Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, ket_rab napisał(a):

signalRGB wszystko wykryło i świeciło?

Dokładnie tak nawet na początkowym etapie gdzie program pokazuje czy wszystkie komponenty świecą, później normalnie pobierałem jakieś efekty i wszystko działało. Nie podobały mi się tylko te dziwne spadki wydajności. Ma Pan może pomysł co może zrobiłem źle ?

Opublikowano

@Dominik91 SignalRGB to tylko aby zweryfikować czy wszystko wykrywa i świeci. OpenRGB pisałeś że czego nie wykrywał

Cytat

U mnie niestety nie wykrywa połowy rzeczy nawet jeśli dogram te dodatkowe pluginy. Ogólnie mógłbym korzystać z Asus Armoru create ale tam nie ma żadnej opcji zmiany jasności podświetlenia, nie wiem jak można zrobić program do podświetlenia a nie zrobić opcji regulacji.. zostanie mi chyba po prostu stara dobra wersja Asus Aura 

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, ket_rab napisał(a):

SignalRGB to tylko aby zweryfikować czy wszystko wykrywa i świeci. OpenRGB pisałeś że czego nie wykrywał

Dokładnie tak, SignalRGB, Asus Aura wykrywa wszystko, OpenRGB w sumie wykrył tylko podświetlanie chipsetu płyty głównej 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to dobra decyzja, w poniższym filmie chłop podłączył stary zasilacz do nowej karty i miał same problemy, które znikły po zakupie nowego zasilacza, czyli jednak kondensatory oraz elektronika z upływem czasu zużywa się. Chyła że problemem było brak spełnienia standardu atx 3.1, którego wymagają najnowsze karty graficzne.

Edytowane przez Pawcio
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Pawcio napisał(a):

Nie wiem czy to dobra decyzja, w poniższym filmie chłop podłączył stary zasilacz do nowej karty i miał same problemy, które znikły po zakupie nowego zasilacza, czyli jednak kondensatory oraz elektronika z upływem czasu zużywa się. Chyła że problemem było brak spełnienia standardu atx 3.1, którego wymagają najnowsze karty graficzne.

Ja ogólnie kupiłem nowy zasilacz oraz nową kartę. Stary zasilacz sprzedałem a i tak ma jeszcze gwarancji na 5 lat 

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie zasilaczy. Posiadam (jeszcze) zasilacz Corsair RM1000X 2024, zakupiony w lutym 2025. W poniedziałek zostawiłem włączony komputer wychodząc rano do pracy, po powrocie ok. godziny 14 zobaczyłem, że komputer jest wyłączony. Chcę uruchomić kompa, nic się nie dzieje, tylko taki klik z zasilacza. Kombinacje nic nie dają. OK, wyciągam go z kompa i idę podłączyć do drugiego, nie działa. Nie czuć od niego żadnej spalenizny, czy coś podobnego. Kable i wtyczki w porządku. Kupuję be quiet! Power Zone 2 1200W, przychodzi we wtorek, podpinam, komputer wstaje i wszystko OK. Nie mam pojęcia co się stało. Burzy nie było. Corsair idzie na rękojmię. 

Edytowane przez ju-rek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dominik91 napisał(a):

Ja ogólnie kupiłem nowy zasilacz oraz nową kartę. Stary zasilacz sprzedałem a i tak ma jeszcze gwarancji na 5 lat 

Z ciekawości za ile rm850x poszedł?

5080 już doszła?

1 godzinę temu, ju-rek napisał(a):

Odnośnie zasilaczy. Posiadam (jeszcze) zasilacz Corsair RM1000X 2024, zakupiony w lutym 2025. W poniedziałek zostawiłem włączony komputer wychodząc rano do pracy, po powrocie ok. godziny 14 zobaczyłem, że komputer jest wyłączony. Chcę uruchomić kompa, nic się nie dzieje, tylko taki klik z zasilacza. Kombinacje nic nie dają. OK, wyciągam go z kompa i idę podłączyć do drugiego, nie działa. Nie czuć od niego żadnej spalenizny, czy coś podobnego. Kable i wtyczki w porządku. Kupuję be quiet! Power Zone 2 1200W, przychodzi we wtorek, podpinam, komputer wstaje i wszystko OK. Nie mam pojęcia co się stało. Burzy nie było. Corsair idzie na rękojmię. 

W zeszłym roku rmx shift 1200 mi podobnie zdechł. 

Edytowane przez ShaDow_Pro
  • Like 1
Opublikowano

Ja swojego corsair kupiłem w listopadzie 2024 i puki co wszystko ok. Ale pewnie mniej pracował bo nie zostawiam pc włączonego na cały dzień. Dobrze że jest dluga gwarancja bo to tylko elektronika i może w każdej chwili sie zesrać. Prędzej miałem już szwankował seasonic gx850 a później po 8 miesiącach msi a850g. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Z ciekawości za ile rm850x poszedł?

5080 już doszła?

Corsair poszedł za 150 zł do znajomego, nie chciałem na nim nawet zbytnio kasy ciągnąć ale myślę że to uczciwa cena.

