Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Star Wars Galactic Racer oraz nowy Tomb Raider będą dodawane gratis do procesorów Intela. 

Pewnie znów trzeba będzie szukać osoby z prockiem i na chwilę oddać jej kontrolę nad Steam :heu:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie, z wyjątkiem tego, że podciągają to pod modern gaming i robią z graczy potłuczonych, dając tyle podpowiedzi, że łamigłówki rozwiązują się same. :E  Mam nadzieję, że będzie można to wył. 

Screenshot-2026-08-27-at-08-20-13-Tomb-R

Opublikowano

Nie ma też co przesadzać, w grze Lara tradycyjnie mówi do siebie, określając zapewne cel kolejnego kroku, który w tym miejscu jest dość ogólny - napraw mechanizm za pomocą części ze świątyni. To jest jakieś wielkie ułatwienie? ;) Zresztą gry z tej serii nigdy nie były specjalnie skomplikowane pod tym względem, choć pierwsze odsłony faktycznie oferowały mniej wskazówek. Materiał nastawia całkiem optymistycznie, pomijając prowadzących podniecających się tym, że Lara potrafi złapać się drążka i z niego skoczyć. :E 

Opublikowano

No jest?  :E 

"Find the second cog in the hilltop temple” - już nie musisz niczego szukać.
Zamiast eksplorować okolicę i dojść do tego, że drugi trybik znajduje się w świątyni na wzgórzu, po prostu idziesz we wskazane miejsce. :E A biorąc pod uwagę, że oryginał skupiał się głównie na zagadkach i eksploracji (z tego co pamiętam), to myślę, że jednak jest to spore ułatwienie.

Opublikowano (edytowane)

Zgadzam się z @Jaycob, mogli po prostu zostawić to "Fix the mechanism to stop the waterfall". Druga podpowiedź moim zdaniem zdaniem zbędna bo dokładnie wskazuje gdzie ten mechanizm jest. 

Obstawiam, że będzie poziom "Legacy" czy coś, który nie będzie tak prowadził za rączkę

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano
57 minut temu, Jaycob napisał(a):

Zamiast eksplorować okolicę i dojść do tego, że drugi trybik znajduje się w świątyni na wzgórzu, po prostu idziesz we wskazane miejsce. :E A biorąc pod uwagę, że oryginał skupiał się głównie na zagadkach i eksploracji (z tego co pamiętam), to myślę, że jednak jest to spore ułatwienie.

Ale to wskazane miejsce to jest cała świątynia. :E Jeśli jest duża, taka wskazówka niewiele pomoże, i tak trzeba przeszukać wszystko. Równocześnie może być też tak, że prowadzi tam liniowa droga i siłą rzeczy dotrzesz do tego miejsca. W obu przypadkach nie widzę nic specjalnie ułatwiającego rozgrywkę ani wymagającego takiej reakcji. Ot, growy standard. 

Opublikowano (edytowane)

No właśnie, ale nawet jeśli to cała świątynia, to nadal zawężasz obszar poszukiwań z całej lokacji do tego konkretnego miejsca. A jeśli faktycznie prowadzi tam liniowa droga i siłą rzeczy tam się trafia, to tym bardziej nie widzę sensu w takim komunikacie. :E 

46 minut temu, ODIN85 napisał(a):

To sobie zmienisz poziom trudności. Lol.

Wiadomo tylko, ze będzie można zwiększyć podpowiedzi: "But Game Director Raul Siqueira at Crystal Dynamics also noted that the team didn’t want to give the impression that Legacy of Atlantis is meant to be a difficult game. Instead, he said, it’s meant to give players the tools they need to create the experience they enjoy, including the ability to increase guidance, and to set the difficulty of puzzles and combat independent from one another."

Tomb Raider: Legacy of Atlantis hands-on report
Oceniam na razie tę prezentację, a jak będzie finalnie to już osobna kwestia. 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Nie pamiętam jakie tam były - za mało czasu spędziłem z CD. :E 

Najchętniej zobaczyłbym po prostu poziom prowadzenia jak w oryginale. Nie chcę aby gra mówiła mi wprost, gdzie mam iść i czego szukać. 

Opublikowano

Naprawdę fajnie to wygląda, graficznie cukiereczek, coś dla boomerów jak ja, duch starego Tomb Raidera w nowoczesnej oprawie, nie to co ta odsłona dla nastolatków z duża ilością pif-paf, zjadaniem jelonków, leczeniem się zapalniczką i spadaniem co pięć minut z jakiejś wysokości.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Z nowej trylogii grałem tylko w pierwszą część. Zrobiłem sto procent, ale to nie było to.

Mam nadzieję, z tego co mówią w czasie prezentacji, trochę to wynika, że poziom tych ułatwień dla niepełnosprytnych będzie można dostosować pod swoje preferencje.

Ogólnie mówiąc moim małym problemem ze starymi TR, oprócz trójkątnych cycków, jest głupota fabuły. Nie pamiętam już tytułu, ale ostatnim z klasyków w który grałem, była ta część w której Lara jeździła na motorze. Jakie to było fabularnie głupie....

Edytowane przez Ryszawy
  • 2 tygodnie później...