Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@AudRobmój w sumie nie jest gorący tak jak potrafią być gorące 7800x3d :D Podejrzewam, że spokojnie by go ogarnęło dobre powietrze.

Zgadza się to jest loteria w 7800X3D , Tobie akurat trafiła się dobra sztuka.;)

Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Kolejny raz stałeś po czapkę jak wiedzę rozdawali, ale do komentowania wyrywny xD 

Czapkę to ty nosisz żeby jak deszcz pada woda się nie lała do pustostanu🤣

Sam chłopie kiedyś pisałeś że wody nie założysz bo się boisz , twierdziłeś że powietrze jest bezpieczniejsze.

Zmieniasz zdanie jak kameleon.

I się tak nie pluj ponieważ nie do ciebie pisałem.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, ShaDow_Pro napisał(a):

@Lameismyname podobnie powinno być, bierz co ci wizualnie siada i co czujesz do kompa :P

Ta cała operacja jest chyba o kant dupy rozbić.

Spirit.thumb.png.b0d62d96fb3cb43540ec91aaeb61939b.png

Tak jak wcześniej wspominałem - Phantom Spirit 120 ma podobne osiągi do AiO 240, jedynie AiO 240/280 pomogłoby przesunąć temperatury od karty graficznej.
Zastanowię się czy nie dać sobie spokoju. Skoro AiO 360, które by teoretycznie dało realną zmianę na plus, przy tej obudowie i układzie jednak byłoby praktycznie na minus (montaż od frontu), a AiO 240/280 da prawię nic, to chyba sensu brak ;) 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, AudRob napisał(a):

Czapkę to ty nosisz żeby jak deszcz pada woda się nie lała do pustostanu🤣

Sam chłopie kiedyś pisałeś że wody nie założysz bo się boisz , twierdziłeś że powietrze jest bezpieczniejsze.

Zmieniasz zdanie jak kameleon.

I się tak nie pluj ponieważ nie do ciebie pisałem.

Nie wiem, może masz jakieś problemy z percepcją ale to wszyscy TOBIE dają do zrozumienia, że nie masz pojęcia o czym mówisz, przy okazji co jakiś czas kogoś atakujesz.
Teraz przychodzisz do mojego wątku, wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia (kolejny raz błysnąłeś - tym razem przy odprowadzaniu ciepła z 7800X3D/9800X3D).
Ja zdania nie zmieniam, całe życie na powietrzu ale trafiła się promka na AiO za 199zł gdzie jest jeszcze 100zł zwrotu na kartę podarunkową, to tak jakby wyszło finalnie 99zł, więc wyszłaby pewnie bezkosztowa zmiana z PS120 na AiO (uwzględniając sprzedaż PSa).
Lubię testować sprzęt, to dlaczego mam nie przetestować takiego?

Weź gościu skończ, idź na grilla gdzieś gdzie nie ma internetu to i innym nie będziesz zatruwał życia.

6 minut temu, AudRob napisał(a):

Większość twoich planów nie ma sensu , a innych poucza:hihot:

No jak tak patrzę na swoją sygnaturę, to wszystko się kupy trzyma.
U Ciebie zestaw jest wypadkową żerowania na wiedzy innych.

A jak dobrze wiesz, czasem zmieniam sprzęt dla zmiany, aby móc przetestować coś nowego. Jednak nigdy nie jest to downgrade - czasem korzyści są niewielkie, ale chodzi o sam fun.

Naprawdę nie wiem dlaczego łazisz po tym forum jak rzep przyczepiony do psiego ogona. Nie masz nic ciekawego do wniesienia swoją personą, to zacytuję klasyka kolegi @AndrzejTrg

W dniu 5.03.2025 o 17:54, AndrzejTrg napisał(a):

to co tutaj robisz? 

19222929bae5240Zapraszam_wypierdala.jpg

Edytowane przez Lameismyname
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Weź gościu skończ, idź na grilla gdzieś gdzie nie ma internetu to i innym nie będziesz zatruwał życia.

Po pierwsze wypowiedziałem swoje zdanie do czego mam pełne prawo,

Po drugie nie pisałem do ciebie , ale jak zwykle swoje lubelskie pięć groszy musisz do mojej wypowiedzi wcisnąć.

Po trzecie już ci kiedyś pisałem znajdź sobie jakieś zajęcie, to na głupie zaczepki nie będziesz miał czasu.

A co do zatruwania życia to ty , jesteś nie do przebicia.

Życzę braku internetu i potężnych wiatrów w chłodzeniu emocji.

21 minut temu, Lameismyname napisał(a):

U Ciebie zestaw jest wypadkową żerowania na wiedzy innych.

Żebym żerował na twojej wiedzy komputer by

OverheatComputerGIF.gif

Opublikowano
2 minuty temu, AudRob napisał(a):

Po pierwsze wypowiedziałem swoje zdanie do czego mam pełne prawo,

Kolejny raz z cyklu "nie znam się, a się wypowiem" czyli klasyka w Twoim wykonaniu. To już dawno nawet śmieszne przestało być.

