Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Próbował odpiąć klemę w tej Omodzie 9? Albo przytrzymać domek na ekranie żeby system zresetować? Pewnie wystarczyłoby do naprawy hamulców ale nie, zaraz trzeba lawetę wzywać. W europejskich autach to samo się dzieje i nikt nie panikuje.

W nowych autach nie powinno się odpinać aku, ba nawet do wymiany aku nieraz trzeba mieć podtrzymanie napięcia. 

Takie rzeczy to się w Passacie 1.9 TDI robiło. 

Opublikowano

Chery:

Wojtek Wojtek

oSderopnst2u5lz3a6m9c04f 30d9c3chhg3ct403fa9.9f0213h760018o6  ·

Witam. Po odebraniu samochodu znacząco ściąga w prawo. Żeby jechać na wprost trzeba mic kierownicę skręconą w lewo. Ktoś z Was miał taki przypadek i serwis ustawiał geometrię? Dało to coś?

Sebastian Rutkowski

U mnie tak nie było, natomiast jak zmieniałem opony na zimowe które dostałem od Chery, powiedzieli mi że te opony są trochę pozaginane, często sie to zdarza w transporcie i przez to może ściągać auto. Kazali pojeździć trochę aż się ułożą i przyjechać na wyważenie ponownie, problem powinien zniknąć. Nie wiem czy to to, teraz mi sie skojarzyło jak przeczytałem tego posta.

Krzysztof Sławkowski

Standard. Geometria do ustawienia, reklamuj w serwisie. Ustawiają bez problemu, szkoda ze nie robią tego przed oddaniem auta.

Anonimowy uczestnik 159

Krzysztof Sławkowski jak byś to widział, mieli by sprawdzać każdy pojazd - kto za to zapłaci? Co innego po sprzedaży - płaci gwarant..

Krzysztof Sławkowski

Anonimowy uczestnik 159 z punktu widzenia konsumenta i marketingu marki, to lepiej jakby to sprawdzali przed. A nie w pierwszym tygodniu użytkowania trzeba zaliczać serwis.

Kamil Turczyn

Też miałem to w T8 PHEV. Geometria w serwisie i problemu nie ma

/Skoro nawet nabywcy nie oczekują kontroli jakości..../