Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://store.steampowered.com/app/284160/?snr=1_5_9__205

BeamNG.drive is an incredibly realistic driving game with near-limitless possibilities. Our soft-body physics engine simulates every component of a vehicle in real time, resulting in true-to-life behavior. With years of meticulous design, intensive research and experience, the simulation authentically recreates the excitement of real world driving.

__________________________________________________________________________________

Gra ktoś z Was? Wyszła nowa aktualizacja, ja czasem sobie na kierownicy odpalę ale nigdy na dłużej nie wsiąknałem (czekam na oficjalne multi). 

Opublikowano

Ja czasem odpalę żeby pojeździć dla funu. No i mój dzieciak uwielbia tą grę tak samo jak Wreckfest. Gram od czasów pierwszej wersji Alpha z 2013 roku. Nieźle się zmieniła :)

Ja czasem odpalę żeby pojeździć dla funu. No i mój dzieciak uwielbia tą grę tak samo jak Wreckfest. Gram od czasów pierwszej wersji Alpha z 2013 roku. Nieźle się zmieniła :)

Tak to kiedyś wyglądało 

I słabo chodziło na 1070Ti :E

Opublikowano

Pamiętam początki, głównie się na tej sandbox mapie pustej jeździło, jakieś rampy i wypadki :E Teraz to już naprawdę idzie pośmigać profesjonalnie na kierownicy, niektórzy lubią tutaj driftować. Modów pełno...

Może kiedyś jak będzie dobry multiplayer to i jakieś sensowne wyścigi będą :D 

Opublikowano

Problemem tej gry jest właśnie to, że można zacząć się obawiać czy kiedykolwiek wyjdzie wersja 1.0. Kilkanaście lat (!), a tu dopiero 0.39. Zamiast dodawać co raz to nowe pomysły jak wywrotka kopalniana (?), to mogliby się skupić na dokończeniu i dopracowaniu tego co jest aby był gotowy produkt, a potem mogliby dodawać nowe to rzeczy. Tak mamy trochę błędne koło, że dodają zawartość, która jest niedokończona i tak następna i następna.

"Mam pomysł! Zróbmy to. Dobra! <w trakcie pracy> Mam nowy pomysł! Ok, zostawmy ten na tym etapie i lecimy z nowym!", itd. itd. Mniej więcej tak to chyba tam wygląda, a szkoda.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

wywrotka kopalniana

Też mnie to zdziwiło, niby fajnie, ale... Wolałbym działający multiiplayer i jakieś zawody, np. drag race gdzie musimy wybrać pojazd (albo mamy narzucony z góry) i robimy modyfikacje według uznania. Zawody driftu byłyby super również, pościgi z innymi. 

A tak niby mamy wszystko, potężną fizykę, teraz super grafikę, tylko... nie ma co robić. 

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Też mnie to zdziwiło, niby fajnie, ale... Wolałbym działający multiiplayer i jakieś zawody, np. drag race gdzie musimy wybrać pojazd (albo mamy narzucony z góry) i robimy modyfikacje według uznania. Zawody driftu byłyby super również, pościgi z innymi. 

A tak niby mamy wszystko, potężną fizykę, teraz super grafikę, tylko... nie ma co robić. 

9 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Problemem tej gry jest właśnie to, że można zacząć się obawiać czy kiedykolwiek wyjdzie wersja 1.0. Kilkanaście lat (!), a tu dopiero 0.39. Zamiast dodawać co raz to nowe pomysły jak wywrotka kopalniana (?), to mogliby się skupić na dokończeniu i dopracowaniu tego co jest aby był gotowy produkt, a potem mogliby dodawać nowe to rzeczy. Tak mamy trochę błędne koło, że dodają zawartość, która jest niedokończona i tak następna i następna.

"Mam pomysł! Zróbmy to. Dobra! <w trakcie pracy> Mam nowy pomysł! Ok, zostawmy ten na tym etapie i lecimy z nowym!", itd. itd. Mniej więcej tak to chyba tam wygląda, a szkoda.

+1

Dla mnie mogliby zrobić grę jak Street Legal Racing Redline. Tam też się godzinami rozbijało auta bo to była pierwsza gra z tak zaawansowaną fizyką psucia aut typu soft body physics. Silnik Beam NG by się nadawał do takiej gry idealnie. A drag Racing to najlepszy był w NFS U, U2 i Pro Street. Dziwię się, że jeszcze nikt nie zrobił jakiegoś fajnego trybu drag racing w Forza czy GT gdzie losuje nam klasę aut i kwotę i mamy 3 minuty na zbudowanie auta od zera i tuning. I później wyścig.

