Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w Tytule, kusi mnie przejście na AM5. Widziałem że ludzie używają adaptery do sodimm, kupił bym po prostu najtańsze kości + adaptery, 16gb by mi całkowicie wystarczało. Kupił bym 7800X3D i wpakował go w jakąś tanią płytę z ramem sodimm. :E

Wiem że 5800X3D ma powrócić ale nie wiadomo jak będzie z jego ceną i dostępnością u nas. Gram tylko w mmo i mój 5600 już nie daje rady jak jest większa jadka.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jirajamgo napisał(a):

Jak w Tytule, kusi mnie przejście na AM5. Widziałem że ludzie używają adaptery do sodimm, kupił bym po prostu najtańsze kości + adaptery, 16gb by mi całkowicie wystarczało. Kupił bym 7800X3D i wpakował go w jakąś tanią płytę z ramem sodimm. :E

Wiem że 5800X3D ma powrócić ale nie wiadomo jak będzie z jego ceną i dostępnością u nas. Gram tylko w mmo i mój 5600 już nie daje rady jak jest większa jadka.

Może gra potrzebuje więcej rdzeni? Trzeba by risercz zrobić. Wtedy jakiś 5700X/5800X może by uratował portfel? Albo kombo i5-14600kf plus B760 na DDR4? Kosztowało swojego czasu 1000pln teraz pewnie drożej.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano

Akurat na discordzie widziałem że ktoś miał porównanie 5800X3D z 5700X i na X3D o wiele lepiej chodzi z tego co pisał. Widziałem też na youtube filmiki od kogoś kto mi pisał że ma 9800X3D i o niebo lepiej to chodzi, jest pokazany fps więc mam porównanie względem tego jak jest u mnie. Gra na Unity, z niezbyt wybitną optymalizacją. :D