Skocz do zawartości

Zbędny kit DDR5 - prośba o pomoc, bo nie wiem za ile to sprzedać, czy może czekać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ten sposób 0-1 mogą myśleć tylko jednoosobowe działalności, a nie duże sklepy. Nawet jak kiedyś mając firmę składałem w ten sposób komputery, to zawsze to było na zasadzie wyrównania kosztów. Drożały różne podzespoły w różnych przedziałach czasowych, niekiedy niestety trzeba było zejść z usługi albo np. ograniczyć liczbę sprzedanych egzemplarzy, ale nie da się tak, że się nie da. Szczególnie w większych sieciówkach - które nawet specjalnie tej różnicy w zakupie od hurtownika nie dostrzegają. 

Małe sklepy, natomiast, to albo 100% przerzut na klienta albo chwilowa zmiana profilu działalności.

Opublikowano
W dniu 13.12.2025 o 12:03, areczek1987 napisał(a):

Ja nigdy od osoby prywatnej nie wezmę czegoś powyżej tego co on wydał

typowy somsiad images.jpeg.f5cd13dfa51171b2013124d5e41a506b.jpeg

Odwróćmy sytuacje- swój sprzęt wystawisz po aktualnych cenach rynkowych? 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, peterchen86 napisał(a):

To za ile teraz można kupić Kingstony Fury Beast, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL36 (KF560C36BBE-32)?

Szukałem piosenki, ale podręcznik też pasuje do chorej sytuacji na rynku. :E 
Walnij za wysoką, a rynek pewnie dogoni w ciągu tygodnia. Póki nie ma kolejnych, stałych dostaw, a ludzie kupują za cenę z gumy, to nie spadnie cena... W lutym pewnie przystopuje sytuacja, a pod koniec 2026 już cofnie się do poziomu "drogo, ale normalnie". 

image.thumb.png.c4c0f95ad056c9337b5e800a86a976c7.png

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
10 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Jaka zazdrość pajacu? Ile za coś dałeś? Jak rma przyjdzie a na fv 1/3 czy nawet mniej to co ci ten sklepik/dystrybutor powie? Że masz udawać się do tego cwaniaczka co ci to oddał? Kupiłeś to sobie trzymaj póki się nie udławisz. Znalazłeś frajera bądź nim jesteś to twój zysk/strata. Jak mam zapłacić za pełną gwarancje 30% to zapłacę.

Tak swój sprzęt wystawiam po cenach po jakich schodzą. Frajerstwa jest i takich szukaj i nie naganiaj.

Screenshot_20251216_162007_Chrome.jpg

:pajac: 

639690_600x315.jpg.d72a4ab11ac7ff76c79c312af23d3200.jpg

• Haha 5