Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że w Tiggo 9 nie zrobili napędu pod wzgl. prostoty jak w Tiggo 4 HEV. Mogli by tylko wstawić większy silnik spalinowy (np. 3 litry V6, wolnossący MPI) i mocniejszy silnik elektryczny niż w Tiggo 4, no i oczywiście większy aku trakcyjny niż 1,83 kWh (np. 5,5 kWh). Bo tak, to obawiam się tej komplikacji w tym Tiggo 9 jak już będzie po upływie gw.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Bazuje on na 1.5-litrowej turbodoładowanej jednostce R4 1.5 T-GDI o mocy 143 KM...Baterie mają aż 34,46 kWh pojemności i zapewniają według producenta aż 146 km zasięgu w trybie elektrycznym.

fakt, 143KM dla takiego kloca, to faktycznie malo, ale tutaj chodzi o ladowanie baterii. bo tylko wtedy plugin ma sens, a >34kWh, to wiecej niz maja niektore BEV ;)

Opublikowano

Chery Tiggo 7:

Tomasz Kobyłecki

tdreposSon6a46g619af7uz7ggf3073h93u0o6.310atgii9600 5hl7h21d  ·

Witam, chciałbym zapytać się użytkowników tiggo 7 w wersjach essential i comfort o ładowność tego modelu. Czy rzeczywiście wynosi ona 337 kilo czy jest to jakaś pomyłka w broszurach?

/Ciekawe czy ktokolwiek, wybierając samochód, spojrzy na taki parametr/

Opublikowano

Jaecoo 7:

Dominik Kowalewski

etrpsdSonoccf12gli4g1 ilu815fcc2280g7hnicig1m2cc04mmgc60t70t  ·

Cześć. Podczas jazdy w AWD wyłączają i włączają mi się oba ekrany. Ostatnio wymienili mi manetkę od świateł i po dwóch dniach zaczęły mi się takie rzeczy dziać...Miał ktoś taki problem?

kasz Pierzchalski

srtnSpodeo88z7ulifgcl3dt006ghfci01014o817gihc31.157ih8fm61t   ·

Witajcie.

Czy u Was występuje też problem trzeszczącego dachu podczas jazdy gdy jest zamknięty?

Mam wrażenie, że to gumy ocierają o dach....JAK TAM U WAS?

Krzysztof Bratowski

Obiecujący współautor

Przesmaruj uszczelki, jeśli jest to dla Ciebie problemem możesz podjechać do serwisu.

Radek Nawdar

Najbardziej zasłużony współautor

U mnie objawia się to delikatnym, ale slyszalnym trzeszczeniem, zarówno przy zamkniętym jak i otworzonym na ok. 20 cm dachem. Serwis oczywiście postawił jedynie słuszną wg. nich diagnozę, czyli przesmarowanie, co oczywiście nic nie dało. Będę to reklamował przy najbliższej wizycie.

Krzysztof Kukuć

Ekspert w grupie

Gwiazda grupy

W każdym serwisie masz regulacje , same smarowanie uszczelek to tylko maskowanie problemu , dach po około 3 do 5 tys km w wielu egzemplarz wymaga regulacji o czym mówi sam serwis taka bolączką tego auta

Piotr Pogiel

Obiecujący współautor

3000 km przejechane- niedawno pojawił sie ten problem , ewidentnie to kwestia dachu. jestesm juz umówiony w serwisie , ale mam wrażenie, ze szczególnie po stronie kierowcy jakby po zamknięciu jest trochę mniej dociągnięty. Myślę ze bedzie to kwestia regulacji. Wcześniej miałem peugeota i tam rowniez po pewnym czasie dach w serwisie wymagał regulacji.

Mateusz Lewandowski

Tak, trzeszczy notorycznie, smarowane było w serwisie, problem po 2 tys km powrócił. Przy nierównościach problem się nasila, jest to irytujące.

Opublikowano

Omoda 5:

Piotr Junger

eroStndposa15fg942fa.oullf18fd5641uz2 3518uha5m1cg061f50i52g  ·

Omoda 5 hev Po odpaleniu silnika słychać stukanie w silniku elektrycznym, a gdy ruszam do przodu słychać głośne metaliczne tarcie, to samo gdy ruszę do tyłu rownież słychać metaliczne dźwięki jakby tarcie, a na nierwoności jakbym luźne metalowe elementy ocierające obpodwozie ,czy ktoś miał lub ma podobne objawy ?

