Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

No i cudownie.

7 na 15 najlepszych aut to te ze wschodu.

Dziękuję, za potwierdzenie, że nie kupuje się tych samochodów które stoją i mechaników jak VW, audi, peugeot, ford, fiat itp.

HrV 14 najlepszy samochód, 92,8% zadowolonych klientów.

Tzn że autor tematu jakby kupił 100 tych samochodów to 92 razy byłby zadowolony ;)

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, wallec napisał(a):

No i cudownie.

No nie za bardzo.

7 na 15 najlepszych aut to te ze wschodu.

Ok, ale HR-V jest pod koneic stawki. Za to wysoko diesel od Skody :) 

Dziękuję, za potwierdzenie, że nie kupuje się tych samochodów które stoją i mechaników jak VW, audi, peugeot, ford, fiat itp.

Ford jest ponad tą HR-V nawet. 

To jest potwierdzenie tylko jednego: nie masz pojęcia o czym piszesz. 

HrV 14 najlepszy samochód, 92,8% zadowolonych klientów.

Tzn że autor tematu jakby kupił 100 tych samochodów to 92 razy byłby zadowolony ;)

Nie, to znaczy tego. 
Ale od razu widać, że pojęcia o temacie nie masz ;) 

Opublikowano
12 minut temu, wallec napisał(a):

Ty chyba czytać nie potrafisz, bo wymieniasz peugeot i ford a one w tym rankingu sporo wyżej niż honda :E 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Ty chyba czytać nie potrafisz, bo wymieniasz peugeot i ford a one w tym rankingu sporo wyżej niż honda :E 

Oczywisice, że potrafię i wiem jak długo Gordon musiał szukać i czerypickowac rok rankingu by wkleić coś pod jego tezę.

Proszę bardzo: https://www.whatcar.com/news/reliability-survey-most-reliable-cars-brands/n26159

Screenshot_2025-12-01-15-19-58-73_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.thumb.jpg.d96e96f9cce908b94ed1e0472aed673d.jpg

Honda najlepsze 

• Haha 1
Opublikowano

@walleczawsze można znaleźć coś co potwierdza daną narrację ;) Że ciągle nie ogarniasz efektu skali który powoduje, że dane marki stoją u mechaników czy też części do nich są tanie bo występują w zamienniku, to tak naprawdę ta dyskusja nie ma sensu, jest jałową przepychanką.

Nie twierdzę tu czy honda zła czy dobra, choć osobiście sobie bym nie kupił...za dużo się tego od spodu naoglądałem w pracy, a po oplu z lat 90 mam uraz do rudej szmaty :E 

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, wallec napisał(a):

Oczywisice, że potrafię i wiem jak długo Gordon musiał szukać i czerypickowac rok rankingu by wkleić coś pod jego tezę.

Proszę bardzo: https://www.whatcar.com/news/reliability-survey-most-reliable-cars-brands/n26159

Fajna bzdura :E 

Wpisałem "HR-V" i generację, która autora interesuje. Bo jakie znaczenie dla kogoś komu polecasz HR-V ma to, że Jazz czy Civic są najbardziej niezawodne?

Podpowiem: ŻADNEGO. Dlatego właśnie posłużyłem się rankingiem dot. konkretnego modelu, a nie całej marki. 

11 minut temu, wallec napisał(a):

Honda najlepsze 

i szybsza niż wygląda :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Gret napisał(a):

Ile zapłaciłeś za komplet swiec i cewek? 

Wymieniłem jedna cewkę, coś pod 600zl podchodziło albo 500zl, swiece to chyba 250zl/kpl albo 280zl.

29 minut temu, wallec napisał(a):

Honda najlepsze 

Zgodzę się, jeśli mówimy o takim małym wariacie ;) foto sprzed kilkudziesięciu minut

Sam zastanawiałem się nad HRV ale właśnie ceny (rocznik) i dostępność części skreśliły ten kierunek. Ja jestem z 13-go, bankowo wsiadłbym na minę 8:E

IMG_20251201_134105126_HDR.jpg

Edytowane przez Petru23
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Petru23 napisał(a):

Wymieniłem jedna cewkę, coś pod 600zl podchodziło albo 500zl, swiece to chyba 250zl/kpl albo 280zl.

Zgodzę się, jeśli mówimy o takim małym wariacie ;) foto sprzed kilkudziesięciu minut

To faktycznie cewki cena kosmos, u mnie miałbym komplet i jeszcze by zostało na dwie świece

Opublikowano
8 godzin temu, huudyy napisał(a):

chciałbym zobaczyć, jak sprawdzasz poziom zużycia turbiny, dwumasy albo wtrysków :E 

... albo DPF, który ile to kosztuje w zwykłym aucie? ... ponad 10 kPLN?