Opublikowano

Mnóstwo pomysłów samochodziarzy, z których żaden nie jest dokończony i szczerze w sumie, osobiście nie wiem nawet jak to spiąć w całość. Tyyyle tam jest różności. No, ale jest w EA, ludzie kupują, więc się klepie taką wieczną betę, nawet nie betę, a alfa wersję misz maszu. Możliwe, że twórcy nawet zdają sobie z tego sprawę, że ciężko byłoby to teraz do zamknięcia, dopracowania i wolą tak dodawać niedokończoną zawartość. Numerki wersji po przecinku można długo klepać w końcu. Brakuje tam kogoś stanowczego z twardą ręką.

Opublikowano
50 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Mnóstwo pomysłów samochodziarzy, z których żaden nie jest dokończony i szczerze w sumie, osobiście nie wiem nawet jak to spiąć w całość. Tyyyle tam jest różności. No, ale jest w EA, ludzie kupują, więc się klepie taką wieczną betę, nawet nie betę, a alfa wersję misz maszu. Możliwe, że twórcy nawet zdają sobie z tego sprawę, że ciężko byłoby to teraz do zamknięcia, dopracowania i wolą tak dodawać niedokończoną zawartość. Numerki wersji po przecinku można długo klepać w końcu. Brakuje tam kogoś stanowczego z twardą ręką.

To jest chyba już po prostu model biznesowy. Klepać wiecznie EA za dobry hajs zamiast wydać grę. Z resztą nawet giganci jak Forza Motorsport, Test Drive też już nie mają pomysłu na grę. Ogromna zawartość z którą nie ma co robić. 

• Upvote 1
Opublikowano

Tylko w tym przypadku mamy ogromną ilość dziedzin samochodowych, że tak określę, coś czego w innych grach nie ma i ten fakt już na samą myśl może przerażać, jak to domknąć spójnie w jeden tytuł. A dwa, że gołym okiem widać wszędzie mniejsze bądź większe niedoróbki tej gry.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.08.2026 o 06:47, galakty napisał(a):

Patrząc na ilość graczy to ten model biznesowy się sprawdza... Nie wiem czy nie będzie więcej graczy niż wszystkie simy razem wzięte :E 

Bo ta "gra" oferuje coś czego nie mają inne (samochodowe), to prawdziwy sandbox z potężną fizyką i zniszczeniami, wiele takich gier odnosi sukces na steamie (sandboxy kosmiczne, konstruowanie z fizyką itd).

W ten sposób to jedna z tych gier do której co jakiś czas się wraca zobaczyć co nowego.

Moje najlepsze doświadczenia w BeamNG to VR i FSO Polonez, spokojna przejażdżka i okazjonalne, niespodziewane, crash testy. Niesamowity klimat i immersja.
W ogóle update z VR to był ogromny skok do takich klimatycznych krótkich rundek :D

Edytowane przez Wu70
  • Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Wu70 napisał(a):

Moje najlepsze doświadczenia w BeamNG to VR i FSO Polonez, spokojna przejażdżka i okazjonalne, niespodziewane, crash testy. Niesamowity klimat i immersja.
W ogóle update z VR to był ogromny skok do takich klimatycznych krótkich rundek :D

Oj VR było świetne i to jedyna gra "wyścigowa" gdzie VR ma sens. Wypadek nabiera nowego wymiaru i idzie się wystraszyć :D 

Opublikowano
W dniu 1.08.2026 o 06:47, galakty napisał(a):

Patrząc na ilość graczy to ten model biznesowy się sprawdza... Nie wiem czy nie będzie więcej graczy niż wszystkie simy razem wzięte :E 

Taki TIK-TOK.
Możesz se rolować bez końca.

De gustibus.

Grę znam tylko z tylnego fotela.

Opublikowano

Rozumiem, że to się opiera głównie na custom-mapach i modach? Nigdy jakoś specjalnie się nie interesowałem, choc widziałem ciekawe filmiki właśnie z różnych lokacji i z różnymi autami... Są jakieś mody na ścianie? Bo na różne misje itp. chyba tak.