Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero teraz miałem czas...szok :) Ofkoz dodatek już zakupiony. Dla takiego wygi D2/D2R jak ja to obowiązek ;)  Zmiany jak najbardziej na plus. Zmiany w TZ, nowe "uberki", nowe słowa runiczne i dla mnie najważniejsze zmiany w skrytce. No chciałoby się powiedzieć no wreszcie :) Nowa postać to wisienka. Na dzisiaj tylko przerobiłem wszystkie postacie na dodatek plus porządki w skrytce. Oj będzie grane :) @Reddzik Czyżby zmiana monitora? ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

25 lat to był wystarczający czas na stworzenie nowego aktu a nie jakiejś tam postaci.

Masz rację, tylko o czym tworzyć fabułę? Wszyscy przywódcy piekieł zostali pokonani w Diablo 2.

Opublikowano (edytowane)

Mam normalne konto, nigdy nie zmieniałem konta, do tego normalnie gram na EU. Tak robiłem np z dodatkiem do D4, tak teraz do D2R, nie tylko ja tak robię, znajomy tak samo i inni np na łowcach. Na łowcach na discordzie nawet o tym też wspominają. 
Na początku masz EU w nazwie strony, zmieniasz na US, wszystko jest po polsku tylko zmienia się waluta. 

Kupuje przez przeglądarkę, nie przez klienta battle net.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
13 godzin temu, Dimazz napisał(a):

dla mnie mało bo liczyłem na nową krainę i zawartość fabularną.  Fanów moze zadowoli

To nie wiem jakim trzeba być fanem żeby za nowa postać płacić 109 zł, gdyby był nowy akt albo chociaż jakieś rozszerzenie któregoś z aktow to jako fan bym kupił ale dla jakiegoś tam warlocka to w du*** mam :E D2 dla mnie to tylko pal pod młoty, java i ewnetualnie czarownica :E

Opublikowano (edytowane)

No cóż, dali trochę więcej niż oczekiwałem i znacznie mniej niż bym chciał. Kolejną grywalną postać - średnie zainteresowanie, ale szok, ze to facet i jeszcze biały i dobre ulepszenia QoL. Plus kilka rzeczy, którte mam wrażenie ułatwią gre. Czyli ostatnia rzecz, której seria diablo potrzebuje. Warlock pewnie też będzie absurdalnie silny - czyli nie dla mnie. I fakt animacja postaci i zamysł artystyczny jak i wykonanie tych lewitujących broni wygląda tragicznie, ale sam koncept ok.

I na taki jubileusz powiązanie patcha z ulepszeniami QoL, który powinien być za darmo z nową postacią, tylko po by wyciągnąc od fanów serii nieadekwatną do zawartości kwotę pieniądzy (109zł ztego co widzę)? Zero zaskoczenia. Doceniłbym u Blizza płatną zawartość jako pakiet Warlock plus rozwinięcie gameplayu w formie dodania zadania z jakimś podziemiem, a patch QoL za darmo, ale coś takiego nie kalkulowało się oczywiście warstwie garniarskiej Bliza z ich maksymą jak najwięcej, za jak najmniej. Z drugiej strony, na 30-lecie Diablo od Blizzarda dostaliśmy może 1/10 zawartości, jaką dostajemy od GGG przy każdym większym updejcie i to za darmo.  Tak dla refleksji.

Mimo wszystko cały content na plus, a dodatki do D2 i D4 jupię, jednoczesnie gardząc sobą. :)

7 godzin temu, Misticzx napisał(a):

Masz rację, tylko o czym tworzyć fabułę? Wszyscy przywódcy piekieł zostali pokonani w Diablo 2.

Trochę kulawe myślenie. Sam na poczekaniu jestem w stanie wymysleć kilka fajnych historii będącym tłem dla kolejnego aktu.

Edytowane przez Sidr
Opublikowano

Dobra, musiałem poprzerzucać całe EQ na postacie, bo konwersja do nowego dodatku uniemożliwi korzystanie ze stashu sprzed dodatku. Chwilę zabawy, musiałem stworzyć kolejną postać, bo zabrakło miejsca. Ale te stackowanie runów, klejnotów itd to strzał w 10, ile miejsca się zrobiło :toast:

Opublikowano
9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Dobra, musiałem poprzerzucać całe EQ na postacie, bo konwersja do nowego dodatku uniemożliwi korzystanie ze stashu sprzed dodatku. Chwilę zabawy, musiałem stworzyć kolejną postać, bo zabrakło miejsca. Ale te stackowanie runów, klejnotów itd to strzał w 10, ile miejsca się zrobiło :toast:

Ale nie za 109zł, mogli jakąś małą krainę dodać i mini bossa chociaż do zabicia za tą cenę. To kiedyś co tu dali było w darmowym patchu, porównaj zawartość tego, a Widno Wolności w tej samej cenie praktycznie. 

• Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, Sidr napisał(a):

Trochę kulawe myślenie. Sam na poczekaniu jestem w stanie wymysleć kilka fajnych historii będącym tłem dla kolejnego aktu.

Normalne myślenie. Widocznie nie mieli pomysłu, lub stwierdzili że skoro to bardzo stara gra, to nie ma sensu.

Opublikowano

Nowa postac nie przekonuje mnie do zakupu. Zawsze lubilem grac wilkoklakiem albo barbem albo palem na zapal. Zeby kupic musialbym "chwile" pograc od poczatku, moze z synem? Nie wiem. Znowu po grze zasypiac z mobami przed oczami.... troche korci ponownie zagrac w gierke.

Samo polaczenie nowej postaci z ulepszeniem skrytki to skulwysynstwo. Ci co grali w D2 i dodatek lata temu to teraz nie maja raczej problemu wydac 100 zl na taki update. Moze na weekendzie zagram zamiast Helldivers 2...