7800x3d niski zegar w grach
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez JohnyWol · Opublikowano
Czasem zdarza się jednak, że do preordera jest dorzucone coś bardziej wartościowego. Żeby daleko nie szukać - AC Shadows, za preorder dawali DLC Claws of Awaji. W ich sklepie jest za niecalo stówkę. Ale generalnie nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Każdy zrobi co chce. Ktoś kupi, a ktoś nie - wolny wybór -
Przez VRman · Opublikowano
MAGAowcy głosujący na Trumpa "bo to jedyny prezydent który nie prowadzi niepotrzebnych wojen" teraz I jeszcze "głosujemy na Trumpa, bo on dba o pieniądze Amerykanów i zatrzymwa wydawanie na głupoty". A tu Trump sobie za setki milionów $ używa armii do podbudowania swojego wizerunku, który szybko zamienia się w wizerunek nieudacznika i "TACO". Do tego potencjalne zbrodnie wojenne i moim zdaniem bezdyskusyjna zdrada na rzecz rosji. MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Jedynie smutne jest to, że masa ludzi zagłosowała nieświadomie, bo miała dość tego co odwalali demokraci. Musimy podziękować poprzedniej administracji za to że pomogli, aby doszło do wsadzenia zdrajcy na fotel prezia po raz drugi. Podobnie jak możemy podziękować PO za wiele lat pisuarii u nas i za następne kilka po najbliższych wyborach. Poziom "elyt polytycznych" to przebijanie dna za dnem. Tak u nas jak i w USA w wielu innych miejscach. Sam bym na wybory pewnie nie poszedł jakbym miał wybierać pomiędzy Harris a Trumpem. Wybór czy chcesz sobie strzelić w kolano czy przyłożyć w głowę młotkiem. -
Przez Paarthurnax · Opublikowano
Dobrze Ciebie wyjaśnił. Większość rozsądnych ludzi, którzy będą mieli możliwości opuści ten grajdołek jeszcze przed bezpośrednim starciem kinetycznym. Tacy, którzy nie będą mieli takiej możliwości (głównie biedniejsi) będą zmuszani do walki za tych u władzy. Ja mam prawie 50 lat. Jestem przeszklony lepiej niż niejeden żołnierz i to nie przez państwo, któremu nic nie zawdzięczam. Za wszystko, co osiągnąłem musiałem zapłacić sam, tym co zarobiłem przez wiele lat ciężkiej pracy i wyrzeczeń. Nie widzę ani jednego powodu dla którego miałbym narażać życie swoje i swoich bliskich aby ktoś u władzy mógł sobie dalej żyć w dostatku. Przez lata "elyty" polityczne tego kraju nauczyły mnie jednego - jak nie zadbasz o siebie sam to nikt o ciebie nie zadba. Ten kraj zagwarantował mi tylko nauczanie podstawowe - resztę wyżej wszystko zawdzięczam sobie i było to odpłatne. Służba zdrowia - praktycznie nie korzystam, a jak już to i tak płacę z prywatnych środków lub pokrywam z ubezpieczeń. Nigdy nie dostałem dofinansowania na żaden projekt tylko dlatego, że nie wyłudzałem lub nie miałem koneksji. Jeżeli nie naginasz przepisów to praktycznie masz minimalne szanse na cokolwiek z budżetu tego kraju. Płacę dość wysokie podatki, więc łoże dużo więcej na ten system niż przeciętny kowalski. Ludzie u władzy nie są rozliczani za błędne decyzje ani nawet za nadużycia, a patol zostaje prezydentem. Jedyne, co mnie łączy z tym miejscem to przyzwyczajenie ale to nie jest coś z czego nie można zrezygnować. Jak masz ziemię z dziada pradziada to możesz mieć jakieś patriotyczne zapędy ale ja swoją ziemię kupiłem za ciężko zarobione pieniądze, państwo nie dało mi mieszkania, a kredyty spłacałem sam. Więc w dobie kapitalizmu jak korzystasz z socjalu to idź i walcz za tych co łożą na twój żołd/socjal. To państwo istnieje dzięki takim jak ja, a nie tacy jak ja dzięki państwu. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Czasem nie da się zrobić nic. Niestety. -
Przez oldfashioned · Opublikowano
Nie nazwalbym, bo Ci ludzie wyjezdzaja z jasno okreslonej motywacji i co najwazniejsze, zamierzaja wrocic (teoretycznie). Czy krzywdza dzieci? Tak. Czy krzywdza bardziej niz nam sie do tej pory wydawalo? Zdecydowanie. Tyle ze oni tej swiadomosci nie mieli/maja. Rybus nie mial mozliwosci: a) zabrac dzieci i wrocic (bo i kto by mu pozwolil wyjechac z Rosji z dwojka dzieciakow z ruskim obywatelstwem) b) wyjechac i liczyc na to, ze bedzie mial gdzie (do rodziny) wracac. wybral mniejsze zlo wedlug mnie
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi