Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W temacie gdzie jest pełno syfu nie na temat, które zrobiło kółeczko wzajemnej adoracji, atakujace każdego o innych poglądach, ktoremu przewodzi gordon, robiący syf w każdym temacie gdzie sie pojawi, piszesz o złej atmosferze? 

Na poclabie potrafili go posprzątać, mnie juz nie atakuje, ja jego nie.

Banuj , kasuj konto, gawiedź sie ucieszy innych bedzie tym bardziej atakować.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)

Stałeś się synonimem "dymu" w moto, człowiek widzi post @SylwesterI.i już wie że może iść po popcorn, rozsiąść się w fotelu i zacząć czytać, bo na pewno jest toczona jakaś wojna. Ciągle nie widzisz, że to nie wymyślone przez ciebie "kółko wzajemnej adoracji dowodzone przez @GordonLameman" jest problemem, tylko ty sam przywalający się do każdego o byle bzdurę, gdy braknie argumentów atakujący ludzi personalnie.

Edytowane przez Krzysiak
literówka
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Do Petru sie przywalileś w tym temacie, do mnie z tekstami nie zwiazanymi z tematem, ale to ja jestem problemem.

Miałeś mnie ignorować, ale twoje słowo nic nie warte, dalej atakujesz. A potem z kwikiem lecisz do moderacji.

Gordon gdzie się nie pojawi jest draka, ja pisze w innych i draki nie ma.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)

Ostatni raz się odniosę do twojej wypowiedzi.

Widzisz, głupotę i kłamstwa trzeba obnażać. Tekst o odklejeńcach był bazowany na całej waszej historii forumowej, nie na konkretnych wypowiedziach z tego tematu. Ale kiedy człowiek widzi głupoty to się gotuje, no cóż, przepraszam za ten inwektyw chociaż nie wiem, czy powinienem. Niech będzie moja strata. 

Ale do meritum - obnażyłem tutaj twoją manipulację lub niewiedzę, nie ważne co, ważne, że nawet nie chce Ci się sprawdzić tego, co wypisujesz. Do części moich konkretnych argumentów w ogóle się nie odniosłeś, jakby ich nie było :E A za swoje głupoty nie raczyłeś nawet przeprosić, gdzie palcem Ci pokazałem, gdzie dyrdymały wypisujesz. Ja przynajmniej o Dusterze przyznałem, że ten być może jeśli chodzi o komfort będzie okej. Widzisz różnicę między nami? Więcej pisać chyba nie trzeba.

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 4
Opublikowano

Kolego twoja opinia nie upowaznia ciebie do obrażania innych.

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to zapytaj wytłumaczę problem,zs ma 5 gwiazdek wersja ev i pisane było to w kontekście małe auto, mniej bezpieczne od dużego,  bigster którego również przywoływanem jest większy a mniej bezpieczny.

Głupot szukaj w stwierdzeniach "kombi lepsze na dziurawe drogi od SUV nawet chińskiego, nie jeździłeś nim, wiec nie wiesz co piszesz, ja jeździłem. I napiszę że zs nawet 1 generacji nie ustępuje dusterowi, a napewno jest lepszy na dziurach od jakiegoś kombi, z targetu autora wątku.

Opublikowano (edytowane)

Ty na serio z tym ZS EV? Matko kochana, jaki fikołek, w życiu bym nie wpadł żeby tak robić prostytutkę z logiki i naciągać fakty pod swoją tezę :E 

To teraz ja Ci wytłumaczę, dlaczego mały, podwyższony kompakt (i nie, definitywnie to nie jest SUV) nie może być wygodniejszy, krótki wykład z fizyki. Krótki rozstaw osi, wąski rozstaw kół i wyżej (nie napiszę, że wysoko, bo zaraz się czepisz, że wysoko to ma Hummer) położony środek ciężkości vs dłuższy rozstaw osi, szerzej rozstawione koła i niżej położony środek ciężkości. Zgaduję, że wiesz co to test łosia. Więc jak sobie dodasz te 3 składowe do siebie i zastanowisz się, jak musi pracować zawieszenie przy teście łosia (żeby go dobrze zaliczyć) to będziesz miał odpowiedź dlaczego. Otóż zawieszenie musi skompensować przechył nadwozia więc siłą rzeczy nie może być miękkie, żeby się nie podpierać lusterkami w zakręcie. A MG ZS dobrze wypadł w teście łosia - za AŚ, 3 punkty. Zwykły, nie EV. No chyba że się podpiera ale takim to ja bym się bał jeździć.... Definitywny koniec z mojej strony bo to nie ma z kim dyskutować.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano

