Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś kocha stare gierki, znowu dali nam hit. Albo tak wygląda.

Wiem że reszta woli nowoczesne, ale ja mam za duży sentyment do gier nawet z "pegazusa" czyli NES bo gierka telewizyjna.

A potem pseudo 3d 32-bit, a nawet 16-bit.

Dobrze że ktoś jedzie na prawdziwym sentymencie, a nie że remaster robi sprzed 10 lat... albo dwóch.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tacy starzy gracze jeszcze żyją? :E IMHO akurat takie wysrywy to żenada, technologia nie jest obecnie tak ułomna, by wypuszczać podobne koszmarki, wręcz przeciwnie, daje możliwości, aby (zazwyczaj) bez wielkich wymagań i zachowując charakter rozgrywki podkręcić to, na co kiedyś nie było szans, bez jednoczesnego pozostawiania oprawy czy UI, które kłują w oczy, i bez dawnych ułomności i ograniczeń... patrz chociażby Older Era.

Edytowane przez Zas
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.06.2026 o 21:26, Zas napisał(a):

Tacy starzy gracze jeszcze żyją? :E IMHO akurat takie wysrywy to żenada, technologia nie jest obecnie tak ułomna, by wypuszczać podobne koszmarki, wręcz przeciwnie, daje możliwości, aby (zazwyczaj) bez wielkich wymagań i zachowując charakter rozgrywki podkręcić to, na co kiedyś nie było szans, bez jednoczesnego pozostawiania oprawy czy UI, które kłują w oczy, i bez dawnych ułomności i ograniczeń... patrz chociażby Older Era.

Właśnie o to chodzi że nie każda gra musi pasować każdemu. Czasem ktoś zrobi grę dla niszy, bo komuś naprawdę podobają się te stare grafiki. Ruchy akcji jak w jakimś pierwszym the elder scrolls. To jest zabawne dla mnie. Byle nie irytowało aż tak bo tam była losowość czy atak wejdzie czy nie czyli rzut kostką. Ale ja taką grafikę lubię, nic nie poradzę. Muzyczka też mogłaby być 16 bitowa.

Poza tym aż taki stary nie jestem, zaczynałem grać w wieku chyba 6 lat a to były lata 90.

Edytowane przez Keller