Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Widzę temat jeszcze dotyczącej nowo zapowiedzianej gry pt. Gang of Dragon jeszcze się tu nie pojawił.

Myślę, że gra powinna zainteresować fanów pierwszych części Yakuzy jak i Sleeping Dogs. 

Gang of Dragon to debiutancka gra Nagoshi Studio. Toshihiro Nagoshi był producentem m.in serii Yakuza.

Akcja gry została osadzona w tokijskiej dzielnicy Kabukichō (na której wzorowane jest Kamurocho), gdzie członek koreańskiego syndykatu przestępczego, Shin Ji-seong (w tej roli Don Lee) wikła się w konflikty w półświatku i nawiązuje intensywne, ludzkie więzi, które zmuszają go do konfrontacji z własnym poczuciem celu.
Gang of Dragon to trzecioosobowa gra akcji, w której podstawą będą pojedynki wykorzystujące przytłaczającą siłę fizyczną Shina.

https://store.steampowered.com/app/4146000/GANG_OF_DRAGON/

Edytowane przez RaViV
  • Like 1
Opublikowano

Coś nam się spasł ten Kiryu @Element Wojny Nie tak go zapamiętałem. :E 

Widziałem cutscenki i nawet trochę się zajarałem, ale potem odpaliłem screenshoty na Steamie i hype opadł. No… wygląda to raczej średnio.

Klimat coś pomiędzy Yakuzą a Sleeping Dogs - i oby poszli bardziej w to drugie. Yakuzy uwielbiam, ale fajnie byłoby dostać coś świeższego, a nie kolejny klon.

Na jednym ze screenów widać tuning bryk, więc pewnie szykuje się bardziej otwarty świat. Oby tylko nie taki, że mapa zawalona ikonkami i kopiuj-wklej aktywności. Zobaczymy, co z tego wyjdzie

• Haha 1
Opublikowano
20 godzin temu, RaViV napisał(a):

Gang of Dragon to debiutancka gra Nagoshi Studio. Toshihiro Nagoshi był producentem pierwszych części Yakuza 1-4.

Nagoshi robił wszystkie Yakuzy od samego początku, włączając w to 0-6, a także spin-offy Judgment i pierwszy Like a Dragon. 

3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Klimat coś pomiędzy Yakuzą a Sleeping Dogs - i oby poszli bardziej w to drugie. Yakuzy uwielbiam, ale fajnie byłoby dostać coś świeższego, a nie kolejny klon.

Gdzieś czytałem że Nagoshi był już zmęczony Yakuzą i chciał iść w coś nowego. Z jednej strony fajnie - nowy bohater, nowa historia, nowe postacie poboczne; z drugiej zaś strony - znowu Kamurocho, znowu te same ulice, te same miejscówki, a same postacie wyglądają jak jakaś kolejna rodzina z tego samego miasta. Słabe to. 

• Upvote 1