Co do karty- no stary właśnie nie 🤡 jaja są znaczy się były, zamówiłem w tamtą środę w media expert, po zakupie mimo że na stronie pisało że dostępny produkt otrzymałem info że wysyłka 2-5 dni, myślę ok poczekam w środę pewnie będzie ( czyli wczoraj) ale jak we wtorek nie było żadnego info żadnej zmiany statusu to zadzwoniłem tam i naprawdę fajny gościu na infolinii mi powiedział że bardzo długo to trwa i podał mi jakiś e-mail na który miałem napisać, napisałem tam znowu Pani odpisała że zamówienie będzie zgodnie z tym co pisało przy zakupie czyli 2-5 dni. Odpisałem że to bzdura bo adnotacja o tych 2-5 dniach przyszła mi na email w piątek po świecie Bożego ciała a nie przy zakupie karty. Pani odpisała że to zewnętrzny dostawca musi dostarczyć. Więc znowu pisze czy karta graficzna będzie u mnie w bieżącym tygodniu, Pani odpisała że tak że na 100% będzie między 10 a 12 czerwca. Ucieszyłem się ponieważ w sobotę mam urodziny więc fajny prezent. A wczoraj o 17 dostałem od nich email że zamówienie anulowane bo nie mają produkty, totalnie się wk.... zadzwoniłem tam zrobiłem trochę ambaras który pewnie i tak nic nie zmienił oraz musiałem potwierdzić że nie chcę czekać znowu X czasu na wysyłkę. Więc po " tygodniu" zwodzenia mnie anulowali zamówienie. 

Ale ... Na allegro widziałem Komputronik wrzucił ASTRALa za 6300zl, a że pieniędzy nie miałem tyle bo czekam na zwrot z media expert to po prostu kupiłem w ratach payU 15x415zl na 0% i jak dojdzie zwrot z media expert to od razu spłacę całość. Tak że ogolnie media expert strasznie mnie zirytował. Było od razu zadzwonić powiedzieć " słuchaj no nie ma tej karty nie wiadomo kiedy będzie anulować ? " . Komputronik ma niby na stanie i mam być karta na piątek. Mam nadzieję że nie będzie powtórki z rozrywki 😆

Opublikowano
3 godziny temu, Dominik91 napisał(a):

A wczoraj o 17 dostałem od nich email że zamówienie anulowane bo nie mają produkty, totalnie się wk....

Jeśli zamówienie było przyjęte do realizacji to złamali prawo konsumenckie, strasz ich rzecznikiem i UOKiK. Będą Ci na początku wciskać jakieś śmieszne kody rabatowe.

Miałem z nimi podobną akcję z dyskiem SSD, zamówiłem Firecuda 530R 1TB, kilka dni po tym też był dostępny, nagle zniknął i info że go nie mają i wciskanie jakiegoś szajsu na QLC wartego ułamek ceny. Później inny konsultant z mejlem czy mogą anulować to zamówienie - buhahaha. Skończyło się na tym że po dobrym miesiącu ugrałem kod rabatowy na 850 zł.

Z RAM też było ciekawie, zamówiłem Corsairy 64GB za 2K w dobie drożycy, okazały się otwierane - zwrot. W tym samym czasie zgłosiłem reklamację, tu też po około miesiącu wysłali 64GB RAM które sobie wybrałem z tego co mieli dostępne.

Nie daj się zrobić w konia, oni grają na zwłokę i liczą że sam zrezygnujesz po ich lakonicznych wiadomościach nie odnoszących się do sedna sprawy.

Jeśli już anulowali na Twoją zgodę to nie wiem czy coś tu się uda zrobić.

• Like 1
Opublikowano

@Dikson nie chcę mi się stary z tymi pajacami użerać i nie chcę mieć już nic wspólnego z tym sklepem. Zawsze kupowałem w Xkom czy Morele ale wtedy Astral był dostępny tylko w media expert :/ nie spodziewałem się oczywiście takiego finału 

Opublikowano

A to ja na odwrót, kilka razy dostałem z morele sprzęt po zwrocie, gdzie pisałem, że chcę nowy. XKom jak narazie zawsze dowozi mimo, że trochę drożej.

Astral brzmi spoko, daj znać jak już zamontujesz jakie wrażenia.

• Like 1
Opublikowano

Jest nadzieja ponieważ Komputronik już utworzył etykietę rano więc mam nadzieję że paczka dziś pójdzie. 

Ja od siebie polecam sklep Techlord na allegro, zawsze wszystko na czas bez żadnego problemu. 

Z Xkom miałem bardzo bardzo duży problem jakieś 4 lub 5 lat temu. Nie chcę ich tutaj oczerniać bo od tamtego czasu każde zamówienie było poprawne oraz jedno RMA procesora bez problemu. 

Morele - kupowałem bardzo dużo części różnych jeszcze jak mieli sklep w Krakowie, raz chyba dostałem nie to co zamówiłem, bodajże zamiast NT-H1 dostałem Gelida, że nie było czasu na czekanie na pastę właściwą użyłem tą którą dostałem. Oczywiście napisałem do Morele że nie odeśle już tego bo użyłem i że ogólnie nie ma problemu to i tak wysłali mi poprawny produkt w ramach rekompensaty- nie wiem czy to poprawne słowo. Bardzo miło z ich strony 

Edit : karta graficzna wysłana 🙆🙆🙆🙆🙆🙆🙆🙆🙆

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Karta dojechała już wczoraj. Jestem mega zadowolony i robi naprawdę świetne wrażenie. W miarę cicha chociaż mogło by być lepiej. Ciężka, całe pudło 4.4Kg sama karta prawie 3kg. Oprogramowanie karty pokazuje czujniki ze złącza zasilania oraz żyroskopu czy karta jest poprawnie wypoziomowana. 

IMG_20260613_124934.jpg

IMG_20260613_124926.jpg

IMG_20260612_220424.jpg

IMG_20260612_212130.jpg

IMG_20260612_212759.jpg

• Like 3
Opublikowano
18 minut temu, Elder napisał(a):

Teraz testy w grach i ocena zachowania cewek GPU...napisz co w tej loterii wylosowałeś.

Na ten moment mam Battlefield 6 oraz Indiana Jones i nie zauważyłem piszczenia, aczkolwiek może to wyjdzie z czasem ?