Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jeszcze Wuchanga ograj.

Grałem w Wuchanga, paru bossów zabiłem jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami i nerfami, ale jakoś odbiłem się od tej gry. Będę musiał do niej wrócić. To samo z Khazanem. Jak skończę Mortal Shell 2, to raczej odpalę sobie coś bardziej lajtowego, kolorowego, a nie kolejnego soulslike’a. Chociaż różnie może być ;)

Edytowane przez DITMD
Opublikowano (edytowane)

@Reddzik Wukong jest rewelacyjny. Tygrys łatwy nie jest ale trzeba kilka razy z nim zagrać żeby wyłapać jego moveset. Szybki jest skurwiel i ruchliwy, trzeba też uważać jak zastyga bo robił mi często ripostę jak go okładałem i dostawałem duże obrażenia. Ale kontynuuj, gierka jest świetna.

@DITMD Ja mam całe Lies of P i Nioh 3. Wuchang dla mnie jest świetny a Khazan The First Berserker to absolutny killer. Kurde, jedna z najlepszych gier tego typu w jakie grałem. To nie jest soulslike typowy, jest bardzo szybki i bazuje na zbijaniu staminy i zadawaniu wtedy bardzo dużych obrażeń. Trzeba też trochę farmić, szczególnie sety - tzn. zbroje i oręż. Grałem włócznia, bossowie są bardzo wymagający, uważam że w porównaniu z Mortal Shell II - Khazan jest z 2 razy trudniejszy, ale to absolutnie fantastyczna gra. Polecam naprawdę.

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 2
Opublikowano

Ja zaś słyszałem z neta, że Wuchang jest bardzo trudny, nie wiem ile w tym prawdy. Co do Trygryska, to kilka prób ale zbiłem mu z 50-60% HP, te jego opóźnione ruchy i przewidywanie jego długiego kombosa mi nie wychodzi. Więc póki co zostawiłem na potem i poszedłem na ukrytą mapkę. 
Nioh nie lubię, próbowałem jedynki i dwójki ale to nie moja bajka, nie lubię tego systemu. Lies of P ograna podstawka, nie posiadam DLC. Khazan- grałem w demko ale nie kupiłem pełnej gry i chyba nie zagram. 

Mortal Shell 2 zapewne nie będzie tak trudny, gameplay, system walki mi pasuje, grałem w jedynkę, bo wpierw po napatrzeniu się na streamy kupiłem na Epicu- na premierę gra była tylko na Epicu. Niektórzy bossowie byli trudni w jedynce Mortal Shell, ale do zrobienia po pewnych modyfikacjach i próbach. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To prawda i radzę tylko inwestować w te kamienie, których będziemy używać, bo jest ich sporo, a surowców do ich ulepszenia brakuje. @Fenrir_14 Grałem w demo Khazana, ten końcowy boss napsuł mi trochę krwi, ale walka była przednia. Pełna wersja od jakiegoś czasu już czeka, ale jakoś nie miałem okazji, żeby ją odpalić. @ReddzikMortal Shell II jest taki jak każdy inny soulslike. Musisz po prostu ogarnąć, co będzie dobre na danego bossa, jeden jest podatny na parowanie, a na drugiego lepsze są uniki. Jak to rozkminisz, to walki z nimi stają się trywialne. Przez ostatnich endgame’owych przeleciałem praktycznie bez otrzymania żadnego hita.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano

@Reddzik gra jest jeszcze prostsza niż była. Szczerze mam mieszane uczucia. Jestem teraz w NG+ mam level 50 i narazie nie widzę żadnej potrzeby by levelowac postać bo jest po prostu zbyt łatwo. Włączę jeszcze night mode i wtedy zobaczę, może to jest odpowiednie podejście do NG+. 

• Like 1
Opublikowano

Czyli gra jest dość prosta jak na soulslike. Dla mnie bardzo dobrze. Ja już nie mam czasu i cierpliwości powtarzać bosa więcej niż 4-5 razy. A refleks mam mocno taki sobie. No i nie podoba mi się trudność opiera sie na spamowaniu atakami przez przeciwnika. Dlatego właśnie na przykład DS1 zawsze będzie u mnie przed DS3. 

Może zagram w tego MSII, choć od jedynki się odbiłem. 

Opublikowano (edytowane)

@Suchy211 tak, gra jest prostsza szczególnie po nowym patch'u. Jest więcej materiałów, możesz nabywca przebłyski także u handlarza lub wymieniać za inne materiały. W zasadzie of początku gry masz otwarty dostęp do wielu przedmiotów które mogą w znaczący sposób ułatwić Ci nie tylko start ale całą przygodę. W jednym przejściu możesz też w pełni rozwinąć więź z każdą z dostępnych powłok. 

Dodano też więcej tzw. ognisk więc sama eksploracja świata stała się łatwiejsza. 

W porównaniu do pierwszej części przeskok jakościowy jest absolutnie olbrzymi - na każdej płaszczyźnie 👌 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1