Gigabyte MO27Q28G Tandem Oled GEN 4 Opinie i Firmware
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez GordonLameman · Opublikowano
Zanim Trump upadnie i sobie swój głupi ryj rozwali to jeszcze się mocno zintensyfikuje obecność trolli spod znaku Ale bawimy się! -
Przez huudyy · Opublikowano
Po pierwsze to nie jest DOBRE usprawiedliwienie na łamanie prawa, po drugie dlaczego nie stanął NA JEZDNI, przy chodniku? -
Przez lukadd · Opublikowano
99.9% to strata czasu na oglądanie jego wypocin Oglądać ~2h materiały gdzie na podstawie najzwyklejszych plotek branżowych ujętych w kilku postach i newsach co latają po necie typ sobie gada i gada i gada Jak już czasami uda mu się coś ciekawego powiedzieć raz na jakiś czas to portale w newsie streszczą to w kilku zdaniach -
Przez Mizu · Opublikowano
Dokładnie tak, iść na tyle kompromisów płacąc taką kwotę to jakieś nieporozumienie. Ale przeciętny konsument jest tępy jak but więc cała ta kasa wepchana w marketing i tak pewnie wyjdzie MSI na plus. Czekam na ASUSa/Gigabyte/Alienware z tym panelem i sam sie chce przekonać czy faktycznie ta nowa powłoka taka dobra i z kolorem i przeciw zarysowaniom i jak się ogólnie prezentuje czytelność w połączeniu z RGB Stripe. Jeśli w rzeczywitości jest tak jak papier obiecuje to praktycznie nie widzę sensu już w braniu WOLEDa bo QD-OLED z wyeliminowanymi wadami dominuje go mocno Jak widziałem te skruszoną czerń w ASUSie 4k/240hz (to był ostatni gen WOLEDa przed Tandemem) to totalna porażka. A słysze, że Tandem tego problemu nadal nie wyeliminował to dla mnie WOLEDa może tylko ratować cena i nic więcej -
Przez CajraX · Opublikowano
Tak jak się spodziewałem, ten update jest bardzo dziwny. Po upgradzie musiałem przywrócić domyślne ustawienia wszystkich trybów HDR i teraz HDR Peak 1500 jest kompletnie wyblakły bez aktywacji nowej funkcji hypernits. Za to jak się włączy to hypernits, to panie cuda na kiju Przepalenie jasnych elementów jest wtedy nawet dla mnie nie do przyjęcia Za to tryb Peak bez hypernits najlepiej pokazuje szczegóły w jasnym obrazie. Kompletnie zgłupiałem i chyba zacznę teraz używać HDR Game z APL High, który jest najlepszym kompromisem między jasnością, a zachowaniem detali.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi