Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, bergercs napisał(a):

Tucson z 1.6 lub 1.7CRDI pod maską - najlepsze diesle. Najczęściej w sprowadzanych sprzęgło do roboty - omijać LUKa

Dopytam przy okazji. LUKa omijać przy koreańskich CRDI czy ogólnie przy każdym aucie?

Opublikowano
16 minut temu, kapcer napisał(a):

Dopytam przy okazji. LUKa omijać przy koreańskich CRDI czy ogólnie przy każdym aucie?

Przy koreańskich.

Co do Suzuki - diesle ok, bo to fiatowskie JTD 1.6/1.9/2.0 - dzięki temu części wszędzie dostępne.

Zastanawia mnie, po co typ wrzuca filmiki z dużymi przebiegami BENZYNIAKÓW Hondy - niby co to ma udowodnić? Że jak się wysra głowica w klekocie, to se możemy taką benzyną zaciągnąć auto do mechanika?

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, bergercs napisał(a):

Przy koreańskich.

Co do Suzuki - diesle ok, bo to fiatowskie JTD 1.6/1.9/2.0 - dzięki temu części wszędzie dostępne.

Zastanawia mnie, po co typ wrzuca filmiki z dużymi przebiegami BENZYNIAKÓW Hondy - niby co to ma udowodnić? Że jak się wysra głowica w klekocie, to se możemy taką benzyną zaciągnąć auto do mechanika?

mamo-spojrz-hondziarze.thumb.jpg.413743dd24467eecf0cc68906b693b0d.jpg

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, bergercs napisał(a):

Przy koreańskich.

Widzisz, to jest inna perspektywa.

Nie odbieraj tego osobiście, ale Ty polecasz samochody, do których części są tanie tzn. że tych części jest dużo bo często trzeba je wymieniać i warto je produkować. To jest wiedza absolutnie zbędna dla osoby szukającej samochodu używanego. Dobry samochód używany to taki, do którego podchodzisz z myślą "podoba mi się, chce mieć, muszę znaleźć w stanie, który mi odpowiada" a nie przez pryzmat sprawdzania ile kosztują części, bo tych części nie chce nigdy widzieć na oczy.

Ja polecam samochód, który mam, z silnikiem do którego części nie ma, bo nie trzeba ich produkować bo się nie psują czego Ty nie możesz zrozumieć i jak tylko poleciłem Hr-v, to od razu wyskoczyłes z farmazonami o silnikach :-)

PS. Wrzuciłem też przykład odnośnie Diesla :-)

1.4tdi 3 cylindry od vag nie polecam bo przy 160k na liczniku jak jeden mąż wszystkie wtryskiwacze kaput i teraz zastanawiam się czy całe auto pokolei zacznie się robić "kaput", czy też będzie dalej śmigać a dbam tak samo jak o Hondę :-)