azgan 2 002 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca https://ithardware.pl/aktualnosci/microsoft_xbox_mode_windows_11_wydajnosc-49329.html
Lypton 1 268 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca No fajno, choć późnawo. Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad przejściem na Bazzite czy innego SteamOSa. Komp u mnie to w zasadzie konsola do grania, podpięty pod tivika w salonie, w pięknej, minimalistycznej obudowie z drewnem na przedzie. 1
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) @LyptonWylacz haslo dla windy, ustaw sobie big picture w steamie i dodaj to do autostartu. Nie potrzebujesz SteamOs'a ani Bazzite do tego. Edytowane 12 Marca przez RTXnietylko4060tiUSER 1
Jaycob 3 001 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 16 minut temu, Lypton napisał(a): w pięknej, minimalistycznej obudowie z drewnem na przedzie Jaką masz obudowę?
Qrdello 1 262 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Wlazło mnie to dziś na Legiona to się zdziwłem. Ot, kolejny launcher generujący puste MB w tak obleganym dzisiaj ramie
Lypton 1 268 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) 35 minut temu, Jaycob napisał(a): Jaką masz obudowę? Veteni Woody Black. Ciut tańsza alternatywa dla Fractal Design North. 43 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @LyptonWylacz haslo dla windy, ustaw sobie big picture w steamie i dodaj to do autostartu. Nie potrzebujesz SteamOs'a ani Bazzite do tego. Dzięki za nic. Mam tak, ale to półśrodek. Edytowane 12 Marca przez Lypton 1
Jaycob 3 001 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ten tryb raczej nie będzie dla mnie. Biorę myszkę bezprzewodową, klikam ikonkę na pulpicie i gram rozwalony w salonie przed 65".
Pawcio 159 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Flashbacki z tabletowego interfejsu windowsa 8 oraz big picture z steam robią brr
azgan 2 002 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca 3 godziny temu, Zas napisał(a): Chyba #nikogo Dla osób które grają na TV czyli takich jak ja 😉 Lubię podłaczyć PC i tak grać Godzinę temu, Jaycob napisał(a): Ten tryb raczej nie będzie dla mnie. Biorę myszkę bezprzewodową, klikam ikonkę na pulpicie i gram rozwalony w salonie przed 65". Ja tak własńie robiłem do tej pory ale dobrze mieć wybór i że robią z PC konsole a z konsoli PC https://ithardware.pl/aktualnosci/project_helix_10_lat_next_gen_xbox_cel-49268.html
Jaycob 3 001 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Mnie to nie przekonuje. Tak jak wspomniałem, chwytam za bezprzewodową myszkę, klikam ikonkę na pulpicie i gram na 65". Po co mi więc dodatkowy dashboard? Zobaczymy, jak to zaimplementują, ale jeśli ma to być tylko nakładka, to w tle tak będą mielić usługi, procesy i aktualizacje Windowsa 11. IMO żeby to miało sens, system musiałby bootować się jak SteamOS czy Bazzite - być zoptymalizowany pod gry, mieć mniej telemetrii, mniej śmieci i dawać najwyższy priorytet procesom gier. No i kwestia Quick Resume. To jest świetny feature Xboxa, wracasz do gry w kilka sekund dokładnie tam, gdzie skończyłeś. Jeśli MS naprawdę chce zrobić z PC konsolę, to prawdziwym gamechangerem byłoby właśnie coś takiego.
Stjepan 2 889 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ja mam kompa połączonego do TV i gram na dwa ekrany, ze znajomymi najczęściej, po co mi takie coś, pady bez przewodowe też mam, sztuk 4, myszkę do obsługi Herołsów na TV też, po co mi to.