Kolega @SylwesterI. poki co - nie odpisze Wam przez jakis czas wiec mozecie juz skonczyc przepychanki bo z tematu robi sie syf i  zastanawiam sie czy nie powinien poleciec w kosz
Wierze jednak, ze sie ogarniecie, nie chcialbym wysyłac nikogo wiecej na urlop

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lesiu155 napisał(a):

Ty na serio z tym ZS EV? Matko kochana, jaki fikołek, w życiu bym nie wpadł żeby tak robić prostytutkę z logiki i naciągać fakty pod swoją tezę :E 

To teraz ja Ci wytłumaczę, dlaczego mały, podwyższony kompakt (i nie, definitywnie to nie jest SUV) nie może być wygodniejszy, krótki wykład z fizyki. Krótki rozstaw osi, wąski rozstaw kół i wyżej (nie napiszę, że wysoko, bo zaraz się czepisz, że wysoko to ma Hummer) położony środek ciężkości vs dłuższy rozstaw osi, szerzej rozstawione koła i niżej położony środek ciężkości. Zgaduję, że wiesz co to test łosia. Więc jak sobie dodasz te 3 składowe do siebie i zastanowisz się, jak musi pracować zawieszenie przy teście łosia (żeby go dobrze zaliczyć) to będziesz miał odpowiedź dlaczego. Otóż zawieszenie musi skompensować przechył nadwozia więc siłą rzeczy nie może być miękkie, żeby się nie podpierać lusterkami w zakręcie. A MG ZS dobrze wypadł w teście łosia - za AŚ, 3 punkty. Zwykły, nie EV. No chyba że się podpiera ale takim to ja bym się bał jeździć.... Definitywny koniec z mojej strony bo to nie ma z kim dyskutować.

Skupiles się na teście łosia. Jakby to był wyznacznik wszystkiego.

Tak, mały crossover, SUV zwał jak zwał z mniejszym rozstawem osi będzie się sprawdzał równie dobrze do no kompaktowe kombi a niekiedy i lepiej.

Co do wielkości miejsca nie wiem czy chce podejmować dyskusje z góry przewidzianym efektem. Ale przypomnę tylko, że miałem cmaxa jako 2+2 i sprawdziłem wiele aut na jego zastępstwo. I teraz weź no sprawdź jak w C-Max mają siente rozstawy osi, środki ciężkości i wsystsko to, co podniosłeś a Twoim zdaniem jest kluczowe w całej tej dyskusji.

Czekam jeszcze na przerzucanie się cyferkami wymiarów wnętrza itp itd. bez wzięcia pod uwagę postury użytkowników, preferowane pozycje oraz wymuszone przez konstrukcje i kształt siedzisk itp.

Co z tego, że np w focus kombi czy corolla czy Megane kombi wsiadłem z rodziną jak ma tym wsystsko się konczylo. Brak możliwości ruchu, odwrócenia się do dzieci. Pozycja często bardziej leżąca niż siedząca. Zapinanie pasów dzieciom z pozycji chodnika, gdzie drzwi prawie się opierają i trzeba sięgnąć do sprzączki.

Dla mnie MG ZS bylo za małe, ale ja rosły chłopak jestem ponad 180cm a i rodzina do Hobbitów nie należy też. Znajomy zadowolony z ZS jako rodzinne, w sumie od niego to wyszło. Ale chłopak z 10cm mniejszy ode mnie, żona z tych szczupłych, dzieci poza fotelikowe, które wydały się w rodziców. Także dla nich ok. Znam takich, gdzie Duster za rodzinne robi. Mnie mazda 3bl przez rok robiła. Mogę wymieniać masę przykładów, dla których dla wielu kompakt w kombi będzie namiastka rodzinnego auta i takowe zaczyna się od klasy np D (passaty, insygnie, mondziaki), dla innych jak dla mnie rodzinne zaczyna się od wielkości kugi. A 20 lat temu rodzinne było 206SW. Możemy wrócić do atomowego argumentu - wcześniej w 5 osób ma tydzień maluchem do Bułgarii się jeździło...

