Petru23 313 Opublikowano Piątek o 15:33 Opublikowano Piątek o 15:33 3 godziny temu, KiloKush napisał(a): Niby spoko. Ale z drugiej strony 90 000 zł za auto z korbką z tyłu ? :O J A P I E T O L Ę co za czasy O żesz q... Ale niespodziewajka
piet 37 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Miałem podobny problem co autor tematu-jeździłem octaviami III/IV 1.0 i 1.5 oraz golfami VII/VIII 1.0 i 1.5. Dodatkowo Kodiak 2.0 4x4. Ostatni był najlepszy; ale średnio 2x droższy od golfa/octavii. Tyle, że szukałem dla 2 osób + spory bagażnik (często wrzucam dłuższe elementy). Wybrałem używaną octavię IV 1.5 150. Na 13 km do pracy w jedną stronę po obwodnicy i 2x roku trasę 400/1200km w miarę wygodnie obleci. W sumie do miasta i okolic to nawet litrówka wystarczy.
galakty 3 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Przecież Octavia to duże auto, czemu miałoby nie oblecieć? Kiedyś się Punto czy Corsą jeździło, a teraz kombi segmentu C to już takie sobie
GordonLameman 9 002 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, galakty napisał(a): Kiedyś się Punto czy Corsą jeździło, a teraz kombi segmentu C to już takie sobie To też ciekawe, ale Octavia IV kombi jest tej samej długości co Passat B5 kombi, tylko rozstaw osi o 5 cm mniejszy Te segmenty zacierają się się coraz bardziej
galakty 3 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Octavia to chyba jedyne auto segmentu C które wygląda jakby było D? Najlepiej to sobie porównać Golfa 2 i na przykład Golfa 7, dzisiaj Polo to odpowiednik starego Gulfa (tak strzelam, ale pewnie mocno się nie mylę).
GordonLameman 9 002 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, galakty napisał(a): Octavia to chyba jedyne auto segmentu C które wygląda jakby było D? Najlepiej to sobie porównać Golfa 2 i na przykład Golfa 7, dzisiaj Polo to odpowiednik starego Gulfa (tak strzelam, ale pewnie mocno się nie mylę). Jest gorzej niż myślałem:
trepek 1 503 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, galakty napisał(a): dzisiaj Polo to odpowiednik starego Gulfa (tak strzelam, ale pewnie mocno się nie mylę). Dzisiejsze Polo jest znacznie większe od Golfa I. 2 2
galakty 3 599 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, GordonLameman napisał(a): Jest gorzej niż myślałem: A to ciekawe... Zaraz wyjdzie że dzisiejszy kompakt ma długość jak Golf 4 w kombi...
piet 37 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Golfa 4 kombi też mam w domu do holowania przyczepy. Bagażnik jest mniejszy od Fabii III kombi, choć auto sporo dłuższe.
Tornado3 349 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wielkości bagażników były kiedyś inaczej liczone. Dzisiaj masz pojemność liczoną bez rolety Sprawdzałem na przykładzie Tiguana Rline z Golfem 4 Ten pierwszy ma na papierze większy bagażnik a w rzeczywistości jest na odwrót
bergercs 1 627 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu Bylem zdziwiony ilością miejsca Clio 5 - po wymiarach wnętrza wychodzi i bagażnika, że jest pomiędzy Golfem 3 a Golfem 4 (a ich odpowiednikiem" jest Megane)
galakty 3 599 Opublikowano 5 minut temu Opublikowano 5 minut temu Golfy miały dość krótki rozstaw osi, Ceed I już jest większy mimo tego że zewnętrznie nie różni się znacząco.
Rekomendowane odpowiedzi