Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i Król pokonany, ten atak ogniowy to taki waterflow dance Malenii 🙂

Ale co mnie zirytowało, że przycisków nie idzie odbindować...a czasem mi się wciskała gałka, przy ucieczce od ww ataku i skok robił...i po ptokach, nawet parowania nie próbowałem tylko od razu w nogi 😁. Naprawdę super walka, mam nadzieję że im dalej tym więcej takich będzie. A zważywszy, że w tym roku fiskalnym Lies of P 2 to jestem zachwycony.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Król był świetnym bossem.

Z tego co pamiętam tego ataku ogniowego który odpalał bodajże w połowie drugiej fazy nie za bardzo dało się uniknąć.

Tam były chyba tylko dwie możliwości:

- perfect parry

- przerwanie ataku przełamaniem

No i sama opera, mimo że niezbyt rozległa, była moim zdaniem najlepiej wykonaną lokacją w podstawce.

• Like 1
Opublikowano

@Paw79 wiesz że uciekając to dosłownie jednego  hita dostałem, a jakby jeszcze rolnąć to szło by całkowicie to uniknąć, choć nie miałem więcej okazji do testowania, ponieważ padł hehe. Z parowaniem jak ww. nie było okazji. Troszkę mnie zasmuciłeś tą informacją o najlepiej wykonanej lokacji, no ale po weekendzie walczymy dalej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lekki update

No chyba powoli zbliżam się do końca, pokonałem pseudo gank squad :) ale jak wszedłem na arenę i patrzę 3 bossów, to już czarne myśli i wspomnienia z DS2... ale co? Pierwsza próba z połową ogniw i po bossach :D a chciałem tylko spojrzeć, ponieważ byłem święcie przekonany. że nie będzie szans. Może mnie coś jeszcze zaskoczyć czy to już raczej pójdzie z górki? A i czy DLC jest równie fajne jak podstawka?

Opublikowano

No to cieszy :D  

Powoli trzeba myśleć co dalej... Ten Kazan czy Wuchang jakoś w ogóle do mnie nie trafiają, i zostawię jako ostateczność. Więc pozostaje LotF(2023) albo Sekiro, no i BB ale to w swoim czasie :)  Czy jest może jeszcze coś wartego uwagi? 

Opublikowano (edytowane)

Khazan jest świetny,małpka też.Lotf również polecam.Sekiro to jeden trudniejszych souslikow.Jest jeszcze Thymesia,ale zobacz gameplay.Enotrie odradzam bo jest słaba.No i świetny Demon Souls ale to tylko na ps5

Edytowane przez dan254
  • Like 1
Opublikowano

Małpę i Kazana zostawię jako ostateczność, choć patrząc na gp to jakoś takie mieszane uczucia mam i po DLC pójdę w Lorda. 

Tu mi się strasznie podoba opcja rozwalenia broni przeciwnikowi, już tak ze dwa razy miałem że specjalnie umierałem, aby zobaczyć co się stanie jak się broń zniszczy 😁 akurat parowanie opanowałem więc już jakiś trening przed Sekiro jest, ponieważ jak kiedyś spróbowałem to mówiłem jaka głupia gra ponieważ smashowanie ataku nic nie daje :E

Chodziła po mnie myśl żeby kupić specjalnie konsole i ograć BB i Demon Soulsa, ale 30 fps odrzuca, a BB jest na PC i muszę się w temacie DS zagłębić 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Lord będzie ławy. Jak chcesz wyzwanie to albo Kazan albo Wuchang.

I teraz zgłupiałem...ale jak dwie osoby polecają to może przed Lordem wybiorę coś z ww. hmmm? No ale to jeszcze trochę 

5 minut temu, dan254 napisał(a):

Bloodborne nie ma na PC.Jest jakiś emulator ale nie wiem czy to jest grywalne.Niszczenie broni jest super.Tez to lubię

Jest emu i śmiga to bardzo dobrze, ale wiem że to jest perełka i taka wisieńka na torcie, a trochę muszę od FS odpocząć, i spokojnie BB czeka(może do tego czasu wydadzą na PC, ale to jest prawie nierealne) i go przejdę po Sekiro 🙂. Ale jeszcze muszę co innego przejść, i jak była jedna opcja tak teraz są trzy...

No te niszczenie broni to mega opcja.

Przeszedłem teraz przez ten ala blighttown na zamku/katedrze jestem przed jakimiś drzwiami ale nie wchodzę bo wychodzić trzeba, więc po weekendzie raczej podstawkę kończymy 😁

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Każda z tych gier wymaga innego podejścia. Khazan ma świetną, agresywną walkę, dużo się tam paruje, więc najlepiej podejść do niej po Sekiro, bo Sekiro nauczy cię parowania. Wuchang jest bardziej zbalansowana, to bardziej old schoolowy Soulslike, z naprawde fajnym designem leveli, walka jest również dynamiczna, ale częściej korzysta się tam z uników niż parowania. Wukong to nie jest Soulslike, ale przy niektórych bossach też trzeba się napocić, ma świetną grafikę i animacje, jak w starych filmach Kung Fu od braci Shaw, więc warto zagrać. Jak dla mnie najsłabiej z tych gier wypada Lords of the Fallen, bawiłem się przy niej najgorzej, ma dobrą grafikę, atmosferę i klimat, ale walka jest taka sobie, nawigacja po levelach była dla mnie mordęga. Bieganie w kółko po poziomach, między dwoma światami, żeby znaleźć jakąś małą bramkę albo drzwi, które wcześniej się pominęło, było na maksa irytujące.

