Harddrinkingman 87 Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 W sumie nie jestem.pewien czy piszę we właściwym dziale, jeśli nie to proszę o przeniesienie. Padła mi ostatnio ładowarka akumulatorów zakupiona razem z akumulatorkami Eneloop. Bardzo byłem z tego zestawu zadowolony (szczególnie z akumulatorków). Chcę zakupić ładowarkę w zestawie z 4xAA (z możliwością ładowania zarówno AA jak i AAA). Co polecacie? Widzę akumulatory/ładowarki Panasonic Eneloop (kiedyś to chyba było Sanyo). Brać co najtańsze czy też może dopłacić do wersji Pro?
x-kom 284 Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 (edytowane) Myślę, że wystarczy Ci Green Cell Vital za niecałe 60 zł na cztery baterie (AA i AAA). Eneloop ma chyba jeden typ Ni-MH więc to jest dedykowany akumulator do tych właśnie. Edytowane 19 Listopada 2025 przez x-kom 1
zakk87 85 Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 Bierz STENKOL z ikea za 19zł, niski prąd ładowania, każdy kanał ładuje oddzielnie. Posiada także tester, wskazuje akumulatory uszkodzone. 1
bergercs 1 725 Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 3 godziny temu, x-kom napisał(a): Myślę, że wystarczy Ci Green Cell Vital za niecałe 60 zł na cztery baterie (AA i AAA). Eneloop ma chyba jeden typ Ni-MH więc to jest dedykowany akumulator do tych właśnie. Amazon 33zl - troszkę drogo macie. Z mojej strony glos na IKEA. 1
Harddrinkingman 87 Opublikowano 19 Listopada 2025 Autor Opublikowano 19 Listopada 2025 Dziękuję za propozycje niemniej przed pojawieniem się jakiejkolwiek odpowiedzi w tym temacie zdążyłem już zamówić: Panasonic Eneloop BQ-CC65 plus 4xPanasonic eneloop pro (AA). Powinno to przyjść w piątek.
Harddrinkingman 87 Opublikowano 22 Listopada 2025 Autor Opublikowano 22 Listopada 2025 Sprzęt dotarł wczoraj po grubych przebojach z kurierem. To był mój pierwszy zakup w Amazon. Jak dla mnie wrzucenie akumulatorków i ładowarki w dużą chociaż sztywną "kopertę" sprawdza się średnio.
CozyHog 90 Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 (edytowane) @Harddrinkingman Szkoda że wcześniej nie zauważyłem tematu. Jakiś czas temu kupiłem sobie zestaw 4xAAA i 4xAA Li-ion 1.5 V z ładowarką. Trochę mnie to kosztowało, ale przynajmniej nie muszę się teraz przejmować problemami wynikającymi z technologii Ni-MH. Mają one oczywiście mniejszą pojemność, ale używam np. w spieniaczu do mleka i w sumie bardzo żadko je ładuję. Edytowane 24 Listopada 2025 przez CozyHog 1
kwiatek.pl 19 Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 3 godziny temu, CozyHog napisał(a): @Harddrinkingman Szkoda że wcześniej nie zauważyłem tematu. Jakiś czas temu kupiłem sobie zestaw 4xAAA i 4xAA Li-ion 1.5 V z ładowarką. Trochę mnie to kosztowało, ale przynajmniej nie muszę się teraz przejmować problemami wynikającymi z technologii Ni-MH. Mają one oczywiście mniejszą pojemność, ale używam np. w spieniaczu do mleka i w sumie bardzo żadko je ładuję. Pochwal się co to za zestaw
CozyHog 90 Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 To był jakiś Hixon z aliexpress. Teraz patrzę, że już ich nie ma.. heh.. W każdym razie chodzi o coś takiego https://www.ebay.de/itm/304377962706?chn=ps&_ul=DE&google_free_listing_action=view_item 1
zakk87 85 Opublikowano 24 Listopada 2025 Opublikowano 24 Listopada 2025 w spieniaczu do mleka zamiast 3xAAA i koszyczka wrzuciłem akumulator 18650
Cappucino 279 Opublikowano 4 Grudnia 2025 Opublikowano 4 Grudnia 2025 Na Amazonie co chwila Panasonic wraz z akumulatorkami Eneloop w dobrych cenach.
Kyle 279 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Do akumulatorków NiMh to obecnie Technoline BC1000 nie jest zła (ma znośny zakres regulacji prądów i sensowne możliwości pomiaru). Szkoda, że tylko po jednym czujniku temp. na parę ogniw, pomimo, że jest 4 kanałowa. Szkoda, że nie ma już na rynku Powerex MH-C9000 - to był fajny kombajn - 4 kanały, na każde ogniwo osobny czujnik temp., szeroki zakres regulacji prądów ładowania i rozładowania.
Rekomendowane odpowiedzi