JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ups. Dzięki. Podoogluję zatem, ale to ma być raczej "magazynownia" na gierki.
zakk87 98 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca do takiego zastosowania się nada jak najbardziej ale nie zdziw się jak pewnego dnia zniknie z systemu. To loteria, może działać 5 lat albo 3 miesiące.
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Spoko. Dzięki. 229 za 1TB... DZIŚ! i tak warto zaryzykować IMO. 1
AudRob 495 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 6 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Spoko. Dzięki. 229 za 1TB... DZIŚ! i tak warto zaryzykować IMO. Zgadza się.
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 16 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Jak ktoś potrzebuje (ale mu sie nie spieszy) SSD Sata3 2,5 - 1TB od MSI - za 229 pln. https://www.euro.com.pl/dyski-wewnetrzne-ssd/msi-spatium-s270-960gb-2-5-.bhtml "Szanowny Kliencie, informujemy, że status Zamówienia nr xxx został zmieniony na „anulowane” z powodu wycofania produktu z oferty." Game Over
VRman 3 323 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Widzisz? A nie mówiłem? Phison S11 - i dysk zawiódł zanim go jeszcze kupiłeś! 4
miro 1 244 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca nie wybrzydzajcie, za kilka miesięcy dysk 1TB będzie po 1tys zł @Lipton od 3.09 >> 2
AudRob 495 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca Godzinę temu, miro napisał(a): nie wybrzydzajcie To było wiadome już w tamtym roku że dyski pójdą w górę , kto myślał się zabezpieczył i kupił nawet parę sztuk
miro 1 244 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca 28 minut temu, AudRob napisał(a): To było wiadome już w tamtym roku że dyski pójdą w górę , ameryki nie odkryłeś, chodzi o to że nikt nie sądził że aż tyle..
miro 1 244 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca 2 godziny temu, LeBomB napisał(a): Sprawdźcie sobie ceny kart pamięci ceny kart graficznych mają się nijak do procentowego wzrostu ceny nvme o pamięciach ddr5 nie wspominając, pewnie że topowe 5090 poszło z 30% a ma być i 50% mega-popularne 5070ti czy rx 9070xt to 25%, pewnie dojdzie do 40% za jakiś czas, względem grudnia 2025... ale dyski już teraz podrożaly o 100% a ma być 250% w stosunkowo krótkim czasie. czyli idą drogą pamięci DDR ( ponad 300% ) jeśli już teraz sprzedaż komponentów spadła o 70% względem 11/12 2025 to co będzie dalej
LeBomB 2 247 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca @miro kart PAMIĘCI... Karty 1TB zaczynają się od ponad 400 zł do prawie 1000 zł... 1
miro 1 244 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca 5 minut temu, LeBomB napisał(a): kart PAMIĘCI... ahh, nie wiem czemu zamgliło mnie na grafiki mea culpa
Bono_UG 338 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia W dniu 29.03.2026 o 19:04, LeBomB napisał(a): Karty 1TB zaczynają się od ponad 400 zł do prawie 1000 zł... Najpojemniejsze nigdy nie były tanie, bo są kierowane do profesjonalistów, ewentualnie pasjonatów. Pierwsi na tym zarabiają, więc im się zwróci, drudzy są w stanie wydać na swoje hobby absurdalne kwoty. Nie ma się co czarować, karta pamięci o pojemności przeciętnego dysku twardego, to nie jest coś co każdy potrzebuje, czy nawet chciałby mieć. Na tyle ile się orientuję, to obecne telefony niekoniecznie umożliwiają wsadzenie karty, bo mają tyle własnej pamięci, że większości na fotki i filmiki wystarcza. Do aparatów fotograficznych 32GB to już sporo, bo zmieścisz około 1000 zdjęć. Do kamerek sportowych 256GB mieści około 4-6h, kwestia w jakiej jakości nagrywasz. Szybciej bateria się wyczerpuje (do 1-1,5h) niż zapełnisz kartę.
Paarthurnax 525 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Duża promocja w ME albo sygnał spadkowy (100-150 zł) https://www.ceneo.pl/152050326#tab=click
zlatan1981 13 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Planowałem nowy dysk, ale czekam na obniżki SSD SATA bo przy obecnych cenach nie warto myśleć o zakupie.
unadarek 71 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Ludziska jak wygląda sprawa z tym dyskiem https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/dyski-i-pamieci/dyski-wewnetrzne/dysk-gigabyte-aorus-gen4-7300-2tb-ssd ponoć jest to klon kc3000 tylko niby sporo pewniejszy co do pamieci ze jest na micronach coś ktoś ???
unadarek 71 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Tak jak najbardziej widziałem tą tabelkę tylko w kc3000 na pewno łapska wepchane i jest dwóch producentów pamięci które lądują w kingstonie kioxia i micron ,ponoć sporo większe temp. na tych kioxiach więc temu zapytuję czy może ktoś coś na temat gigabyta czy tam też pchane pazurki i były jakieś zmiany
Dikson 122 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Mam Aorusy 7300 1 i 2TB. oba Microny i z pudełka miały EIFK31.7. Mam też MP600 PRO NH 1TB i Micron EIFK31.6. Jeśli chcesz trafić Microny to tylko w nich jest szansa, wszystko inne ma od dawna Kioxie. 1
unadarek 71 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Super,wielkie dzięki za odp, taką miałem nadzieję właśnie że w tych gigabyte jedyna szansa na microny ,na dniach przyjdą 2szt.
Digger 366 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia A Samsungi 990 PRO dalej są dobre, czy też już coś podmienione jest? Chcę kupić jakiś dysk jak najbardziej niezawodny.
unadarek 71 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia o szajsungach zbytnio nie przypominam sobie żeby były jakieś krzywe historie więc na 99,99% jest wszystko oki ,chyba z takich głosniejszych akcji to było coś nie halo z firmwarem ale to było dawno temu :-)
Rekomendowane odpowiedzi