Budżet pozwala, jak to pokazano na no 3 letnie kompaktowe kombi z przelotem 200tys PLN lub lepszej klasy 6-10 letnie coś innego z podobnym przebiegiem (dziwne). Z dzisiejszymi silnikami turbo kosiarkami ;) diesle nagle stały się polecane do jazdy miejskiej, gdzie przecież są bardziej skomplikowane i narażone na usterki niż te 20-10 lat temu a wtedy nie były polecane. Tylko wolnossaki, których już nie ma...

Albo (a nie zastrzeżono, że nie) można zwiększyć budżet nieznacznie i kupić nowe, na gwarancji, wieksze od C-Max, nowoczesne itp. wg własnych potrzeb. Doradzenie to chyba też przedstawienie innych możliwości, w szczególności przy takiej randze zakupu (budżet rodzinny). 

Ktoś chyba ostatnio pisał o sprzegielkach spalonych w skrzyni a przy zakupie nie było oznak. Rozumiem, że w takim wypadku naprawi się to Waszymi radami złotymi płynącymi od zlotoustych znawców.

Co do Sylwka to... Tak, grupka wzajemnej adoracji upodobała sobie jego i będą się czepiać każdej wypowiedzi, gdzie argumenty wysuwane widzicie przecież sami. I tak, są za zaczepki czego przykładem może być wspomniane nie tylko w tym wątku xantia w kontekście mojej osoby. 

I problem nie leży w sylwku tylko właśnie w 2-3 osobach z Laba, które wszczynają byle co o byle co.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
10 minut temu, Petru23 napisał(a):

I tak, są za zaczepki czego przykładem może być wspomniane nie tylko w tym wątku xantia w kontekście mojej osoby. 

Nie myślałem, że tak zezgrzedziałeś przez te lata, iż żart odbierzesz tak osobiście ;) 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Nie myślałem, że tak zezgrzedziałeś przez te lata, iż żart odbierzesz tak osobiście ;) 

Wiesz drogi Krzysku, że to bawi tylko Ciebie, Gordona, Berga i kilku innych z Laba. Gordon też niedawno próbował przy okazji zawieszenia w uturbionej xantia. 

A żart jest wtedy, gdy bawi obie strony 

Do admina mam propozycję, aby zweryfikować pewna kwestie. Zamiast ban dla Sylwka spróbuj Adminie zbanować kogoś innego, kto uczestniczy tak zajadle w tych wojenkach. Zobaczymy jak szybko cisza nastanie...

11 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Aw, shit! Here we go again.

Jak nie masz styczności z tymi autami to ich nie polecaj. Mam w firmie jednego ZSa, o ile póki co jest bezawaryjny po 30kkm tak np. multimedia to nieśmieszny żart.

Czyli, że przez 30k km jako firmowe jest bezawaryjne ale nie polecasz, bo multimedia... 

Z tego co wiem multimedia europejskich marek wcale chwalone nie są. W fordzie mogę sporo wyszczególnić, co jest po prostu skopane lub można było zrobić lepiej. To jeden właśnie z "tych argumentów". Bo tory były zle...

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Wystarczy mieć dystans do siebie, do tego co się pisało przed laty i bawi obie strony :D Ale ok, jeśli uraziło to sorry ;) 

Co do bronienia Sylwka chyba nie znasz jego całej twórczości z ostatnich miesięcy w tym dziale, że nie rozumiesz o co ludziom chodzi, sporo zostało usunięte więc nie da się do tego wrócić i nadrobić ;) 

Wracając do tematu to przede wszystkim trzeba się przymierzyć do aut z listy, podejrzewam że sama się wtedy może skrócić :)

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Petru23 napisał(a):

Czyli, że przez 30k km jako firmowe jest bezawaryjne ale nie polecasz, bo multimedia... 