• Upvote 1
Opublikowano

BYD SEAL U DM-i (kto taką debilną nazwę wymyślił, żeby było łatwiej będę pisał BYDLE):

Krzysztof Kurs

srdSnoptoei6105guiaammh 2m3c99fhdai6718h8ga1l8h7gguug.8oz9l1  ·

Siema.

Ma ktos problem z zawieszeniem? Puka jak w starym gruchocie. Serwis nie widzi żadnej usterki.

Reklamować do skutku?

/tutaj filmik z samochodu, ale FB coś poblokował i "się nie da" ściągać/

Karol Krynicki

Jakiś czas temu w serwisie mi powiedzieli że jest to błąd konstrukcyjny amortyzatorów. Podobno wybijają się w nietypowy sposób. Chińczycy już poprawili konstrukcję do nowych a serwisy miały znać sytuację. Czyli zbywają Cię w bardzo brzydki sposób

Krzysztof Kurs

Autor

Karol Krynicki od samego początku tak tłuką

Kamil Kozak

Karol Krynicki miałem wymiane amortyzatory 2 razy . Nic to nie dało, jest jeszcze gorzej

Sebastian Lis

Uuu wylosowałeś egzemplarz z problemami tak jak ja.

Jest kilka serwisów którym się chce i zajmują się tematem bo trzeba zrobić zgłoszenie, nagrać film jak Ty i zdjęcia naklejek na amorach więc np we Wrocławiu serwis byd na Sobieskiego zna temat i p. Krzysiu się tego podejmuje.

U mnie tak mocno nie słychać ale zrobił zgłoszenie reklamacyjne i tego samego dnia werdykt „do wymiany”. Lecą całe amorki do wymiany. Czekam trzeci tydzień na wiadomość że już dla mnie mają i przyjeżdżać na 5h.

Ale najlepszy jest hit że niektórzy piszą że po wymianie nie ma poprawy no zobaczymy jak będzie…

Zgłaszaj do skutku.

Marcin Koszuta

Sebastian Lis bo to nie amortyzatory, mi wymienili górne mocowanie i jest ok

Sebastian Lis

Marcin Koszuta tylko ze mi mają wymienić kompletny amortyzator czyli z mocowaniem oraz jeszcze łożysko się do tego załapie. Zobaczymy czy pomoże

Dariusz Cieśla

Problem jest z mocowaniem górnym, amortyzatory są ok. Masz gwarancję i muszą wymienić. Nie wszystkie serwisy jeszcze doszły do tego że to mocowania i boją się podejmować bo wymiana amortyzatorów nie pomaga.

Mariusz Rostkowski

Moderator

Dariusz Cieśla wiedzą wszystkie, centrala wie

Mariusz Rostkowski

Moderator

Dziesiątki postów o tym na grupie

Jaecoo J7:

Adam Bo

· rsdtonoepS3 ah3m3m0lmg34663m213ii4t9m.85gh0i190co19df3z9221u  ·

Cześć. Czy wiecie coś na temat akcji serwisowej związanej z jakąś manetką?

Łukasz Prochwicz

Akcja jest ale manetek nie ma, z tego co pamiętam jak w czwartek było, że coś jest nie tak z oznaczeniami na manetce, któreś chyba off ma zniknąć. Średnio sobie zawracałem tym głowę wiec tylko tyle zapamiętałem .

Przemek Budzynsk

Gwiazda grupy

W benzynowej wersji wymieniają lewą manetkę, jakieś funkcje świateł nie spełniają aktualnych norm unijnych.

Damian Ry

Obiecujący współautor

OFF jest ale nie idzie i tak wyłączyć całkiem

Barbara Sochacka

W piątek byłam na przeglądzie przy 30k i wspominali o tej manetce. Z tym że nie mają i zrobimy ją przy następnym.

