Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Radeonie rx5700xt nie mogłem za cholere odpalić call of duty 1. Na rtx jak ręka odjął. Karta gorsza od Rx9070xt ale optymalizacja i technologia robi robotę. Podobnie jest w przypadku telefonów ze stajni iphone i Samsunga tak samo odwieczna wojna 😀 

• Like 1
Opublikowano

@Nawe Kupiłeś przyzwoity model karty za 2400zł i dostałeś za nogami grę wartą przynajmniej 100zł. Sporo osób na forum ma karty z 12GB VRAM i sobie chwali. Sam z resztą miałem 4070 Super 12GB (wydajność zbliżona do RTX 5070) - pewnie bym na niej do dzisiaj siedział, bo wydajność na moje potrzeby była OK ale człowiek zawsze coś zmienia dla sportu ;) 

• Like 1
Opublikowano

Ciekawy temat. Wszyscy polecili RTX 5070  nikt nie zapytał jaka płyta główna i czy ma chociaż PCIE 4.0 x16 :) Ryzen 5600 do RTX 5070 będzie często ograniczeniem. Ja bym mimo wszystko wolał tańsze gpu a dorzuć do lepszego CPU. No ale mam inna filozofie. Wole mieć mniejsze 0.1% i 1% low jak wysoki fps ale niestabilny. 

Opublikowano

Mobo mus mieć PCI-E 5.0 jeżeli na pokładzie ma być 5060ti (8xPCI-E) wtedy zero straty, gdyby mieć mobo z PCI-E 4.0 i kartę x16. No ale to inna bajka, która już była wałkowana. 

"Wole mieć mniejsze 0.1% i 1% low jak wysoki fps ale niestabilny."  Tak, minimalny FPS jest najważniejszy, a jednak nasze experty zawsze patrzą na najwyższy FPS i tak słupki ustawiają :P  AMD na czele jak zwykle najwyższym FPS, za to minimum  :kupa:

Vram też mocno decyduje o minimum FPS (GPU nie musi dogrywać z dysku)

Opublikowano (edytowane)

Płytę główną mam b450 msi gaming plus max. Teraz pytanie jak mocno moja karta traci na wydajności? Szczerze to w grach mi teraz niczego nie brakuje w każdej grze mam dwa razy tyle fps co miałem a nawet i w nie których więcej. Gdyby nie to że mój rtx5070xt nie odpalił indiana jones i Dooma to zapewne dalej bym siedział na tej karcie. Z czasem przejdę na Am5 na razie nie widzę takiego sensu skoro wszystko śmiga jak należy i mocy nie brakuje 

Edytowane przez Nawe
Opublikowano
Godzinę temu, JacekRTX napisał(a):

Chyba nawet nie ma różnicy, bądź jest niewielka międzi PCIe 4.0 x8 a PCIe 5.0x8 dla takiego 5060TI :)

Niby nic, ale zawsze coś. X16 PCI-E karta ma pełny wypas. 5060ti ma tylko połowę tego przepustu, dla tego mobo z PCI-E x5.0 jest tak ważna dla tej karty :E 

No i moge rozwinąć kartę o lepszy model :P