3 minuty temu, AudRob napisał(a):

Po drugie nie pisałem do ciebie , ale jak zwykle swoje lubelskie pięć groszy musisz do mojej wypowiedzi wcisnąć.

Ale raz, że napisałeś głupoty, to jeszcze w moim wątku. Trolling wchodzi mocno?
No i kompletnie nie wiem jaki masz problem z lubelskim. Jakaś taka pogarda w Twoim tonie czy co. 

5 minut temu, AudRob napisał(a):

Po trzecie już ci kiedyś pisałem znajdź sobie jakieś zajęcie, to na głupie zaczepki nie będziesz miał czasu.

A co do zatruwania życia to ty , jesteś nie do przebicia.

I to mówi gość, który nieraz wyłapał bana, ostatnio poszedł w pyskówkę z moderacją, wyzwał od zer naszego regularsa ze starej gwardii i upiekło mu się tylko przez, to że każdy był myślami na majówce?
Naprawdę to jest ewenementem, iż jeszcze masz możliwości pisania, chociaż patrząc na Twoją działalność i jechanie po bandzie pewnie długo to nie potrwa.

Opublikowano
39 minut temu, Lameismyname napisał(a):

AiO 240/280 da prawię nic, to chyba sensu brak ;) 

Dużo zależy od CPU, na swoim sprawdzałem 240, 280 i 360...różnic nie było :hihot:

Ale w tym przypadku wiadomo czemu, na CPU z lepszym transferem ciepła do chłodzenia te różnice by wyszły.

Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

Dużo zależy od CPU, na swoim sprawdzałem 240, 280 i 360...różnic nie było :hihot:

Ale w tym przypadku wiadomo czemu, na CPU z lepszym transferem ciepła do chłodzenia te różnice by wyszły.

Powiem tak, nie dopuszczę aby temperatura GPU wzrosła względem tego co jest, bo nie po to robiłem UV aby dowalać sobie dodatkowe stopnie.
Chłodnica na przodzie całkowicie odpada w tym układzie.

Może się zdecyduje na 280tkę na górze. Przekopię jeszcze przez weekend dostępne modele i zastanowię się.
Ciekawi mnie ile GPU by dostało odsapki z chłodnicą 280 na górze. No i dwa wentyle 140 brzmią ciekawie - mam nawet w zapasie 2x Arctic P14 Max, więc i fanswap wchodziłby w grę.

Opublikowano
11 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Kolejny raz z cyklu "nie znam się, a się wypowiem" czyli klasyka w Twoim wykonaniu. To już dawno nawet śmieszne przestało być.

Grunt że ty się znasz , więcej bredni niż mądrości.

13 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No i kompletnie nie wiem jaki masz problem z lubelskim. Jakaś taka pogarda w Twoim tonie czy co. 

Bardzo lubię Lublin często odwiedzam , tylko Ukraińców jest dużo no i przyszły premier z OZE-sroze stamtąd pochodzi . Tylko się cieszyć.

14 minut temu, Lameismyname napisał(a):

I to mówi gość, który nieraz wyłapał bana, ostatnio poszedł w pyskówkę z moderacją, wyzwał od zer naszego regularsa ze starej gwardii i upiekło mu się tylko przez, to że każdy był myślami na majówce?

Twoja aktywność i pisanie o moich wyjazdach na Bieszczady oraz wiedza kiedy Moderator mnie ostrzegł itp. dużo o tobie mówi kim jesteś. Tylko skąd ty masz tak dużą wiedzę?

Ty jesteś jak ten Rudy z Blok Ekipa.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, AudRob napisał(a):

Grunt że ty się znasz , więcej bredni niż mądrości.

Możemy zrobić sondę, kto wedle userów ma wiedzę merytoryczną - Ty czy ja.
Na każdym kroku ludzie wytykają Ci błędy, często 180* od prawdy, a Ty z uporem maniaka w to brniesz... no komedia.
Próbuję zrozumieć dlaczego tak usilnie próbujesz poruszać tematy z zerową wiedzą. Nie ma niczego na czym się znasz?
Jakieś forum o połowie dorsza albo o zbieractwie grzybów? 

Bardzo lubię Lublin często odwiedzam , tylko Ukraińców jest dużo no i przyszły premier z OZE-sroze stamtąd pochodzi . Tylko się cieszyć.

No i? Bo próbuję wyłapać jakiś sens Twojej wypowiedzi. Kolejny raz coś o lubelskim i Lublinie...

Opublikowano
21 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Naprawdę to jest ewenementem, iż jeszcze masz możliwości pisania, chociaż patrząc na Twoją działalność i jechanie po bandzie pewnie długo to nie potrwa.

No to działaj Rudy na pewno takiej okazji nie ominiesz, w końcu dużo wiesz jak w Bieszczady ludzi wysyłać ZNAFCO.

Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Próbuję zrozumieć dlaczego tak usilnie próbujesz poruszać tematy z zerową wiedzą. Nie ma niczego na czym się znasz?