Szymek Małyszka

Robiłem w piątek manetka nie ma opcji off tylko auto

BAIC 7:

Jolanta Makówka  ·

Obserwuj

tpoSsnoerdm8g5o5l4c um0zg30a.a1hg8tgfam008194tc2lh88001cad9t  ·

Witam wszystkich, mam problem z hamulcami podczas jazdy samochodem pedał po wciśnięciu dosłownie zapada się w podłogę, słuchać takie dziwne terkotanie. Wiem że już ktoś pisał na forum, że miał taki problem. Mowa była o jakimś wężyku. Może ktoś wie który serwis w Polsce to ogarnie .

/zapadnięty hamulec to miałem ostatni raz ze 30 lat temu w melaczu/

Michal Janik

Wal do ASO i nawet nie kombinuj to nie volkswagen

/owszem, nie kojarzę, żeby w VAGach traciły się hamulce w nowych autach/

Mariusz Poltorak

Standard w tych autach - wymieniają przewód abs, każde aso wie o co chodzi - gdzie nie pojedziesz tam naprawia

Daniel Bąk

Po jakim czasie wystąpił u Ciebie ten problem ? Skoro ASO wie o problemie powinni to od razu sprawdzać przed wydaniem auta.

Kasia Waclawek

Po jakim czasie wystapil u was ten problem?

Jolanta Makówka

Autor

Kasia Waclawek jak pisałam wcześniej po 8 miesiacach

Jan Śliwa

Przewód ABS,wymienili w ASO po roku

Jolanta Makówka

Autor

Jan Śliwa jak to możliwe że po roku

Jan Śliwa

Jolanta Makówka Źle się wyraziłem,po roku użytkowania pojawił się ten problem.Wymienili po dwóch tygodniach

Jolanta Makówka

Autor

Jan Śliwa to strach nim jeździć skoro problem wraca

/Brawo chinole - częste przypadki (ostatnio też o tym było) - akcji serwisowej brak. Na szczęście to tylko brak hamulca, a nie jakaś ważna usterka jak np brak możliwości odtwarzania filmów na ekranie/

BAIC 7:

Krzysztof Górski

ntdeosSoprm92g0tu5odmh5ta19 c91i85ihalgu620.z0175fi11414g14l  ·

Witam ekipa baic 7 tam gdzie maja byc przejechane km jest napis error jak rozwiazac problem

Marek Wojciechowski

Odłącz akumulator na 10 min

Adrian Piotr Karpacki

Kilometry się nabijają i za czasem znowu się pokażą .

Grzegorz Sobiecki

Do serwisu. Też tak miałem. Po około 4 000 km. Teraz ponad 18 i już nie wrócił ten problem po naprawie.

I teraz bardziej humorystycznie niż problematycznie:

Tanie w zakupie MG3:

Artur Milczarczyk

dnrtosepoS40cah97d92.3m t5h02h6ht62lto760tih3928g481ic4z1i14  ·

MG3 H+ no to 48 tys km zaliczone, przegląd przeszedł, wszystko ok.cena 2720. Wleciała aktualizacja mapy i oprogramowania, latam dalej

/Najczęstsza reakcja: :o/

Mateusz Dziecielski

A co dokładnie robili na serwisie? Wymianę oleju i co jeszcze?

Artur Milczarczyk

Autor

Mateusz Dziecielski świece, wszystkie filtry, z tego co jeszcze zauważyłem przesmatowane wszystkie zawiasy i zamki jakims białym siuwaksem, najdroższy to przegląd auta po 48 tys prawie 1500 zł, to 3 roboczo/godziny, prawie 3,5 godziny na serwisie byłem

Damian Pawlik

Ileeeee

i  Omoda 5:

GoldTiger2190

oetopndsrSaalf01 u.adt1u95goc80c9uuuf98m2481clha7l14g12uzlf3  ·

Myślę nad używana Omoda 5 jeździłem na jeździe próbnej widziałem dużo bardzo plusów. Dlaczego tak dużo ludzi hejtuje te auta.?

Marcin Rutkowski

Bo ich nie stać. Bo się nie znają. Bo To trole z konkurencji.Bo to Niedowartościowani handlarze. Bo zazdroszczą.

Wojciech Biliński

Hejtują je ludzie, którzy jeżdżą kilkunastoletnim autami z Europy Zachodniej.