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 2
Opublikowano

@DITMD o to mi chodziło, fajnie to porównałeś. Jeszcze jak Kazan wydaje mi się że coś ma z Soulsów, tak w Wukongu tego w ogóle nie dostrzegam. Ale jeszcze bardziej mi namieszałeś heheh więc już teraz w ogóle nie wiem co robić 🤣.

Wuj przejdę pinokia i będę myślał, ale jeszcze coś innego niż FS przed Sekiro musi być. Akurat w Lies dostrzegłem MOC parowania, także trening już jakiś mam. 

W końcu mogłem kota podnieść 😁 bo gadzina z początku agresywna była, takie szczegóły są super, jak obraz z nosem, czy cień też z nosem.

• Like 1
Opublikowano

Sekiro to zupełnie co innego, ma najlepszą walkę ze wszystkich tych gier, to jak taniec z ostrzami, precyzyjny, ze swoim flow. Na początku będzie trudno, bo musisz się przestawić na inną ideologię walki, dynamiczną, wynagradzającą agresywność, ale jak już złapiesz swój rytm, to będziesz się świetnie bawił :thumbup:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wukong bossów ma soulsowych.Lordsy to kwestia gustu,jednym się podobają innym nie bardzo.Ja się zaliczam do tych pierwszych.Umbral dla mnie był ciekawy ale nie wszystkim przypadł do gustu.Zobacz na YT jak to wygląda i są zdecyduj.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.04.2026 o 12:31, AndrzejTrg napisał(a):

Wuj przejdę pinokia i będę myślał, ale jeszcze coś innego niż FS przed Sekiro musi być.

Są jeszcze NIOHy. Jak na epicu rozdali 1 część to tak mi podeszło, że od razu zakupiłem 2. Teraz czekam jeszcze aż 3 część porządnie połatają i cena spadnie.

Jest jeszcze Wo Long: Fallen Dynasty - bardziej w stylu NIOH - jednak ogólnie słabsze.

Wuchang: Fallen Feathers - tutaj bardziej klasyczne.

Do kolekcji Wukong - kto im tam dobiera te tytuły :boink:.

Na twoim miejscu jednak wybrałbym Lords of the Fallen - najbliżej im do klasyków i mi fajnie się grało.

Edytowane przez Kabor
  • Upvote 2
Opublikowano

@Kabor właśnie muszę spojrzeć na Epica, bo może mam tego Nioha, ale oglądając jakoś mam strasznie mieszane odczucia, podobnie jak w przypadku tych wszystkich Wo/Wu... wiem wiem, niby souslike ale jakoś nie czuję ducha soulsów ;) no nic zostawię te ww. tytuły jako alternatywę, i pójdę tak jak od początku miałem zamiar czyli po Lies, wjedzie LotF i później Sekiro, więc przez ten rok mam co robić, później może BB lub jakiś z ww. tytułów, ale też nie można zapominać że podobno w tym roku fiskalny Lies of P 2 :D 

Właśnie widziałem dzisiaj że @JeRRyF3D wrzucił wstawkę poniżej 30 zł. A nim skończę Lies z DLC to może będzie jeszcze taniej :) 

Dużo tracę nie robiąc questa Belli? Jakoś ją przeoczyłem, a jak wróciłem to była dead :E

Dzisiaj będzie Laxasia :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bierz Sekiro! Po Lies of P, póki palce są przyzwyczajone do parowania :E, będzie łatwiej. Samo okienko na parowanie jest nieco łaskawsze, a FromSoftware to absolutna liga mistrzów. Tylko skubance nie schodzą z ceny - historical low to nadal okolice 120 zł, a przypominam, że minęło już 7 lat od premiery.
No, ale za jakość się płaci. :cool:

Ale Ci zazdroszczę. Ty będziesz ogrywał to po raz pierwszy, a ja mam już zaliczone wszystkie. :(

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano

@dan254Aha czyli pierdoły... 

Szczerze to tylko tego ścierniwa używam przed bossami, a przedmiotów do rzucania czy jednorazowych to w ogóle nie używam :E  

Z tym Jezusem dobre :D ale i tak bym wszystkich do piekła wysyłał :E 

13 minut temu, Jaycob napisał(a):

Bierz Sekiro! Po Lies of P, póki palce są przyzwyczajone do parowania :E, będzie łatwiej. Samo okienko na parowanie jest nieco łaskawsze, a FromSoftware to absolutna liga mistrzów. Tylko skubance nie schodzą z ceny - historical low to nadal okolice 120 zł, a przypominam, że minęło już 7 lat od premiery.
No, ale za jakość się płaci. :cool:

Ale Ci zazdroszczę. Ty będziesz ogrywał to po raz pierwszy, a ja mam już zaliczone wszystkie. :(

Sekiro będzie, ale jak mówię po tym i po Lordzie, troszkę odsapnąć muszę od FS :P palce się przyzwyczają także spokojnie. A będą wakacje i pogoda także też czasu mniej będzie na granie. 

I tak jak mówisz FS to są mistrzowie. Co do ceny, dla mnie i by nawet mogło 300 zł kosztować, ponieważ dostaję to czego oczekuję i każda złotówka wydana na gry od FS to jest dobrą inwestycja :) A już kiedyś próbowałem grać... ale dojście do 1 bossa to była katorga, ale przez moją niewiedzę i nie znajomość FS. Człowiek myślał że dzięki mashowaniu jednego/dwóch guzików gra będzie się przechodzić sama :E 

Ja sam sobie zazdroszczę, że dopiero od lekko ponad dwóch lat, przeprosiłem się z soulsami. Dopiero teraz zdaję sobie sprawę, jakie mnie niesamowite przeżycia omijały i dzięki ich produkcjom jeszcze gram na PC, bo tak pewnie teraz bym smutnie  męczył AC :)   

• Upvote 1