Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukajka na Steam w ogóle tego nie znajduje... Trzeba wejść przez Google. lel

Spoiler

Screenshot_20260405-150633.thumb.png.26076cb7ca202c295112bf56ee705a7c.png

Screenshot_20260405-150040.thumb.png.c7c06f48494d6f46f3cf51a123c6eecc.png

Oficjalna cena to 24.99 USD.

Screenshot_20260405-150249.thumb.png.92f3a9c7f39f842a4b3843a91c05cca5.png

Oferta za 90zł na Fanatical skończyła się 4h temu. Aktualnie na ggdeals jest brak ofert.

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No właśnie tak patrzę, że zapowiada się nudna na dłuższą metę oklepywanka mord w taki sam sposób. Cena w sumie nie za wysoka i wydaje się rozsądna, brud miasta i jego design do mnie przemawia ale ten system walki myślę, że będzie tu największym bólem przez jego powtarzalność, schematyczność i takie sobie animacje.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

będzie tu największym bólem przez jego powtarzalność, schematyczność i takie sobie animacje.

Powtarzalność i schematyczność niby były też Mad Maxie ale gierka imo była przednia. Animacje faktycznie dziwne i chyba w MM wyglądało to lepiej, no ale tam robote robił klimat że chciało się grać mimo non stop tego samego, być może tutaj będzie podobnie, za stówaka można sprawdzić..

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ta gra z tego co się orientuję trochę pachnie takim rogue like - masz codzienne zadania, dług u gangsterów i musisz go odpracowywać biorąc różne zlecenia na mieście - im więcej ich zrobisz w jeden dzień tym większy profit ale też możesz tą kasę stracić jak po drodze oberwie się w zęby.

Ta gra na mój nos wygląda jak jakieś demo technologiczne, contentu raczej będzie mało bo poza pobocznymi zadaniami będą też zadania główne pchające wątek fabularny dalej co może ratować ten tytuł.

Pamiętam Mad Maxa i jestem z tych, którym się podobał ale tam animacje były płynne, świat był większy no i znane i ogólnie lubiane uniwersum wchodziło w grę. Tutaj to wygląda na jakiś eksperyment robiony trochę po kosztach, game loop zapowiada się prostacko i może szybko znudzić. Nie jestem nastawiony ani negatywnie ani pozytywnie ale efektu "wow" Samson na pewno nie zrobi.

Jeśli to będzie typowy średniak AA do 100zł to powinien się jako tako sprzedać nieźle.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Powtarzalność walki nie musi być zła, tylko.. no właśnie, nie przypomina to chociażby Mad Maxa czy innego Acts of Blood... No i z racji na umiejscowienie akcji, całość jest skrajnie nierealistyczna bez broni palnej. 

Nawet Cordell Walker używał pistoletu... 

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Jeśli model jazdy i walki byłby równie dobry jak w Mad Maxie, to za tę cenę raczej trudno byłoby się do tej gry przyczepić. Za 25 dolarów na premierę sprzedaje się raczej platformówki albo proste beat ’em upy, a nie gry z otwartym światem w stylu GTA.

Opublikowano

Według pepełe:

Wygląda na to, że jutro, ok. godziny 14-15, powinny zostać opublikowane recenzje Samson. Dostęp do gry krytycy mają już przynajmniej od początku kwietnia, na co wskazuje wpis na X od BenchmarkKing, który pochwalił się, że otrzymał kopię Samson na Steam już 2 kwietnia.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

To gra na 10-15 h gdzieś wyczytałem, to nie będzie otwarty świat ala GTA tylko coś mniejszego więc stacje radiowe nie mają sensu, zresztą stacje radiowe w grze za 100zł kto za to zapłaci :E

Edytowane przez bbandi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem że to pierwsze musi wykluczać drugie? Najważniejsze że zaraz będzie 9 k postów:E

AI mówi tak: Yes, Samson: A Tyndalston Story will feature radio stations. The game includes music from Jesper Kyd, and developers have indicated the soundtrack is designed to fit the game's gritty, 90s-inspired noir atmosphere, often a feature of its driving mechanics

Ale nie sprawdzałem skąd AI ma źródło, może być z d

Edytowane przez JeanPepin
Opublikowano (edytowane)

Taki trochę klimat Drivera + GTA4, oczywiście bez broni palnej. Może z biegiem fabuły arsenał Samsona ulega poprawie, bo na filmiku widać, jak wykorzystuje rybę do lania po gębach, więc teoretycznie może mógłby jakąś broń nosić. Bo jeżeli to będą tylko pięści + kungfu panda + okazjonalna broń biała to trochę nudno na dłuższą metę

Edytowane przez Pavel87