Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja za to będę się powolutku przymierzał do kupna 5070Ti. Miałem czekać na Super, ale jak na moje potrzeby i wersje zwykłe maja wystarczająco vramu, a Superki mają byc kilka procent niby tylko szybsze. Patrzyłem po różnych wersjach, zależy mi na jakimś subtelnym w miarę RGB i rozsądnym układzie chłodzenia. Fajnie by było gdyby karta mieściła się w Fractalu, więc powinna mieć około 30 cm. Macie jakieś propozycje?

Opublikowano
17 godzin temu, MarcoSimone napisał(a):

@duniek Nudy na chacie? :)

Swoją drogą - ale wielka ta chłodnica się wydaje :o 

Jaką to ma pojemność cieplną? 

nudy nie - zacząłem grac w diablo2r i komp sie głosny zrobił

było tak, komp ten sam tylko gpu 1660s, temp cpu 96, gpu 90, i hałas masakryczny mimo ze noctua na karcie to musialo wiac na maxa

1080ti dalem bo akurat taka mi lezy z blokiem a nie chcialo mi sie rzezbic z blokiem na sekcje dla 1660s
IMG-7206-1.jpg

bo komp itx praktycznie

powierzchniowo liczac to 360x120 ma 10% wieksza powierzchnie tylko

17 godzin temu, Send1N napisał(a):

Aż dziwne oglądać foto od Duńka na którym nie ma totalnego rozpier*olu :ExD 

daj spokoj
1. zlozylem wszsytko - odpalam, dziala - cieknie z blokopompki (LECIUTKO) - spuszczam płyn, rozkrecam, patrze a tam brak uszczelki (az bylem zdziwiony ze tak słabo ciekło)
2. zlozylem drugi raz - jako ze reza nie ma to ciezej odpowietrzyc, przykrecilem zlaczki + kawalki weza do dodatkowych korkow do chlodnicy zeby powietrze uciekalo - ale cos slabo to szło, wiec zaczalem machac chłodnicą (problem taki ze zapomnialem o jednym wężu i płynu sie wylalo, niby nic ale 3 rolki papieru poszly zeby to ogarnać :E 

• Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, MarcoSimone napisał(a):

Tak wygląda PC człowieka co kocha grzebać.

o dziwo odkad złozylem to nie grzebałem prawie nic

wczesniej mialem 6gen dłuuuuuuugo, dopiero niedawno zmenilem na 12gen, udalo sie mega tanio bo za obudowe z mobo z wifi az zaplacilem 150, a za procka 300
mialem i7 7700 sobie ulepszyc poczatkowo bo mialem ale przy cenie 400 za procka lepiej bylo kupic 12 gen mobo i cpu 

nastepna zmiana pewnie za 5-6lat :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Bylo troche czasu latem to ogarnalem jeden pokoj w domu i w koncu MO-RA wjechala tam, gdzie od 5 lat wjechac miala - czyli na sciane ;p 

Wszystko zalane od zera wiec na kolejne 4 lata spokoj (DP Ultra is da KING) ;) 

image.jpg?ex=68d56dd9&is=68d41c59&hm=380

image.jpg?ex=68d56dda&is=68d41c5a&hm=a36

• Like 5
  • Upvote 3
Opublikowano

To nie komoda tylko biurko mojego pradziadka - ma tak ~100lat :E Odrestaurowalem je i wyglada spoko :D 

Swiatelka normalnie sa wylaczone bo to tego pokoju malo kto kiedy wchodzi ale skoro sie tyle "nakabelkowalem" z tymi durnymi przewodami i wtyczkami od Aquacomputer to musialem choc odpalic do zdjecia :E 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

Bo tecza to domyslny profil RGBpx w Aquasuite. Jesli myslales, ze ja tam bede cos teraz zmieniac to dla mnie to jest big NO NO :E  

Edytowane przez Amsztel
literowki
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

O kurde alphacool Eisaber :E Moje można powiedzieć ze ex aio bo jedyne co z niego zostało w obecnym to sama pompa wyciągnięta z bloku (DC-LT 2600) przez lata leciały ostre modyfikacje z tego względu że to aio jest w pełni rozbieralne :) 

Swego czasu zaczęło się od wymiany samych węży:

Przerabianie-Ai-O.jpg

A obecnie ten "Eisbaer" wygląda tak xD :

