Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Zaraz to nie sprzedam zapasowego komputera, bo 4 sloty na płycie mogą przydać się, gdy padnie obecny ram na itx :E 
2x4gb nie jest trudno dokupić, więc 4x4gb i mamy dual channel w dual rank, a że wolny - pewnie 2666mhz to kontroler da radę. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

I elegancko. Niech skoczą ceny na 2x8GB jeszcze tak do 450 to sprzedam za ile kupiłem :lol2:

Ja mam 4x8 Ballistxów dwa razy kupowane: za 130pln i za 140pln. Jak brałem to tylko dlatego że optycznie mi się podobały bo drogo było w diabły :hihot:

Opublikowano

Ja mam od labowicza. Kupiłem ze 4 lata temu, użyłem prze 20 minut. Bidaje, ale mi coś nie daje. W sensie, że nawet 3200 CL12 nie poszły. Co do wyglądu to niezbyt cieszą oko bo leżą te 4 lata w szafie. :E

Dałem ponad 4 stówy, także "come on!" z tymi cenami! "You can do it!" :lol2::lol2::lol2::lol2:

Opublikowano (edytowane)

A nie wiem. Opcji jest kilka. Gówniana sztuka proca, gówniana płyta/BIOS, a na końcu nawet brak umiejętności, bo w OC DDR4 to ja nawet obok "znam się dobrze" nie stałem :lol2: choć próbowałem porad kolegów z forum, w tym "to po prostu musi działać" a tu dupen bladen :dupa:

B-die na pewno, ale możliwe, że gówno, które labowicz opychał właśnie dlatego, że były gównem, a ja się nadziałem.

Musiałbym na innej płycie i innym procu sprawdzić, ale niestety to za dużo wysiłku. 

Przede wszystkim musiałbym otworzyć szafę.

;]

edit: 2x16 z Amażony mają ponoć przyjechać jutro lub pojutrze. Napięcie rośnie :D

Byle nie marki Brick Memory, czy inny Crucial Carboardix

Edytowane przez VRman
Opublikowano
19 minut temu, VRman napisał(a):

edit: 2x16 z Amażony mają ponoć przyjechać jutro lub pojutrze. Napięcie rośnie :D

Byle nie marki Brick Memory, czy inny Crucial Carboardix

Nagrywaj rozpakowanie paczki. Znam już jeden przypadek wałka na polskim Amazonie dotyczącego pamięci Corsaira. W środku były moduły DDR2 z fałszywą naklejką, aby oszukać pracownika sprawdzającego zwrot, który później został sprzedany ponownie. 

36 minut temu, Zas napisał(a):

No ale Samsung to te ceny do 20$ podniósł za ile, za GB DDR5, czy za kostkę? 

Za kostkę 2GB. Czyli surowiec potrzebny do złożenia modułu 16GB zdrożał z 80 do prawie 160 dolarów (o ile to prawdziwa informacja). 

• Thanks 1