Skocz do zawartości

5800X3D wiecznie żywy przebija cenami 7800X3D i zbliża do 9800X3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wymiana za darmo owszem ale trzeba uwzględnić jeszcze stracony czas na wybebeszenie wszystkiego ze srzynki + robienie zdjęć, wystawienie przedmiotów i użeranie się z pytaniami od sebixów z allegro czy oelyxa ;) 

U mnie zawsze najlepsze było przy sprzedaży GPU zawsze każdy zainteresowany robił na serwisie xD 

- A witam witam, czy karta jest sprawna?

- TAK

- Aha bo cena atrakcyjna, ogólnie to ja robie na serwisie :E 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 2
Opublikowano

Nie ma nic za darmo: wymontowanie, pakowanie, szukanie pudełek, wystawianie na olx/allegro, prowizje od sprzedaży, bieganie do paczkomatu, użeranie się z Januszami, którym nawet za pół darmo to za dużo, potem ryzyko, że trafi ci się ancymon, który w trakcie montażu CPU pognie piny i wróci do ciebie, że sprzedałeś mu łuszdzony CPU, finalnie montowanie nowych bebechów.

Swojego czasu i świętego spokoju nigdy nikt nie liczy :P 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie kiedyś jakiś dzieciak zgłosił do allegro zanim jeszcze złożył sprzęt :P po prostu z troski napisałem dzień dobry czy wszystko ok? a ten a co? coś pan podejrzewa że może nie być ok? i cyk po 5 minutach wyskakuje czat z allegro w którym ten koleś pisze że części które mu sprzedałem się nie odpalają i dostaję blokadę na konto do odwołania po czym na drugi dzień pisze że fałszywy alarm bo w gnieździe ATX24 był jakiś paproch i już wszystko działa :E 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Ode mnie płytę kupił jakiś 11 latek na olx i dostaję wiadomości typu "Witam czy jutro być może płyta dotrze do mnie" albo "Proszę pana a co jest w pudełku razem z płytą" czy też "Proszę pana bo jest sprawa, Nie ma jednej śruby na dysk m2" i po 5 minutach "Przepraszam znalazła się" :boink:

Potem napisał, że będzie sprawdzał ją dopiero w święta bo nie ma na razie CPU, aż się boje co z tego wyjdzie :E

• Haha 9
Opublikowano
W dniu 9.12.2025 o 15:12, bleidd napisał(a):

Potem napisał, że będzie sprawdzał ją dopiero w święta bo nie ma na razie CPU, aż się boje co z tego wyjdzie :E

Właśnie przez takie akcje racjonalnie myślący człowiek nie chce się bawić w allegro/olx.

• Upvote 5
Opublikowano

I tak i nie, można czasami spoko ludzi spotkać przy sprzedaży/kupnie.

Ostatnio gościowi gratis do kupna czegoś tam pół kompa zdiagnozowałem. No ludzie mają taki burdel, że opadają wszystkie członki. No i dwa dni później wrócił z rudą i dzienxami. Także, nie każda faja to faja :D 

• Like 1
  • Upvote 3