1.jpg

Węże przycięte na minimalną długość oplecione oplotem do kabli z allegro za 9zl ;) blok od pierwszego silent loopa który dorwałem za 35zł (mniejszy kloc niż fabryczny) chłodnica wymieniona z fabrycznej 240 na 280 którą dorwałem za 50zł, dwa slimy od arctica (P14 slim V2) bo wtedy nie musze piłować 2cm jednego wentylatora nad ramem w tej budzie tak jak spiłowałem wcześniej zwykłego fluctusa 140 :E  Nie wiem po co ja to zrobiłem wszystko bo wydajność jest ta sama co była a to chłodzenie kosztowało w pierwotnym stanie jako 240stka 540zł ale co moje przeżyte to zostanie w pamięci LOL 

Edytowane przez Send1N
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Send1N napisał(a):

O kurde alphacool Eisaber :E Moje można powiedzieć ze ex aio bo jedyne co z niego zostało w obecnym to sama pompa wyciągnięta z bloku (DC-LT 2600) przez lata leciały ostre modyfikacje z tego względu że to aio jest w pełni rozbieralne :) 

Swego czasu zaczęło się od wymiany samych węży:

Przerabianie-Ai-O.jpg

A obecnie ten "Eisbaer" wygląda tak xD :

1.jpg

Węże przycięte na minimalną długość oplecione oplotem do kabli z allegro za 9zl ;) blok od pierwszego silent loopa który dorwałem za 35zł (mniejszy kloc niż fabryczny) chłodnica wymieniona z fabrycznej 240 na 280 którą dorwałem za 50zł, dwa slimy od arctica (P14 slim V2) bo wtedy nie musze piłować 2cm jednego wentylatora nad ramem w tej budzie tak jak spiłowałem wcześniej zwykłego fluctusa 140 :E  Nie wiem po co ja to zrobiłem wszystko bo wydajność jest ta sama co była a to chłodzenie kosztowało w pierwotnym stanie jako 240stka 540zł ale co moje przeżyte to zostanie w pamięci LOL 

Szacun za pomyslowosc :thumbup:

Mial byc ALF II 360 ale byl niedostepny wiec wyladowal "misiek". 

Siedzial na i5 9600K podkreconym na 4.7GHz na sztywno z lekkim UV. 

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, CryptTM napisał(a):

Czas działać :D

IMG_20250926_181836723_HDR_AE.thumb.jpg.5ba52bd0711ba76778e68af4509aa0df.jpg

Piękna ta obudowa, szkoda, że Phanteks nie daje w komplecie chociaż tych 3 dolnych wentylatorów.

Czekam na finalny efekt choć wiadomo, że będzie petarda :)

• Upvote 1
Opublikowano

Dobra, wczoraj skończyłem, ale że wstałem o 3:00 i jeszcze na koniec dnia rzeźbiłem kompa, to już zwyczajnie nie miałem siły jeszcze fotek robić, ale to się dało zrobić na spokojnie dzisiaj 

Finalnie wyszło tak:

IMG_20250927_131015199_AE.thumb.jpg.fb61ec9b248f6d0075e351667cd789bc.jpg

Dla porównania, niżej dotychczasowy build, ale w NZXT H1:

IMG_20250927_125802805_AE.thumb.jpg.61d47bc8855603ae54f6dbd6836e81f4.jpg

No, trzeba powiedzieć, że obecnie jest DUŻA różnica na stole  

Generalnie miał być stealth-build (i taki będzie), ale coś mi OpenRGB nie bardzo chce się dogadać z blokopompą, bo nie mogę jej odpowiednio wysterować. Stað - chwilowo - testuje różne opcje do sterowania RGB, aby uzyskać finalny efekt po restarcie. Póki co - na karcie dało się wsio wyłączyć, ale reszta odpala się po ponownym uruchomieniu PC. Będę walczył...

IMG_20250927_131413425_AE.thumb.jpg.1e68de4f25b82721635378672f787a88.jpg

Oczywiście karta odpowiednio podparta i ustawiona:

IMG_20250926_214712229.thumb.jpg.ccd6161324c9b170784aff3b8d18dff2.jpg

Finalny efekt? Pompa leci na stałe ~2500rpm (zupełnie niesłyszalna) a wentylatory na ~700rpm - również zupełnie niesłyszalne. Testy temperatur w grach porobię na czasie, bo kupiłem na promce 2 część Hellblade Senua Saga więc będę ogrywał

Jestem zadowolony, żona nieco mniej, bo... miejsca to teraz zajmuje, a miałem w minimalizm iść...

• Like 10
  • Upvote 2