Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Zas napisał(a):

Warto kupić Rebirth w obecnej promocji?

Bo pamiętam, że widziałem jakiś film na YT w którym twierdzili, że bardzo mocno zmieniono pierwowzór - tzn oddano sporo dziwnych momentów z dziwnym poczuciem humoru, wypaczono sens dialogów...

Ja ogólnie średnio toleruję japońskie poczucie humoru i te ich sposoby na obniżenie napięcia, więc jeśli w i tak dziwnym świecie jeszcze to podkręcono (kojarzę jakąś absurdalną scenę w barze), to szkoda tracić 35 zł.

Sorry za off-top, ale nawet nie wiem czy jest jakiś wątek o Rebirth.

Warto ja brałem komplet za chyba 120 zeta na steamie ale jak 1 ograłem na PS4 i było w pytę, tak Rebirth z tymi gówno minigierkami jest tak męczący, że odpadłem po 20h 

• Sad 1
Opublikowano

Odnośnie nadchodzącego Revelation - mam sporo obaw, czy aby ten nadchodzący "ogromny, największy w historii" nie będzie totalnie przeładowany takim samym badziewiem jak Rebirth - ogromne przestrzenie załadowane mini-gierkiami, duperelami, Chadleyami, tysiącem znaczników do odhaczenia - a side-questy to będzie przynieś 10 skór albo zabij 15 wilków. 

Pod tym kątem Rebirth to było ogromne rozczarowanie. 

• Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Zas napisał(a):

Eee... w sumie to myślałem o Remake Intergrade. Ale to chyba niczego nie zmienia? :E 

Jeśli chcesz ograć całe FF VII - zrób sobie przysługę i koniecznie zacznij od Crisis Core - https://www.loaded.com/crisis-core-final-fantasy-vii-reunion-pc-steam-eu - 70zł.

Bez tego najważniejsze zwroty fabularne będą dla Ciebie niezrozumiałe, bo nie będziesz miał zielonego pojęcia o co/o kogo w ogóle chodzi.