Z tego co wiem multimedia europejskich marek wcale chwalone nie są. W fordzie mogę sporo wyszczególnić, co jest po prostu skopane lub można było zrobić lepiej. To jeden właśnie z "tych argumentów". Bo tory były zle...

Ostatnio pokazałem Ci jak działają multimedia w dostawczym Ducato, czego nawet twój Ford nie potrafi ogarnąć (lub Ty). Chinole to raczkujący temat u nas. Jakiekolwiek części eksloatacyjne to loteria, albo są albo płyną i będą kiedyś. Jeśli są na hurtowni, to warto mieć stary filtr ze sobą, bo np. do naszego ZSa są 3 różniące się wymiarami o kilkanaście milimetrów. Wycieraczek w serwisie nie kupisz, nie ma i już, trzeb było na allegro zamawiać. No ale auto tanie, wyposażone pod korek to przecież najlepszy i jedyny wybór w takiej kasie! 

Weź się nie pojawiaj w takich tematach bo Ty mógłbyś książkę napisać "Jak nie kupować samochodu".

33 minuty temu, Petru23 napisał(a):

Do admina mam propozycję, aby zweryfikować pewna kwestie. Zamiast ban dla Sylwka spróbuj Adminie zbanować kogoś innego, kto uczestniczy tak zajadle w tych wojenkach. Zobaczymy jak szybko cisza nastanie...

Żeby prosić o bana dla siebie? Kto to widział :E

Wracając do meritum, tak jak już wcześniej padło, Megana w kombi z 1.3 będzie fajnym kompromisem. Młode auto z bardzo fajnym silnikiem, zarówno na trasę jak i do miasta, niskie spalanie to spora zaleta.

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
27 minut temu, Katystopej napisał(a):

Ostatnio pokazałem Ci jak działają multimedia w dostawczym Ducato, czego nawet twój Ford nie potrafi ogarnąć (lub Ty). Chinole to raczkujący temat u nas. Jakiekolwiek części eksloatacyjne to loteria, albo są albo płyną i będą kiedyś. Jeśli są na hurtowni, to warto mieć stary filtr ze sobą, bo np. do naszego ZSa są 3 różniące się wymiarami o kilkanaście milimetrów. Wycieraczek w serwisie nie kupisz, nie ma i już, trzeb było na allegro zamawiać. No ale auto tanie, wyposażone pod korek to przecież najlepszy i jedyny wybór w takiej kasie! 

Weź się nie pojawiaj w takich tematach bo Ty mógłbyś książkę napisać "Jak nie kupować samochodu".

Żeby prosić o bana dla siebie? Kto to widział :E

Wracając do meritum, tak jak już wcześniej padło, Megana w kombi z 1.3 będzie fajnym kompromisem. Młode auto z bardzo fajnym silnikiem, zarówno na trasę jak i do miasta, niskie spalanie to spora zaleta.

A tak zapytam, miałeś meganke w kombi, użytkowałes lub kupujesz, że polecasz?

Opublikowano

@Petru23nawet posiadanie niewiele zmienia, bo poza ewentualną awaryjnością/serwisowaniem cała reszta jest mocno subiektywna ;) Ja od zawsze wyznaję zasadę że jeśli mi się coś podoba to sobie jadę na jakiś plac gdzie takowe stoi się przymierzyć...bardzo często to weryfikowało moje "podobanie" mimo, że auto było wychwalane przez innych.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

@Petru23 lubi polecać auta z którymi nie ma styczności, do tego sam nigdy ich nie kupił gdy szukał dla siebie :E 

Ile razy to przerabialiśmy :D :rotfl2:

Weź juz...

3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@Petru23nawet posiadanie niewiele zmienia, bo poza ewentualną awaryjnością/serwisowaniem cała reszta jest mocno subiektywna ;) Ja od zawsze wyznaję zasadę że jeśli mi się coś podoba to sobie jadę na jakiś plac gdzie takowe stoi się przymierzyć...bardzo często to weryfikowało moje "podobanie" mimo, że auto było wychwalane przez innych.

Wyłączył byś się z tego kółeczka, bo być jego członkiem to troszkę lipa...

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Petru23 napisał(a):

Wyłączył byś się z tego kółeczka, bo być jego członkiem to troszkę lipa...

