Skocz do zawartości

5800X3D wiecznie żywy przebija cenami 7800X3D i zbliża do 9800X3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

I jeszcze musiał temat do tego założyć... Jak już mamy wątek Zen3. Eh. 

Prawdopodobnie któryś z moderatorów wyciął część wątku ciekawą ale nie pasującą do tematu, natomiast co do udowadniania randomom z netu czy coś kupiłem czy nie to też bym nie wrzucał. Po prostu do ciasnych i leniwych umysłów z pokolenia "dej" nie trafia że odrobina czasu i cierpliwości wystarcza na znalezienie fajnych rzeczy na portalach aukcyjnych a są ludzie którzy mają w dupie czy sprzedadzą za 1300pln czy za 900pln aby sprzedać szybko i mieć z głowy. Te 400pln to godzina ich pracy więc nie ma chęci na zajmowanie się takimi pierdołami.

Edytowane przez Grolshek
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bleidd napisał(a):

Z urzędu skarbowego :hihot:

No i wszystko jasne czyli na ciebie trzeba uważać i myśleć co się pisze bo zaraz połowa forum będzie miała kontrole🔎:hihot:

7 minut temu, Grolshek napisał(a):

Te 400pln to godzina ich pracy więc nie ma chęci na zajmowanie się takimi pierdołami.

Dokładnie ale nie jeden za 100 by się dał pokroić nie wiem o co tu chodzi o zazdrość że sam nie umie nic tanio kupić czy jakieś inne powody no szok co za ludzie🤔

Edytowane przez AudRob
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, AudRob napisał(a):

Dokładnie ale nie jeden za 100 by się dał pokroić nie wiem o co tu chodzi o zazdrość że sam nie umie nic tanio kupić czy jakieś inne powody no szok co za ludzie🤔

Ja miałem ostatnio taka dyskusję z leniami "dej" u Manitecha pod filmem. Tłumaczę że można tanio wyrwać RTXa 2060s i da się na nim zagrać we wszystko co jest na rynku za 500pln. Fefnaście postów: nie da się, niemożliwe, gdzie, u nas nie ma tak tanio. Nosz do jasnej ciasnej przysiądź jeden z drugim, pomyśl, poszukaj a nie siedź z nosem na dupach w necie.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Grolshek napisał(a):

Ja miałem ostatnio taka dyskusję z leniami "dej" u Manitecha pod filmem.

Nie wiem czy widziałeś-pamiętasz jakiś czas temu jak szukałem części jakie kupić na AM5. Napisałem że sprzedałem swego 5800X3D za 1400 zł i zaraz głupie przycinki były pokroju kto ci tyle dał za taki procesor do 1000zł to max itp.🤣 A teraz jak się trafiła okazja to kto ci za tyle sprzedał to 2.5 koła warte eeeh😫

Nie wiem czy ten sam nie chciał dowodu sprzedaży żebym mu pokazał że za 1400 sprzedałem.😊

Tyle że wtedy były oferty że za 1000-1100 można było kupić 5800x3d.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, AudRob napisał(a):

Nie wiem czy widziałeś-pamiętasz jakiś czas temu jak szukałem części jakie kupić na AM5. Napisałem że sprzedałem swego 5800X3D za 1400 zł i zaraz głupie przycinki były pokroju kto ci tyle dał za taki procesor do 1000zł to max itp.🤣 A teraz jak się trafiła okazja to kto ci za tyle sprzedał to 2.5 koła warte eeeh😫

Nie wiem czy ten sam nie chciał dowodu sprzedaży żebym mu pokazał że za 1400 sprzedałem.😊

Odwieczna zasada handlu powtarzana przeze mnie na tym forum tysiąc razy: warte jest tyle ile ktoś za to zapłaci. Nie tyle ile wydaje ci się że jest warte. Miałem tym łosiom wrzucić kilka screenów ale bałem się że nam na zawał zejdą:

obraz.png.942c32b935dc382327635dd9e1bffb34.png

obraz.png.1864ae716df5690b709ddd8b9b8c77a2.png

obraz.png.4806f8163b446a82d235ac4f3215dcb7.png

obraz.png.e1357324c373f4847f6d8edbfe4696ef.png

Edytowane przez Grolshek
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Odwieczna zasada handlu powtarzana przeze mnie na tym forum tysiąc razy: warte jest tyle ile ktoś za to zapłaci. Nie tyle ile wydaje ci się że jest warte.

Zgadza się ja zawsze mówię że wszystko można sprzedać nawet jak jest to nierealna suma niektórym tak samo można kupić tak tanio że trudno w to uwierzyć , tylko na wszystko trzeba czasu i odpowiedniego klienta oraz sytuacji.

No i oczywiście cierpliwości.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Send1N napisał(a):

To ja nie wiem co za gamoń że tak powiem sprzedał to wszystko za 900zł jak sam 5800x3d chodzi po 1500zł :E jakiś mistrz interesów xD 

Popatrz na to z drugiej strony.

Jakby każdy chciał sprzedawać coś za tyle ile jest warte, to byś nie miał w ogóle „handlarzy". Większość ludzi wcale nie chce się przepychać z potencjalnymi kupującymi albo nie mają na to czasu, więc sprzedają za ułamek „wartości" i mają wszystko w dupie, bo temat jest załatwiony najczęściej w pierwszą godzinę. Ostatnio zmieniałem alufelgi w samochodzie i tak samo zrobiłem, nie chciało mi się po prostu bawić, a tak - gościu zadzwonił po adres, przyjechał po godzinie i sprawę miałem załatwioną. 

A po drugie, czy używane części do komputerów mają aż taki super popyt? Bo że leży tego sporo w konkretnych cenach na olx'ie to wiem. Przeglądam i w kółko trafiam na te same oferty. 

• Like 1
  • Thanks 1