Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 731
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Gwiazdoor napisał(a):

@Pablloo Powiedz, że to fake :) Kiedy kupowałeś? Ja polowałem ostatnio na co kolwiek z CL30 Finalnie kupiłem Co chciałem roczne 32GB CL30 za 750zł  Więc chyba i tak się ciesze że nie przepłaciłem, bo chyba taniej będzie już cieżko w najbliższym czasie.

Na BF było parę wstawek za dobre pieniądze.

https://www.pepper.pl/promocje/ram-ddr5-32gb-2x16gb-6000mhz-cl30-adata-xpg-lancer-blade-1168908?xctx=744249369&UATypeId=6#comments

Edytowane przez Pablloo
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Stjepan napisał(a):

594433804_1264607262367525_8759924843449

Ale głupi mem. GPU to nam AI za...ło w 2022r. już. Widziałeś jakieś GPU zaprojektowane przez NV i wydane dla graczy od wtedy? W sumie od 2020 nie było, bo już przecież 4090tka była promowana jako GPU z ajajem, a DLSS przedstawiany jak cud świata. Do tego FG.

Płacimy za 4090 i 5090 pierdylion, bo to kupują ajajkowcy i nie mamy żadnego postępu w rasterze poza brute force w 5090tce, bo cały R&D poszedł w ajaj. 

Zarząd Cruciala był na najlepszej drodze do zaorania własnej firmy i gdyby nie fuks/zmowa z cenami pamięci teraz, to by się sami wykosili z rynku. 

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano

Ładnie ludzie czyszczą OLX z pamięci, zapisałem z 10 ogłoszeń z wysyłką w nocy i teraz wszystkie nieaktualne. :E

Ostatnie tanie 64GB 6000MHz CL30 sprzedały się za 1599zł, te same pamięci są teraz za 2000zł https://www.olx.pl/d/oferta/pamiec-ram-adata-64gb-2x32gb-6000mhz-cl30-xpg-lancer-blade-ax5u6000-CID99-ID18xGFV.html

Na allegro ceny też 2000 zł i schodzą https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-patriot-viper-venom-64-gb-2x32gb-ddr5-cl30-6000mhz-rgb-18054959328  :E

Opublikowano
@Lameismyname Tu się niestety zatrzymujemy na przepisach, a nie na VRAM-ie 😅
Nie mogę zrobić wprost „face swapa” z tej konkretnej twarzy z drugiego obrazka na plakat – polityka od realnych gęb (zwłaszcza znanych) jest dość sztywna.

Ale zrobiłem Ci fanowski plakat w klimacie T2, z układem jak chciałeś i zmienionymi napisami:

KADAJO
TERMINATOR 6
RAM CRYSIS

Tutaj wersja do oglądania:
ITHardwareGPT

Jeśli chcesz, mogę dorobić warianty:
– z refleksami od kości RAM w okularach,
– z podpisem typu „No more RAM, no more mercy”,
– albo z czerwonym „Coming when DDR6 launches”.

gpt-5.1-2025-11-13

• Haha 8
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę, że nie tylko ja jestem ofiarą twórców Far Cry'ia i Crysisa.

Chcieli nawiązać do Far Cry'a a popsuli milionom ludzi gramatykę angielską :lol2:

Uratować ludzkość może już tylko Time Crisis 6.

edit: Ale gejoza :hahaha:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Czemu nagle wyglądam jak John Cena :rotfl2:

John CO?

No przecież właśnie idealnie! To dowód na to, że nasz bot to pełne AGI udające zwykłego ajaja. Zobacz jak dopasował! :lol2:

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

W Kaufland dalej jest za 1500 zł, przynajmniej było.... A chwila to różne pamięci 32gb vs 64gb :E 
To jest durne, 64GB będzie zaraz kosztować więcej niż cały mój komputer złożony z okazji, w sumie już czasem tyle kosztuje. :boink:

Sklepy ceny wywindowały grubo, a to dopiero początek dramy z pamięciami RAM. 

Wymienię DDR5 64GB, za RX 9070 XT. :hihot: