galakty 5 518 Opublikowano wczoraj o 15:40 Opublikowano wczoraj o 15:40 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Pewnie kluczem do tej historii jest słowo "był", a ma teraz najechane tyle co przysłowiowy passat z zagramanicy. Jezus Maria jako nowy gorzej wyglądał, czemu Ty szukasz nie wiadomo jakiego poparcia że WOLED to gunwo?
Lameismyname 4 334 Opublikowano wczoraj o 15:46 Autor Opublikowano wczoraj o 15:46 2 minuty temu, galakty napisał(a): Jezus Maria jako nowy gorzej wyglądał, czemu Ty szukasz nie wiadomo jakiego poparcia że WOLED to gunwo? Nie dorabiaj teorii. Ja nigdzie nie piszę, że WOLED to gunwo, tylko, że egzemplarze WOLED z wadami fabrycznymi to gunwo. Czujesz różnicę? Nie czaję Twojej postawy... no tak jak Ci mówiłem - na banding każdy był przygotowany i z loterii coś wygrał, ja tam machnąłem ręką... ale jak bagatelizujesz retencję która się potrafi "wylać" na 1/3 matrycy i jest w realu dobrze widoczna na białym i skali szarości 5%-90%, to tego nie czaję. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
unadarek 85 Opublikowano wczoraj o 16:12 Opublikowano wczoraj o 16:12 Ja pisałem już wcześniej że miałem okazję obadac dwa nowe woledy lg i chyba gigabyte na dwóch z nich były koszmarne pasyyyy od startu darowałem sobie ten typ matrycy kupiłem taniego gigashita GO27Q24A na qdoled i baja 1
Raiven 30 Opublikowano wczoraj o 18:03 Opublikowano wczoraj o 18:03 Znalazłem tylko 1 wątek na reddit, może gdzieś jeszcze coś jest. https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1v2onrn/is_this_burnin_gigabyte_mo27q28g_9_months_old/
Lameismyname 4 334 Opublikowano wczoraj o 18:42 Autor Opublikowano wczoraj o 18:42 2 godziny temu, unadarek napisał(a): Ja pisałem już wcześniej że miałem okazję obadac dwa nowe woledy lg i chyba gigabyte na dwóch z nich były koszmarne pasyyyy od startu darowałem sobie ten typ matrycy kupiłem taniego gigashita GO27Q24A na qdoled i baja A widzisz, u mnie w dwóch egzemplarzach banding był znośny. To pokarało mnie tymi mazajami. 37 minut temu, Raiven napisał(a): Znalazłem tylko 1 wątek na reddit, może gdzieś jeszcze coś jest. https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1v2onrn/is_this_burnin_gigabyte_mo27q28g_9_months_old/ @galakty @caleb59 W linku powyżej komuś udało się to dobrze ująć jak to wygląda w realu. Chociaż u gościa wygląda jak jakiś odcisk z youtuba ale żebyście mieli wyobrażenie o bieli vs szarości retencji.
Raiven 30 Opublikowano wczoraj o 18:50 Opublikowano wczoraj o 18:50 6 minut temu, Lameismyname napisał(a): A widzisz, u mnie w dwóch egzemplarzach banding był znośny. To pokarało mnie tymi mazajami. @galakty @caleb59 W linku powyżej komuś udało się to dobrze ująć jak to wygląda w realu. Chociaż u gościa wygląda jak jakiś odcisk z youtuba ale żebyście mieli wyobrażenie o bieli vs szarości retencji. I u mnie wygląda podobnie. Sporo po prawej, sporo po lewej, góra od lewej do prawej, środek dość czysty.
Lameismyname 4 334 Opublikowano wczoraj o 18:52 Autor Opublikowano wczoraj o 18:52 Teraz, Raiven napisał(a): I u mnie wygląda podobnie. Sporo po prawej, sporo po lewej, góra od lewej do prawej, środek dość czysty. Ale odcień się zgadza. Kolega @CajraX mówił, że w jego egzemplarzu jest jak u mnie (okolice środka). Tak czy siak, na każdym z 4 przypadków wada fabryczna. A czy to jest w paski, kropki, fale czy łaciate jak krowa niczego nie zmienia
CzerwonyJohn 91 Opublikowano wczoraj o 18:53 Opublikowano wczoraj o 18:53 1 minutę temu, Raiven napisał(a): I u mnie wygląda podobnie. Sporo po prawej, sporo po lewej, góra od lewej do prawej, środek dość czysty. Czytając jakie problemy mają wszyscy z tym monitorem strach go kupić i patszeć ,chuchać dmuchać nie kupiłbym go nawet gdyby kosztował tyle ile IPS .
caleb59 2 514 Opublikowano wczoraj o 19:01 Opublikowano wczoraj o 19:01 Skisnę jak okaże się, że nadchodzący firmware 08 w jakiś sposób poprawi te problemy.
Lameismyname 4 334 Opublikowano wczoraj o 19:08 Autor Opublikowano wczoraj o 19:08 6 minut temu, caleb59 napisał(a): Skisnę jak okaże się, że nadchodzący firmware 08 w jakiś sposób poprawi te problemy. Przy pierwszym egzemplarzu testowałem różny firmware. Z resztą sam sugerowałeś. To nie to. Z resztą... gdyby to była kwestia firmware, to nie wymieniliby mi poprzedniej sztuki na nową.
jankooo 450 Opublikowano wczoraj o 19:42 Opublikowano wczoraj o 19:42 44 minuty temu, CzerwonyJohn napisał(a): Czytając jakie problemy mają wszyscy z tym monitorem strach go kupić i patszeć ,chuchać dmuchać nie kupiłbym go nawet gdyby kosztował tyle ile IPS . CCC- jakby tyle kosztował co IPS to nawet tą zebrę bym zaakceptował, ale sęk w tym, że to sprzęt 3x droższy. Z uwagi, ze to był jeden z pierwszych tandemów reklamowany jako przełomowy to mam wrażenie, że drugiego tak popularnego nie ma i jest ich całe mnóstwo na rynku (a przypadków z "białą retencją" mało lub ludzie nie zwracają uwagi). Póki co Gigabyte lepiej omijać 1
galakty 5 518 Opublikowano wczoraj o 19:45 Opublikowano wczoraj o 19:45 44 minuty temu, caleb59 napisał(a): Skisnę jak okaże się, że nadchodzący firmware 08 w jakiś sposób poprawi te problemy. A niby w jaki sposób ma to naprawić? Chyba że razem z 08 przeprojektowali płytkę, to ok. 1
Lameismyname 4 334 Opublikowano wczoraj o 21:06 Autor Opublikowano wczoraj o 21:06 Godzinę temu, galakty napisał(a): A niby w jaki sposób ma to naprawić? Chyba że razem z 08 przeprojektowali płytkę, to ok. Może dodadzą funkcję: „Przywróć matrycę do stanu fabrycznego"
Wu70 1 094 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Ten firmware możecie sobie dowolnie modyfikować, jak znacie przyczynę to można już naprawiać 1
galakty 5 518 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu W sumie nikt nie powiedział, że ten F08 wypuszczą online Ale może po F07 są ostrożniejsi i czekają.
caleb59 2 514 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Gdyby z F07 było coś nie tak to by zdjęli ze strony a nadal wisi, znaczy można wgrywać.
galakty 5 518 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu No ale jest z nim mocno nie tak i ludzie się cofają do F06
caleb59 2 514 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ale przepraszam bardzo, proszę to zakapować na support Gigabyte. Póki jest na stronie to znaczy, że działa. 1
Lameismyname 4 334 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu 2 godziny temu, caleb59 napisał(a): Ale przepraszam bardzo, proszę to zakapować na support Gigabyte. Zaraz zgłoszę przez czerwony telefon: 1
unadarek 85 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Ta ta już wam firmware zamaskuje ,jak to tam lama mówi retencję ?? proście o dodanie funkcji w MENU wyrównywanie podświetlania a no i zadnych kapowań bo można by to podciągnąć pod "e konfi...." Edytowane 8 godzin temu przez unadarek
Garru 50 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Lameismyname Nie wiem czy jest to podobne do twojego problemu, ale zostawiam link. Jeżeli tak to oznacza, że Asus też może mieć tę wadę. https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/s/3Ju57gPHXU
Raiven 30 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Garru napisał(a): @Lameismyname Nie wiem czy jest to podobne do twojego problemu, ale zostawiam link. Jeżeli tak to oznacza, że Asus też może mieć tę wadę. https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/s/3Ju57gPHXU To chyba wygląda podobnie jak nasz problem
Rekomendowane odpowiedzi