Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem taki monitor ale wbrew opinii poszedł na zwrot , dobrze że zostawiłem swój Dell . Nie mówię że Gigabyte jest zły ale to nie to co powinno być .

Szkoda kasy.

Edytowane przez AudRob
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Qrdello napisał(a):

@AudRob

napisz coś więcej, bo żeby OLED przegrał z LCD to raczej się rzadko słyszy...

Siema ale nie będę wchodził z Tobą w dyskusję bo wiadomo będzie długa , a żadnym fachowcem od OLED nie jestem , więc masz na pewno większą wiedzę niż ja.

Kupiłem nie odpowiadał mi zwróciłem i wszystko miałem jak to nazywają efekt brudnego ekranu Vertical banding. 

Gość ze sklepu twierdził że problem może ustać po paru czy kilkuset godzinach pracy ale nie musi ,więc poszedł na zwrot.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano
2 minuty temu, Qrdello napisał(a):

No to słabo. Nie miałem jeszcze takiego uszkodzonego OLEDa ale słyszałem że czasami takie kwiatki się dzieją :E Może podmiankę trzeba było sprawdzić ?

A jak już się taki trafił , pomyślałem że sobie odpuszczę i na razie zostanę na obecnym.

Może ktoś ze znajomych co używa już z pół roku , będzie sprzedawał już sprawdzony wygrzany itp. wtedy odkupię a gwarancja i tak będzie.

12 minut temu, Qrdello napisał(a):

Może podmiankę trzeba było sprawdzić ?

Oferowali mi taką opcję, ale jak pisałem na razie mi przeszło po tej akcji:hmm:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, JeanPepin napisał(a):

Prawda to że f07 robi krzywde sporą HFRowi i póki co instalować tylko f06?
Taki temat widzałem na reddicie 

Pomyliłeś temat. Ten tutaj to temat użytkownika, który monitora prawdopodobnie nie miał (uznaje wyższość IPS co już jest absurdem) - we wcześniejszych wersjach postów (przed edycją) nie był w stanie określić powodu niezadowolenia - pewnie AI podpowiedziało.
Sam z resztą przeczytaj co tu było poruszane. Nic dla siebie wartościowego nie znajdziesz, gwarantuje.
Za temat główny odnośnie tego modelu uznaje się ten:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, JeanPepin napisał(a):

póki co instalować tylko f06

Dokładnie tak. F07 rozjeżdża gamut, a VB wali po oczach, że aż strach. Wrzucasz F06 i czekasz na F08. Jak my wszyscy.

Edit: @Lameismyname a jak Twój sprzęt, że tak zapytam? :Up_to_s:

Edytowane przez CryptTM
  • Like 1
Opublikowano

Po włączeniu HDR-a masz tak przesycone barwy, że aż oczy bolą. Kolory wyglądają, jakby monitor był jakoś "uszkodzony" czy coś. Po powrocie do F06 wszystko jest OK. Generalnie takie moje spostrzeżenia, musieli coś zrypać przy tym sofcie, nic więcej. Poczeka się na nowy i tyle.