Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Bo ludzie płakali i ułatwili w patchach:E

Taaa jak zwykle uja wiesz ale pierwszy do gadania głupot :E jeden z bossow na poczatku gry dostał malego nerfa w postaci obniżenia hp i paska postawy,  a reszta zostala

bez zmian.

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Taaa jak zwykle uja wiesz ale pierwszy do gadania głupot :E jeden z bossow na poczatku gry dostał malego nerfa w postaci obniżenia hp i paska postawy,  a reszta zostala

bez zmian.

Ta, na pewno był ten byk ognisty bo się ludzie na nim wykładali i nie mogli pchnąć dalej gierki. Później szybciej dało się mu staminę zbijać i finishery ładować. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dla tych którzy się jeszcze zastanawiają napiszę że gra jest prosta. Można kombinować z build'ami a levelowanie kamieni które dają sporego buff'a na bronie idzie w miarę szybko. 

Obecnie lecę na dwie powłoki: Gragu pod eksplorację - po rozwinięciu więzi z powłoką na poziom 3 uzupełniamy serca (ekwiwalent estusów - leczących potek) zabijając przeciwników, jednocześnie z odpowiednim kamieniem taru, zabijanie przeciwników nas leczy więc w zasadzie jesteśmy nieśmiertleni :P

No i Eredrim pod walki z bossami: stagger, przełamanie postawy, krytyczne obrażenia i tak w kółko :) Pierwszy region mam w zasadzie skończony, zostało wyczyszczenie kilku lochów i chyba jeden boss. Pomimo że gierka jest prosta gra mi się świetnie :) 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Fenrir_14 Nie oglądam ale znajomy mi wrzucał info(i jego stream na twitchu) na discorda, że Kiszak jedzie po grze, tak jakby ukazać, że zrobiłem zły wybór kupując gierkę, tak to odebrałem. 

Mi się jedynka podobała i kupiłem ją na Epicu za chyba 50zł w okolicach premiery. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Tylko dwa zdania które mi napisał znajomy widząc i słuchając stream Kiszaka:
"ogladam jak kiszak gra w mortala 2 i powiem ze wukong to to nie jest dodatkowo sporo błędów ogólnie zjechał gierke"
"co do mortla ta gra ma zjebane hitboxy patrze kiszakowi leci pasek zycia a nawet nie widac ze dostal "

Opublikowano

@Reddzik usuń go ze znajomych 😀 

A tak poważnie to nie kumam całej akcji. Wychodzi demko, ogrywasz, podoba Ci się więc kupujesz pełna grę. Po co tutaj szukać jakiegoś głębszego sensu i się tłumaczyć tym bardziej że gierka jest bardzo dobra. To nie jest tytuł of From Software więc jak ktoś się nastawia na wierną kalkę to się zawiedzie, już trochę czasu minęło i devs raczej starają się implementowac jakieś własne pomysły choćby po to żeby im plagiatu nie zarzucali. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mu pisałem, że zagram to się sam przekonam. Beta była na tyle świetna mimo, że nie miałem zamiaru kupować to poświeciłem te 169zł, szczególnie, że my mamy lepszą cenę. Tak jak pisałem jedynka była zjechana, a mi się podobała:hihot:

Pogram, na pewno mi się spodoba, a nie mam jakiegoś mega skilla do soulsów ale od czasu do czasu lubię pograć. Końcowego bossa w becie przeszedłem za drugim podejściem, bo na bossa polazłem z 3 flaszkami życia i zabrakło mi, a bossowi zostało mało HP. Za drugim razem padłem w momencie dobicia bossa, bo wypuścił jakieś swoje owady, które mnie dobiły mimo, że boss padł :E

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tylko dwa zdania które mi napisał znajomy widząc i słuchając stream Kiszaka:
"ogladam jak kiszak gra w mortala 2 i powiem ze wukong to to nie jest dodatkowo sporo błędów ogólnie zjechał gierke"
"co do mortla ta gra ma zjebane hitboxy patrze kiszakowi leci pasek zycia a nawet nie widac ze dostal "

Kurde, zrobiłem praktycznie cały pierwszy region i nie mogę powiedzieć żeby coś było zjebane z hitboxami. Nie oglądam tego przygłupa więc nie odniosę się do jego rozgrywki ale w grze są też statusy i broń dystansowa więc może w ten sposób tracił hp. 

