Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znowu wrzucam z telefonu na szybko, sorki 😅. 

Widać wystarczająco bez obrysowywania? Jedno tło białe, drugie RGB 217,217,217

@Lameismynametylko nie oglądaj tego na swoim zalanym monitorze bo uja zobaczysz 😂 

I mam dla Ciebie bojowe zadanie... Nie wiem czy to moje oczy i wyobraźnia, ale ten zaciek wygląda na taki co... "żyje"... w końcu organiczne piksele :E . W sensie sprawdź czy jak się będziesz paczał w jeden punkt to czy ten zaciek będzie się minimalnie przemieszczał, zmieniał ciągle kształt :D 

20261006_112106.jpg

20261006_112620.jpg

Edytowane przez Raiven
Opublikowano (edytowane)

Ja powiem tak niby nic nie widać ale jak ktoś na siłę chce to da się zauważyć i zauważy  :P  znaczy widać delikatnie pasy ale to wiadomix oledy tak mają :D  po za tym ładny jasny kolorek nie katujący oczysków :P  niektóre buble matrycy ciężko jest wyłapać aparacikiem motyw znany od długich długich lat ;)

Edytowane przez unadarek
Opublikowano
4 minuty temu, unadarek napisał(a):

Ja powiem tak niby nic nie widać ale jak ktoś na siłę chce to da się zauważyć i zauważy  :P  znaczy widać delikatnie pasy ale to wiadomix oledy tak mają :D  po za tym ładny jasny kolorek nie katujący oczysków :P  niektóre buble matrycy ciężko jest wyłapać aparacikiem motyw znany od długich długich lat ;)

Właśnie w tym rzecz, że jak ktoś nie doświadczył tych "zacieków" to może myśleć, że to te sławne oledowe pasy. W normalnym codziennym użytkowaniu nie widziałem/widzę pasów. Na zdjęciu te "zacieki" może wyglądają jak pasy, ale jednak różnią się od nich. Ale wiem, że osoby trzecie mają ciężej to zauważyć. Dlatego ja już rozumiem o co chodziło @Lameismyname z tym problemem, a inni jeszcze nie ;)

28 minut temu, caleb59 napisał(a):

Z mordą przy monitorze i ja tam nic nie widzę.

Ja na drugim monitorze VA paczam i coś tam widzę, ale może dlatego że wiem gdzie patrzeć i jak to wygląda na moim oled.

Opublikowano (edytowane)

Jak najbardziej też rozumiem bo od jakis 30 lat  :P też tych szkiełek przewineło się hmmm dość dużo że tak powiem  :P  i szczerze mówiąc  to i tamto się widziało :D  Wiem jedno nie ma i nie było równych ,bez bubli matryc lcd , po prostu w jednych więcej w drugich mniej plus wady danej technologii tn,va,ips teraz loledy i można sobie opowiadać niestworzone historyjki :P  toż byli i pewnie dalej są fachowcy którzy po 10 razy odsyłali monitory abo i więcej a na koniec i tak kończyli z czymś co musieli zaakceptować :P,Oczywiście duże wady od razu out zwrotowy ale jak mówie trochę sytuacji się widziało,czytało to kur... można było brać popcorn jakiś bro i hahać do woli :P  Ja też w jakimś stopniu miałem skrzywienie co do równości ale  się wyleczyłem od od kilku latek spokój :lol2:

Edytowane przez unadarek