł a ja dałem za swojego 530 zł. Szczerze to zacząłem się zastanawiać czy nie kombinować ze zmianą tylko nie siedzę kompletnie w AM5 więc musiałbym zgłębić temat jeżeli Przez wzgląd na ceny RAM-u obecnie wymiana AM4 na AM5 nie jest za bardzo opłacalna. Co prawda za cenę sprzedaży 5700/5800X3D można mieć 7800X3D ale pozostaje kwestia RAM-u, za płytę B650 też trzeba trochę dać chyba, że nie zależy ci na dźwiękówce (może być najtansze ALC897 i nie potrzebujesz 3,4 slotów M.2, nie potrzebujesz WiFI czy BT). Ja jakbym nie szedł w 9800X3D a w 7800X3D i B650 to zmiana by mnie wyszła 200 zł ale zdecydowałem się na 9800X3D żeby mieć spokój na najbliższe 4-5 lat z modernizacjami. No i RAM kupiłem ostatnim rzutem na taśmę za 490 zł, dzień później już były po 700-800 zł a teraz to już w ogóle. 5700X3D wciąż daje radę i w grach jest szybszy/taki sam jak cokolwiek od AMD nie-X3D. 9700X wypada w grach podobnie jak 5800X3D więc 5700X3D będzie przegrywał o raptem parę %. Edytowane 3 godziny temu przez bleidd
AudRob 136 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 19 minut temu, bleidd napisał(a): Przez wzgląd na ceny RAM-u obecnie wymiana AM4 na AM5 nie jest za bardzo opłacalna Nie przesadzaj z tym ramem można na OLX wyrwać okazję nie dziś to jutro ale można masz zdjęcie dwa dni temu kupione . Ramy DDR4 też podrożały więc swoje też drożej pogonisz warto przechodzić na AM5 bo dokładka nieduża. Edytowane 2 godziny temu przez AudRob
Paw79 137 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 21 minut temu, bleidd napisał(a): 5700X3D wciąż daje radę i w grach jest szybszy/taki sam jak cokolwiek od AMD nie-X3D. 9700X wypada w grach podobnie jak 5800X3D więc 5700X3D będzie przegrywał o raptem parę %. Mam 5700X3D i jest to fajny procesor, ale wg legitnych testów to on przegrywa nawet z Ryzenem 7500F (zakładając że jeden i drugi mają dobrze ogarnięte RAM'y).
lokiju 532 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @bleidd Nie korzystam z karty dźwiękowej bo mam ją wbudowaną w słuchawki. Teraz mam Aorus'a B550 elite v2 więc całkiem porządna płyta. Do tego 32GB ramu Corsair Vengeance RGB RT 3600MHz CL16. Jeżeli wierzyć programowi to są to B-die. Dlatego się mimo wszystko zastanawiam nad zmianą na AM5 bo nie są to najtańsze komponenty więc coś tam za nie dostać można.
Radio Tirana 1 052 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, Paw79 napisał(a): Mam 5700X3D i jest to fajny procesor, ale wg legitnych testów to on przegrywa nawet z Ryzenem 7500F (zakładając że jeden i drugi mają dobrze ogarnięte RAM'y). Otóż to, nie ma co zakłamywać rzeczywistości i pisać, że Ryzeny 5000X3D dorównują nowszym Ryzenom na AM5. 1
bleidd 485 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 12 minut temu, Paw79 napisał(a): Mam 5700X3D i jest to fajny procesor, ale wg legitnych testów to on przegrywa nawet z Ryzenem 7500F (zakładając że jeden i drugi mają dobrze ogarnięte RAM'y). nie ma co prawda ani 5700X3D ani 7500F ale jest 5800X3D i 7600X więc dość blisko. Chyba, że to nie są legitne. testy Edytowane 2 godziny temu przez bleidd
wallec 820 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 57 minut temu, bleidd napisał(a): Bez gwarancji? Z resztą tak jak pisałem, chciałem szybko upłynnić i nie zależało mi aby wydusić każdy grosz ze sprzedaży. I co oni z tą kasą zrobią przez te 30 minut? Chodzi tylko o zwrócenie uwagi na swój sklep, zaindeksowanie przez wyszukiwarki. Jakie 30 minut. Na 4klocki za iphone 17 czekałem 7 dni roboczych czyli 11 dni łącznie. 4 minuty temu, bleidd napisał(a): nie ma co prawda ani 5700X3D ani 7500F ale jest 5800X3D i 7600X więc dość blisko. Chyba, że to nie są legitne. testy Ładne testy. Intel tam gdzie powinen być, co to za strona? 1
lokiju 532 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Paw79 napisał(a): Mam 5700X3D i jest to fajny procesor, ale wg legitnych testów to on przegrywa nawet z Ryzenem 7500F (zakładając że jeden i drugi mają dobrze ogarnięte RAM'y). W 1440p i 4K ta różnica się zmniejsza. Jednak w 1080p potrafi być znaczna więc zależy kto w jakiej rozdzielczości gra i w co gra.
AudRob 136 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, AudRob napisał(a): Zwracam honor miałeś rację przysłali wiadomość że anulowane😊 Zresztą z tego co wiem wszystkim anulują a paru znajomych kupiło i sytuacja podobna🤣
Doamdor 1 796 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, Paw79 napisał(a): Mam 5700X3D i jest to fajny procesor, ale wg legitnych testów to on przegrywa nawet z Ryzenem 7500F (zakładając że jeden i drugi mają dobrze ogarnięte RAM'y). Według testów na ITHARDWARE wypada on tak.
lokiju 532 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Otóż to, nie ma co zakłamywać rzeczywistości i pisać, że Ryzeny 5000X3D dorównują nowszym Ryzenom na AM5. 8 minut temu, bleidd napisał(a): nie ma co prawda ani 5700X3D ani 7500F ale jest 5800X3D i 7600X więc dość blisko. Chyba, że to nie są legitne. testy Dużo zależy od rozdzielczości i od gry. W takiej Forzie horizon 5 różnica jest znaczna a znajdziesz pojedyncze przypadki gdzie 5700X3D wygrywa z 9700X.
AudRob 136 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Otóż to, nie ma co zakłamywać rzeczywistości i pisać, że Ryzeny 5000X3D dorównują nowszym Ryzenom na AM5. A co mają robić siedzą na AM4 to zachwalają i płaczą że ramy drogie ja też tak mówiłem że 5800X3D najlepszy do czasu przejścia na AM5 zdanie zmieniłem 😊
Paw79 137 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, bleidd napisał(a): nie ma co prawda ani 5700X3D ani 7500F ale jest 5800X3D i 7600X więc dość blisko. Chyba, że to nie są legitne. testy Na stocku 5700X3D jest mniej-więcej na poziomie 7500F. Po OC (od 11min.) 7500F odjeżdża. BTW. Niewiarygodne jakim g.wnem stała się wyszukiwarka Youtube. Zapomniałem nazwy tego kanału (a oni mają dobre testy) i musiałem nieźle się nakombinować z frazą by po przewinięciu 10 ekranów odnalazło mi ten film. 8 minut temu, lokiju napisał(a): W 1440p i 4K ta różnica się zmniejsza. Jednak w 1080p potrafi być znaczna więc zależy kto w jakiej rozdzielczości gra i w co gra. Wydajność CPU to wydajność CPU. Idąc tropem rozdzielczości to w 8K 5600x będzie pewnie na poziomie 9800x3d, a dobrze wiemy że tak nie jest. 1
Rekomendowane odpowiedzi