Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 981
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Niekoniecznie. Chińczycy stosują dumping cenowy w różnych sektorach aby zdominować rynki, branże i mieć monopol.
Bardzo mądre swoją drogą, a w ten sposób konsument ma możliwość kupienia produktu w cenie, która jest rozsądna, a znowu oni dzięki temu wyrabiają pozycję.
W kryzysie RAM gdyby zaserwowali pamięci za 1/3 ceny, to każdy brałby z pocałowaniem w rączki ;) 

Ale oni nie mają tych ramów :E Nawet jak coś nastukają w miarę przyzwoitego to będą na tyle małe ilości, że wielki rynek wchłonie to miesiące przed produkcją :E 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

https://www.techpowerup.com/249797/dram-price-fix-uncovered-in-china-massive-evidence-against-samsung-sk-hynix-and-micron

Aż mi się przypomniało ciekawy czy ktoś będzie miał teraz w interesie tą bandę prześwietlać :hihot:

Ale nie rób ludziom nadziei w ten sposób, co? :E

Przeczytałem najpierw linka i się ucieszyłem, a potem dopiero przeczytałem "przypomniało" i moment radości zamienił się w twarde przebudzenie w rzeczywistości.

Swoją drogą oni już "zrozumieli swój błąd, przeprosili i nigdy więcej by takiego czegoś nie zrobili!".

;)