Grunt że ty się na wszystkim znasz.

No  megaloman z ciebie .

Opublikowano (edytowane)

No to działaj Rudy na pewno takiej okazji nie ominiesz, w końcu dużo wiesz jak w Bieszczady ludzi wysyłać ZNAFCO.

Widzę odpaliłeś już tryb gimbazy na 100% ;) 
Przykry jesteś i tyle.

Teraz, Krzysiak napisał(a):

@Lameismynameno wiadomo, że w Twoim wypadku w grę wchodzi 240/280 na top, pchanie się z 360 na front jest bez sensu. W sumie całkiem spoko cenowo wyglądają te propozycje od @ShaDow_Pro :)

Przemyślę to, dzięki za podpowiedź. Tak jak mówię - nawet jak wyrwę jakieś chłodzenie z promki, a fabryczne wentylatory okażą się głośne, to mam trochę opcji na fanswapa, z tego co ukisiłem w pudełkach.

Grunt że ty się na wszystkim znasz.

No  megaloman z ciebie .

Grunt, to jak podejmuję jakiś temat, to albo go znam, a jak się nie znam to z góry tworze go aby się poradzić innych, mam też w sobie pokorę i potrafię się przyznać do błędu - bo inteligentny człowiek uczy się całe życie.
No ale są tacy jak Ty, co tylko łażą, piszą jakieś bzdury z czego całe forum ma łacha i jeszcze wyzywają innych od zer albo jeszcze gorzej. No dno totalne.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
6 minut temu, Lameismyname napisał(a):

mam też w sobie pokorę i potrafię się przyznać do błędu - bo inteligentny człowiek uczy się całe życie.

O czym ty mówisz , ty masz pokorę gdzie kiedy?

Ty potrafisz przyznać się do błędu , nie rozśmieszaj ludzi 🤣

Chyba napisałeś o kimś innym , bo na bank nie o sobie.

Ile utarczek  miałeś na forum do upadłego się wykłócasz nie raz tak było.

10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No ale są tacy jak Ty, co tylko łażą, piszą jakieś bzdury z czego całe forum ma łacha i jeszcze wyzywają innych od zer albo jeszcze gorzej. No dno totalne.

Tu też opis bardzo dobrze dobrałeś do swojej osoby, ale się do tego nie przyznasz. Dno i reszta mułu.

Tacy jak ty są niereformowalni , potrafią w napływie złości wytknąć drugiej osobie całe życie, dlatego od takich jak ty trzymam się z daleka.

Opublikowano

O czym ty mówisz , ty masz pokorę gdzie kiedy?

Ty potrafisz przyznać się do błędu , nie rozśmieszaj ludzi 🤣

Chyba napisałeś o kimś innym , bo na bank nie o sobie.

Ile utarczek  miałeś na forum do upadłego się wykłócasz nie raz tak było.

Przygarnął kocioł garnkowi xD Gość co pisze głupoty na pałę, a jak go ktoś poprawi i poda konkretne argumenty (np. w oparciu o test/recenzję) to próbuje wygrać na pyskówki.
Ja przynajmniej jak bronię swojego zdania, to mam ku temu wiedzę i jakieś suche fakty, które ponadto są gdzieś udokumentowane, a nie są widzi-misie.

3 minuty temu, AudRob napisał(a):

Tu też opis bardzo dobrze dobrałeś do swojej osoby, ale się do tego nie przyznasz. Dno i reszta mułu.

Tacy jak ty są niereformowalni , potrafią w napływie złości wytknąć drugiej osobie całe życie, dlatego od takich jak ty trzymam się z daleka.

Tak unikasz mnie, że co raz przychodzisz do moich wątków i próbujesz je rozwalać.
Himalaje hipokryzji. To zabawne przestało być już dawno.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Update w temacie. Mam to AiO już kawałek czasu.
Zamontowane na froncie obudowy, co oczywiście miało negatywny wpływ na temperaturę karty graficznej ale w chwili obecnej przy karcie z sygny po UV jest cicho i chłodno.
Pompka tak jak ludzie pisali - niesłyszalna. Zaskoczyły mnie natomiast wentylatory - spodziewałem się suszarek, a tu miłe zaskoczenie. Teoretycznie są to te same wentylatory co miałem wraz z obudową Genesis Diaxid 605F i różną się teoretycznie tylko RGB ale są cichsze... 
Generalnie estetyka tego AiO na plus i teraz najlepsze - bilans ekonomiczny.

Genesis Hydria 360 ARGB - cena sklepowa 379zł, wyrwany na promce w morele.net za 199zł gdzie była dodatkowa z bonem za napisanie opinii i dostałem 100zł w formie Elektronicznej Karty Podarunkowej (EKP). Czyli można powiedzieć, że AiO wyniosło 99zł :o 
Jestem zadowolony, a samo chłodzenie polecam, tym bardziej jak ktoś wyrwie je na promce. Wizualnie jest bardzo estetyczne i zapewne będzie pasowało do niejednego builda.

• Haha 1