Błędy miałem łącznie może 3-4. Zapętlone audio, raz gierka mi się powiesiła jak wychodziłem z lochu, nie mogłem podnieść expa po upadku bo został w jakiejś szczelinie 😀 i raz mi się postać zgliczowała jak walczyłem z bossem Grisha w tej dziurze i się podatkowo przyplątały te trujące trupojady 🤣 na tej arenie jeszcze można się zblokować na tych wystających palach. Ale poza tym gra śmiga pięknie, zero przycinek czy stutter'u. 

BTW, jak zaczniesz grać to nie pakuj wszystkich przebłysków na pałę w więź z powłoka bo ulepszanie więzi jest permanentne a przebłyski ograniczone. Początek jest dość wymagający ale jest dużo materiałów pod upgrade i kamieni buffujacych broń więc idzie lekko. Parowanie jest OP. Wiesz już czym będziesz grał? Ja na pierwsze podejście jadę standardowo w mega jebnięcie, stun i krytyki więc Topór Weterana 🤣 i ewentualnie Iconoklast w rezerwie. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Reddzik napisał(a):

bo na bossa polazłem z 3 flaszkami życia i zabrakło mi, a bossowie zostało mało HP.

Ile ja już takich sytuacji miałem, że wbiegam na bosa z buta na ostatnich flaszkach. Idzie lajtowo, ginę gdy bosowi zostaje milimetr życia. Myślę, że na świeżo pojadę z nim bez problemu a tutaj w kilku kolejnych rundach nie mogę zbić paska do połowy. xD

Edytowane przez Kabor
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem kim/czym i jak, w becie miałem do wyboru tylko jedną powłokę i dwie bronie, dual + 2h, póki co nie wiem. Co dostanę to będę testować, czasem też zmieniam zależnie od przeciwnika. Ale w soulsach zawsze grywałem tankiem.

@Kabor Potwierdzam. Nawet w Elden Ringu czy w Dark Soulsach, gdzie pierwsza próba była "najlepsza" praktycznie boss był na deskach i był liczony, aż tu nagle wylatuje na mnie i padam. No nic, drugie, trzecie, 4 i 5 itd jak zjechałem do 1/4 paska to był cud, a tak ogólnie to maks połowę HP albo szybciej padałem. Dopiero za którymś razem boss przywdział szaty pierwszego podejścia, dopiero udało się go pokonać. Czasem miewałem takie dziwne uczucie, że boss w kolejnych podejściach był OP, był szybszy miał inne skille i reagował dużo lepiej na moje ataki. Stąd takie wrażenie, że bijąc go nie mogłem zbić mu życia do połowy paska. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Kabor napisał(a):

Ile ja już takich sytuacji miałem, że wbiegam na bosa z buta na ostatnich flaszkach. Idzie lajtowo, ginę gdy bosowi zostaje milimetr życia. Myślę, że na świeżo pojadę z nim bez problemu a tutaj w kilku kolejnych rundach nie mogę zbić paska do połowy. xD

To jest jakiś ewenement... i każdy soulsiarz to przeżył nie jeden raz. A później taka próba od niechcenia i po przerwie idzie lepiej niż na pełnej spinie i skupieniu :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Świetnie to wygląda, ale zgodnie z moim system muszę grać po kolei. Jedynkę kupiłem kiedyś za 9,99, ale ginąłem często - trochę ciężka ta mechanika grubej skóry się wydawała. Plus gubiłem się na mapie. Tak czy siak wrócę.