Kuba Ka

Ludzi piszących o motoryzacji można podzielić na 4 grupy:

1. Głąby zaślepione BMW i/lub Audi, którzy są niereformowalni i wszystko inne to śmietnik

2. Ludzie, którzy jeżdżą jakimiś gratami i po prostu z zazdrości, że kogoś stać hejtują wszystkie nowe auta dla zasady. Europejskie również. Chodzi tylko o to, żeby się do czegoś przyczepić, żeby wyszło, że jego grat jest lepszy, bo się czujniki nie sypią i tabletów nie musi naprawiać.

3. Ludzie, którzy interesują się motoryzacją i robią dość dobry research tego co dobre, a co złe i obiektywnie oceniają wady i zalety wszystkich marek (zdecydowana mniejszość)

4. Ludzie, którzy jeżdżą autobusem lub mają służbowe i ich nie obchodzi.

Josef Paprotny

Kuba Ka no i ludzie, którzy kupili pierwsze nowe auto z salonu. Traf chciał, że Made in China

Jarek Zięba

Josef Paprotny bo tanio..a że chu..wo to już nie ważne...ale chociaż zawsze to trochę lipiej jeździ jak takie Punto czy cos w ten desen

Filip Kowalczyk

Widzę, że użytkownicy komody i podobnych wszystkie negatywne uwagi na ich temat tłumaczą zazdrością biedaków. ale odkleja xDDD

Mariusz Rostkowski

Filip Kowalczyk właśnie takie komentarze biedaków jak ty to odklejka.

Nawet nie stałeś przy tym samochodzie a pieprzysz takie farmazony

Radomir Szwejkowski

Bo są lepszej jakości, lepiej wyposażone i o połwę tańsze niż niemieckie

Michał Świątczak

placz ludzi co jezdza 20 letnia rozjebana bemka

Anonimowy uczestnik 767

Bo omoda rymuje się z zrobisz mi loda

OptimisticCrocodile5632

Bo hejterow na te auta nie stac a by chcieli na uj tyle hejtrow na grupach imoda byd itp.. jednak ich to interesuje pajaców na swiecie jest w uj

• Haha 2
Opublikowano

Jaecoo J7 Polska

Paweł Drzewiecki  · enrSdtsopo6am72t5tu430n3hcl0h uh1f9u2a64422f5ic20g62thalm00g  ·

Cześć,

Miał ktoś problem z zamarzaniem wnętrza? Byłem dzisiaj na serwisie i nie udało się wykasować błędu poduszki powietrzne. Panowie pytali czy coś mi się nie wylało na tylniej kanapie bo pod spodem jest mokro a komputer pokazuje błąd przy spince pod tylnią kanapą. Jak pokazałem zdjęcia to zmienili zdanie i umówili kolejną wizytę.

obraz.thumb.png.d90e62a78d1647a438191228b65477a9.pngobraz.thumb.png.0ca04a6361c6effc14cc8244e24a7fb0.png

obraz.thumb.png.a4a46c0574bb1c01e82b5f090d36e5ca.png

obraz.thumb.png.ad6cc8e8c4a877aa8b08e29e197aafdf.png

Adiks Adinay

I to samo ja miałem na desce rozdzielczej z boku ....

Nie byłem z tym w serwisie

Paweł Drzewiecki

Autor

Adiks Adinay ja akurat byłem na serwisie po 15k i jak powiedzieli że jest mokro pod kanapą to pokazałem te zdjęcia. Stwierdzili że nie jest to normalne i za tydzień mam podstawić auto jeszcze raz.

MG HS2:

Sławek Surma

sdroetSnopih59ic43tf9cn0i7ll43l84f075gmu117mi2m7 9f6110f6975  ·

Czy serwis MG też was olał?

obraz.thumb.png.c7380a01b303718748bb8c3e581c75c7.pngobraz.thumb.png.d57f73711cc3e51f94b6f55da2d7b8bb.pngobraz.thumb.png.0024bdb50a15f88285bfbdf1d38ca1f4.pngobraz.thumb.png.faf7ff3243dab6050f5ff88d39f56a75.png

• Haha 3