Dupę ściska, że nikt Cię nie chce w tym jakże zacnym gronie :rotfl2:

Ja nie polecam aut z którymi nie mam styczności ;) Megane to akurat dla mnie auto troszkę małe, żebym je brał pod uwagę jako auto dla siebie, dlatego autorowi polecam przymiarkę do aut z listy, na pewno wtedy coś z niej odpadnie.

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano

Jeździłem dzis octavia 4 lift back 1.0 tsi. 3 letnie 180tys przebiegu, a w środku jak nowe. Lepiej idzie niż mój c max i żony verso 1.6 132km. W środku wszystko ok, duzo miejsca. Bagażnik duży. Tylko ja prosty człowiek przyzwyczajony do pokrętła od regulacji temperatury, tutaj przycisk ckimate i resztę ustawiam na dotykowym wyświetlaczu. Pewnie szybko mozna przyzwyczaić się. Wrażenia na plus. Jutro jestem umówiony na jazdę mazda cx5 2.0 165km. Co prawda 2012r ale zobaczę jak silnik ten skyactiv sprawuje się oraz wielkość i jazda suvem

Opublikowano
8 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Dupę ściska, że nikt Cię nie chce w tym jakże zacnym gronie :rotfl2:

Ja nie polecam aut z którymi nie mam styczności ;) Megane to akurat dla mnie auto troszkę małe, żebym je brał pod uwagę jako auto dla siebie, dlatego autorowi polecam przymiarkę do aut z listy, na pewno wtedy coś z niej odpadnie.

Wiesz, to chyba nie ja zezgredziałem ale chyba Ty nie spoważniałles

Opublikowano
1 minutę temu, Petru23 napisał(a):

Wiesz, to chyba nie ja zezgredziałem ale chyba Ty nie spoważniałles

Nie przeczę, bo po co poważnieć na siłę? Bo wypada? No sorki, to nie dla mnie ;) 

Ot śmiać mi się chce z tego już od czasów dawnych na labie słynnego "kółka wzajemnej adoracji", które nigdy tak naprawdę nie istniało, a wyimaginowało go sobie kilka osób, które najczęściej słusznie były krytykowane.

Teraz nagle się dowiaduję że @GordonLameman to nasz boss...uj z takim bossem, jak na grilla nawet nie zaprosił nikogo z kółka :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mikefizjo napisał(a):

Jeździłem dzis octavia 4 lift back 1.0 tsi. 3 letnie 180tys przebiegu, a w środku jak nowe. Lepiej idzie niż mój c max i żony verso 1.6 132km. W środku wszystko ok, duzo miejsca. Bagażnik duży. Tylko ja prosty człowiek przyzwyczajony do pokrętła od regulacji temperatury, tutaj przycisk ckimate i resztę ustawiam na dotykowym wyświetlaczu. Pewnie szybko mozna przyzwyczaić się. Wrażenia na plus. Jutro jestem umówiony na jazdę mazda cx5 2.0 165km. Co prawda 2012r ale zobaczę jak silnik ten skyactiv sprawuje się oraz wielkość i jazda suvem

Średnio będzie Ci się jeździło, bo się średnio prowadzi. Jako punkt odniesienia przejdź się Kuga ST-Line ;) i tak, jeździłem o to często i przez kilka lat

No taką 

https://www.olx.pl/d/oferta/ford-kuge-st-line-CID5-ID17KCDB.html

Ew MK3 może się złapie, ale to tak 85-90tys PLN.

Wiele suvów będzie się bardzo średnio prowadzić w porównaniu do C-Max.

I taka mazda spali naście l w mieście, na trasie blisko 10. Chlejus jak cholera 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

10L/100 przy średniej 18km/h :E z drugiej strony 5 z trasy gdzie była głównie jazda krajowymi oraz wojewódzkimi.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie z tego co widzę na przeglądach gdy szukam przebiegu i znajdę średnią z jakiejś większej odległości to te kosiarki benzynowe 1.0-1.3l wciągają zauważalnie więcej niż mój 2.0 klekot...bo właśnie okolice 10/100 i to często w autach gabarytu clio :E

edit

Gdy 2l klekot w ciężkim 508 wkoło komina 7/100.

Edytowane przez Krzysiak