Krzysiak 3 244 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @Lameismynameprzyszedł, w kwestii kabli czy ogólnego odczucia jakby poziom wyżej niż a850g...no i przede wszystkim kable pcie 1:1 a nie 1:2 jak w MSI 🤣 Jeszcze co do kabli to imitacja oplotu z grzebieniami także w ogóle lepiej wyglądają. 2
Lameismyname 4 096 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @Krzysiak Zasilacz i obudowa, to komponenty, których kurewsko nie cierpię wymieniać MSI zostaje póki się z nim nic nie dzieje. Chociaż kusisz diable
Krzysiak 3 244 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) @Lameismyname to masz jeszcze po zamontowaniu Edytowane 23 Maja przez Krzysiak 2
Lameismyname 4 096 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @Krzysiak Zacnie wygląda. Kabelki też fajne. Ale będę twardy, skoro u mnie jest wszystko OK. 1
Krzysiak 3 244 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @Lameismynamewiadomka, gdybym nie musiał to bym nie zmieniał Te ponad rok też się wahałem między a850g a RM850x i wybrałem MSI, ale gdybym miał oba w ręku wtedy to wybrałbym Corsair. 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 4 minuty temu, Krzysiak napisał(a): @Lameismynamewiadomka, gdybym nie musiał to bym nie zmieniał Te ponad rok też się wahałem między a850g a RM850x i wybrałem MSI, ale gdybym miał oba w ręku wtedy to wybrałbym Corsair. Takie uroki kupowania w ciemno na podstawie opinii i papierowych danych. Recenzenci idą w podzespoły medialne... np. często można znaleźć materiał jak któryś z nich testuje naście modeli kart graficznych (nawet takich samych aby porównać chłodzenia), a nikt się nie pcha w niszę, że przetestuje naście zasilaczy, porówna kabelki i zrobi z tego przyjemny materiał. 2
Ozzbi 31 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 6 godzin temu, Krzysiak napisał(a): @Lameismyname to masz jeszcze po zamontowaniu Szkoda ze białego nie wziołeś .... ładnie by to się zgrało z resztą
Dirian 940 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 3 godziny temu, Lameismyname napisał(a): Recenzenci idą w podzespoły medialne... np. często można znaleźć materiał jak któryś z nich testuje naście modeli kart graficznych (nawet takich samych aby porównać chłodzenia), a nikt się nie pcha w niszę, że przetestuje naście zasilaczy, porówna kabelki i zrobi z tego przyjemny materiał. Bo mało kto się zna na zasilaczach + ma do tych testów odpowiedni sprzęt. Poza tym to by się zwyczajnie nie klikało / nie oglądało adekwatnie do ilości czasu poświęconego na przygotowanie materiału. Dla 99% ludków zasilacz ma po prostu być bezpieczny i sprawnie + cicho działać, a to czy ma kabelki w oplocie czy bez, czy są płaskie czy okrągłe, to już interesuje tylko mały odsetek osób mocniej siedzących w temacie. Bo i po prawdzie - jest to mało istotna kwestia jeśli ktoś składa kompa raz i go przez x-lat nie rusza
Lameismyname 4 096 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @Dirian W sumie taka prawda. Dla większości ludzi PSU to czarne pudełka z kablami, które ciężko odróżnić. Już pomijam fakt, że tak naprawdę robi je parę fabryk na krzyż i rzeczywiście są podobne
leven 967 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Tak sobie czytam i chyba dobrze wybrałem zasilacz: https://ithardware.pl/poradniki/jaki_zasilacz_poradnik_jak_wybrac-51009.html U mnie raczej OK wyglądają podzespoły: https://ithardware.pl/testyirecenzje/test_corsair_rm850x_2024-37704-3.html
kubon 209 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Troche biedny ten artykuł, możnaby chociaż w kilku słowach o tych najpopularniejszych zasiłkach typu chieftec vega, msi bn czy te preyony takie popularne w owocowym sklepie 1 1
kubon 209 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja jakbym zaczal wypisywac wszystkie twoje glupoty to byl by post na cala strone... przed era internetu tylko rodzina wiedziala zes debil, a teraz sie panoszy takie cos 2
DarkeVo 757 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) W dniu 23.05.2026 o 11:23, Krzysiak napisał(a): Jeszcze co do kabli to imitacja oplotu z grzebieniami także w ogóle lepiej wyglądają Niech służy jak najdłużej. Widzę że w nowszej rewizji zmienili te tzw. grzebienie na moim zdaniem lepsze. I fakt że fajnie się układa te przewody w budzie Edytowane 26 Maja przez DarkeVo 1
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) Zaczęliście grzebać to i ja coś sobie na testy wziąłem, Pure Power 13M 850 do mnie jedzie Edytowane 26 Maja przez ShaDow_Pro 2
raffi23 12 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Witam czy posiada ktoś Antec HCG1000 pro platinum?Testow i recenzji jak na lekarstwo a chce wymienić mojego Corsaira
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Czemu akurat Antec? Co w Shifcie nie pasuje?
raffi23 12 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 38 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): Czemu akurat Antec? Co w Shifcie nie pasuje? sztywne kable i szukam zasilacza z kablami w indywidualnym oplocie (mozna kupic kosz 400-500zl ) i w nie dalekiej przyszlosci moze zmienie bude na dwu komorowa
Elder 908 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Może Shift z jego przeniesionymi na bok gniazdami nie pasuje (kwestia do jakiej budy to idzie) może kable taśmowe jakie tu władowali? Antec HCG1000 Pro Platinum ma takie kable...spox. Faktycznie jakoś o nim cisza i trudno coś namierzyć jak na PSU które jest na rynku od 2024 roku....tylko to znalazłem. https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/antec-hcg1000-pro-platinum-1000w-psu-review/
raffi23 12 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) ma twarde tasmowe i dlatego mi to nie pasuje jeszcze raz ukladac i chce zmienic na zasilacz mysle nad Anteciem lub FSP/Fortron Hydro TI PRO 1000W>Shift nie bedzie pasował do kazdej obudowy dwukomorowej a kupowanie 1200w np Seasonic Vertex lub Corsair Hx1200 to bez sens Edytowane 26 Maja przez raffi23
Elder 908 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja @raffi23 Ja tam się Tobie nie dziwię że chcesz takie kable jak ma Antec HCG1000 Pro Platinum. Właśnie jestem po ogarnięciu custom kabli do projektu Black@White z Tachyon Ice mobo na mięciutkich przewodach Helukabel 10007 z oplotem Techflex black plus piny MOLEX 100 cykli plus alu custom klamry anodowane i kurde...fortuna. A Antec mimo że gumiaki to układa się te multi-single wiązki bajecznie i klamry można dobrać. Można lepiej niż producent PSU oferuje wybrnąć z kabli ale nie pytaj jakie drugie PSU 1000W bym za ten kpl kabli+klamry miał Kaprys.
raffi23 12 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Czyli co Anteca mozna brać?Czy coś innego szukać?FSP trudno dostępny
Krzysiak 3 244 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Godzinę temu, Elder napisał(a): Antec HCG1000 Pro Platinum ma takie kable...spox. Z foto wyglądają jak w RMx nowych.
Rekomendowane odpowiedzi