Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy wolnym weekendzie małe zmiany🤭 wpadła buda lian li lancool III gdy zobaczyłem ją na outlecie to biłem sie z myślami 3 dni ale jak zjechali z cena na 380 to nie mogłem sie powstrzymać, bardzo dobra buda i w tej cenie nie jak jakieś srendorfy czy inne wynalazki z papieru. Oczywiście h9 wylądowała w pudle i będzie czekać na swoją szansę 😅 oraz moje skromne stanowisko bez żadnych perskich dywanów jak też nie stać mnie na biurka w stylu retro🤭

20251011_084016.jpg

20251011_083952.jpg

20251012_121747.jpg

• Like 9
Opublikowano

@CryptTM te na dole są ciche choć u mnie one pracuja na 600-700 rpm i tez nie mają jakoś przeszkody, no może jeden bi jest zasilacz ale ma do niego jakos pewnie ze 2-3 cm. Na wyższych obrotach są już głośniejsze ale to bardziej szum powietrza niż łożyska. Chociaż na chłodnice założyłem oryginalne bequiet bo wydaje mi sie ze na wyższych obrotach na chłodnicy są jakby cichsze od tych noctua

Opublikowano

@DarkeVo Ja w weekend bawiłem się trochę ustawieniami i A12x25 na dole obudowy są zamontowane tak, że mają przeszkodę tuż przed czołem wirnika i jak wrzucę 850rpm i więcej, to zaczyna być słychać rezonans między nimi (Noctua też o tym informowała, że takie zjawisko może wystąpić). Nie żebym się jakoś specjalnie przejmował, bo wentylatory lecą sobie na ~750rpm i jest cicho i chłodno, ale tak w ramach ciekawostki pytam, czy u Ciebie na innym modelu też się pojawia. Dla przykładu te, które są na górze na AiO puszczasz na 1100rpm i dalej jest cicho i nic nie słychać - bo przeszkody od frontu nie ma i żaden rezonans nie występuje.

Teraz tak się zastanawiam, czy np. coś z odwróconymi łopatkami nie byłoby lepsze na dole obudowy... :E

Opublikowano

@CryptTM to ja mam luz na dole także jest ok ale w tej h9 flow to już było głośniej ale nie wiem czy to rezonans jakis jak piszesz czy poprostu te filtry przeciwkurzowe jak zaciagało przez nie powietrze. Z tego co chyba pamietam to w wersji reverse phanteksy d30 były dość ciche bo np. takie lian li sl wireless były juz głośniejsze. Jakie chcesz reversy brać?

Opublikowano
6 godzin temu, CryptTM napisał(a):

Teraz tak się zastanawiam, czy np. coś z odwróconymi łopatkami nie byłoby lepsze na dole obudowy... :E

Z odwróconymi to nie wiem ale przed czy za przeszkodą to zdecydowanie najprzyjemniej dla ucha pracują arctici p12/14 lub coolermaster sickeflow ;) u Bartka Szwedkowicza można posłuchać jak dany wentylator brzmi w takich warunkach w "wielkim teście 26 wentylatorów" ;) 

Opublikowano
6 godzin temu, DarkeVo napisał(a):

Jakie chcesz reversy brać?

A nie wiem, tak luźno rzuciłem, może coś protestuje i się zobaczy. Coś proponujesz?

@Send1N akurat chętnie zobaczę P12 reverse, bo Arctic ma wypuścić, więc może coś od nich się weźmie :)

Opublikowano

@Kadajo sąsiad u góry ma ogrzewanie podłogowe w bloku :E 

3 minuty temu, CryptTM napisał(a):

akurat chętnie zobaczę P12 reverse, bo Arctic ma wypuścić, więc może coś od nich się weźmie :)

O ile wypuszczą zwykłe odwrócone p12 bo wersje pro w trybie pull są podobno głośne (słychać jakieś świsty) @trybcio86 o tym dawał info ;) 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, CryptTM napisał(a):

jest w czym wybierać

No z reversami słabo trochę🤭 jak narazie miałem phanteks d30, lian li sl wireless( wczoraj sie sprzedały😅) i te ostatnio Fander. Niby w budach są już innych firm ale do kupienia osobno juz raczej niezbyt

• Upvote 1
Opublikowano

Upgrade!

(wklejam też tu żeby @Send1N nie było smutno, że nie może suczki policyjnej wkleić :D:D

20251015_181713.thumb.jpg.059d0d6fb3e710a638886146554c8843.jpg20251015_213248.thumb.jpg.fdba827f716f6f3a49f4a1926c346128.jpg

Już w drugim wątku o karcie pisalem, ale jeżeli ktoś szuka 5070ti, może wyłożyć około 3,9-4k lub ustrzeli na promce to MSi Gaming Trio jest chyba najlepszym wyborem. Tak spokojnie pracującego GPU  nie mialem od czasów SuprimXa :D zresztą wcale wiele mniejsza nie jest:

image.png.795e78c1bd55bd6aca235d3afd700cfa.png

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 1