azgan 2 002 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca 2 godziny temu, Jaycob napisał(a): Mnie to nie przekonuje. Tak jak wspomniałem, chwytam za bezprzewodową myszkę, klikam ikonkę na pulpicie i gram na 65". Po co mi więc dodatkowy dashboard? Zobaczymy, jak to zaimplementują, ale jeśli ma to być tylko nakładka, to w tle tak będą mielić usługi, procesy i aktualizacje Windowsa 11. IMO żeby to miało sens, system musiałby bootować się jak SteamOS czy Bazzite - być zoptymalizowany pod gry, mieć mniej telemetrii, mniej śmieci i dawać najwyższy priorytet procesom gier. No i kwestia Quick Resume. To jest świetny feature Xboxa, wracasz do gry w kilka sekund dokładnie tam, gdzie skończyłeś. Jeśli MS naprawdę chce zrobić z PC konsolę, to prawdziwym gamechangerem byłoby właśnie coś takiego. Nowy XBOX ma korzystać z tego rozwiązania więc docelowo musi być to dobrze zrobione pod pada https://ithardware.pl/aktualnosci/nowy_xbox_pc_z_windowsem-47809.html Do tej pory był tylko STEAM Big Picture
Jaycob 3 001 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Wciąż PC nierówna się konsoli. Dalej będzie działać inaczej niż PC, w zamkniętej architekturze... Zobaczymy w kwietniu jak to będzie działać.
azgan 2 002 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca (edytowane) 18 godzin temu, Jaycob napisał(a): Wciąż PC nierówna się konsoli. Dalej będzie działać inaczej niż PC, w zamkniętej architekturze... Zobaczymy w kwietniu jak to będzie działać. To też ma się zmienić https://ithardware.pl/aktualnosci/windows_11_emulator_xbox_360_microsoft_gra-49363.html Edytowane 13 Marca przez azgan
Jaycob 3 001 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Kolejna opcja dla promila graczy/fanów staroci/retro. 1
galakty 5 330 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca 21 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @LyptonWylacz haslo dla windy, ustaw sobie big picture w steamie i dodaj to do autostartu. Nie potrzebujesz SteamOs'a ani Bazzite do tego. To proteza. SteamOS ma tę zaletę że grasz sobie, pauzujesz, usypiasz, wracasz wieczorem do tego samego momentu w 5 sekund. Nakładka to najmniejsza zaleta.
brainq 73 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca (edytowane) Po cichu licze ze będzie mozna grać fh1 i fh2 na PC. Edytowane 13 Marca przez brainq 1
Lypton 1 268 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Xbox Full Screen Experience w wersji desktopowej jest już od kilku miesięcy dostępny dla windowsowych insiderów, przy czym Xbox Mode ma być bardziej zaawansowaną ewolucją XFSE. Ponad 2 GB zużycia ramu mniej, nieźle. Do tego ciut mniejsze - o kilkaset megabajtów - zużycie vramu w CP2077 na laptopowym RTX 5050. Edytowane 14 Marca przez Lypton 1
azgan 2 002 Opublikowano 14 Marca Autor Opublikowano 14 Marca (edytowane) W dniu 13.03.2026 o 15:46, brainq napisał(a): Po cichu licze ze będzie mozna grać fh1 i fh2 na PC. I inne takie Edytowane 23 Lipca przez azgan
Lypton 1 268 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Kurde faja, chciałem sobie przetestować, zapisałem się do tych insiderskich programów Microsoftu, ściągnąłem dwa programiki do odblokowywania ukrytych funkcji Windowsa i dupa zbita. Niby obie te aplikacje podają, że Xbox Full Screen Experience jest zaszyty w systemie, niby go odblokowują, ale opcja jego włączenia nie pojawia się w Windzie.
Jaycob 3 001 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca U mnie także nie działa. Dołączyłem do programu, zainstalowałem wszystko, co było wymagane, ale w ustawieniach nie mam opcji Fullscreen Experience.
Lypton 1 268 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26220.8148 (Beta Channel) | Windows Insider Blog https://share.google/jtz4e5xNQXNFEn2dR Xbox Mode jest już dostępny dla betatestowców. W związku ze świętami jestem poza domem, więc nie mam jak cholerstwa sprawdzić. I czy faktycznie wjechało dla wszystkich beciaków. XFSE też miał niby być łatwy do odblokowania dla każdego, a różnie z tym było. Edytowane 7 Kwietnia przez Lypton 1
Jaycob 3 001 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Odpuszczam. Poczekam na stabilną wersję, bo XFSE mi nie działało i jeszcze wymagało jakichś kombinacji alpejskich, aby je uruchomić.
Rekomendowane odpowiedzi