Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem podobny problem co autor tematu-jeździłem octaviami III/IV 1.0 i 1.5 oraz golfami VII/VIII 1.0 i 1.5. Dodatkowo Kodiak 2.0 4x4. Ostatni był najlepszy; ale średnio 2x droższy od golfa/octavii.  Tyle, że szukałem dla 2 osób + spory bagażnik (często wrzucam dłuższe elementy). Wybrałem używaną octavię IV 1.5 150. Na 13 km do pracy w jedną stronę po obwodnicy i 2x roku trasę 400/1200km w miarę wygodnie obleci. W sumie do miasta i okolic to nawet litrówka wystarczy.   

Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

Kiedyś się Punto czy Corsą jeździło, a teraz kombi segmentu C to już takie sobie :E 

To też ciekawe, ale Octavia IV kombi jest tej samej długości co Passat B5 kombi, tylko rozstaw osi o 5 cm mniejszy :E 

Te segmenty zacierają się się coraz bardziej :) 

Opublikowano

Octavia to chyba jedyne auto segmentu C które wygląda jakby było D? :D 

Najlepiej to sobie porównać Golfa 2 i na przykład Golfa 7, dzisiaj Polo to odpowiednik starego Gulfa (tak strzelam, ale pewnie mocno się nie mylę). 

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Octavia to chyba jedyne auto segmentu C które wygląda jakby było D? :D 

Najlepiej to sobie porównać Golfa 2 i na przykład Golfa 7, dzisiaj Polo to odpowiednik starego Gulfa (tak strzelam, ale pewnie mocno się nie mylę). 

Jest gorzej niż myślałem:

image.png.922b51e6bcaecf5c3434741b0359c088.png

:E 

Opublikowano

Wielkości bagażników były kiedyś inaczej liczone. Dzisiaj masz pojemność liczoną bez rolety 

Sprawdzałem na przykładzie Tiguana Rline z Golfem 4

Ten pierwszy ma na papierze większy bagażnik a w rzeczywistości jest na odwrót